Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll

Åbbes fiske 's BloggFoto

Premiärtur i nya ringen

Postad av Åbbes fiske , i Flugfiske 04 september 2013 - - - - - - · 1 333 visningar
flyring, flugfiske, hökensås och 1 fler...
Ja nu har jag gjort premiären i den nya flytringen och det gick galant! Satt som en kung i den o ihop med neoprenboots över vadarna och vanliga dykfenor så fick jag upp en riktigt bra hastighet på ringen vilket blir perfekt sen när jag ska ut o stångas med vättern! Premiären gick på Nordvattnet på Hökensås och den bjöd på några mindre bågar som vi tog på både djupet och torrt så det var helt okej fiske men det var väl inte därför jag åkte ut utan jag ville bara testa de nya grejerna onför hösten laxfiske. Här kommer några bilder från fisket iaf.

Bifogad bild


Bifogad bild


Bifogad bild


Bifogad bild


Bifogad bild


Bifogad bild


Bifogad bild


Bifogad bild


Ha det fint!

/Andreas
Foto

Long time no see!

Postad av Åbbes fiske , i inför 21 augusti 2013 - - - - - - · 1 194 visningar
vättern, super fat cat, flugfiske och 3 fler...

Bifogad bild


Ja nu var det länge sen sist! Men det har sina förklaringar då jag inte är någon varmvattensfiskare o med tanke på årets sommar så har den ägnats uteslutande åt bad med barnen. Men nu börjar det så smått hända lite grejer igen. En beställning på en Outcast super fat cat lcs fytring ligger och jag har börjat prova ut fluglinor till spöt som ska matchas perfekt för ringfiske. Inte helt klar med det än men i mitten av september blir det en flytringstur till antingen Hökensås eller Tiveden flyfish för att känna på dom nya grejerna innan det riktiga fisket börjar. Då ska det förhoppningsvis bli tung-gung igen! Givetvis pratar jag om det unika Lax och Rödingfisket i vätterns klara vatten. Jag o Benny ska göra en toksatsning med flugspöna den här säsongen, givetvis blir det en del spinnfiske med tubflugorna oxå då det ibland kommer blåsa lite väl för flytringarna. Filmkameror kommer rulla o blixtarna kommer smattra så jag utlovar en extremt intressant blogg att följa under hela hösten och jag hoppas o tror att fisken kommer vara med på noterna o posera snyggt både stilla o rörligt och målet med säsongen är att bräcka förra årets pers på insjölax som både jag o Benny lyckdades ta. Mitt 8,5kg och Bennys 7,7kg.

Bifogad bild


Det stora stående målet kommer dock vara 10-kilos strecket. Hoppas ni har intresse av att följa detta fiske som jag inte tror finns på så många platser runt om i världen. Alltid roligt o fiska på aktivt jagande fisk istället för att reta dom till hugg i en älv! Att en drömröding kan ta flugan är en härlig bonus!

Ha det fint!

/Andreas
Foto

Lord of the fly 2013 film försöksheat och en regnig tur till klubbvattnet

Postad av Åbbes fiske , i Okategoriserade, Tävling, Flugfiske 21 maj 2013 - - - - - - · 1 459 visningar
lord of the fly 2013, flugfiske och 4 fler...
Ja nu har jag fått upp en film från mitt försöksheat på lord of the fly tävlingen som gick i helgen. Det är filmat med glasögonen så kan vara lite skakigt ibland men det duger o kolla på iaf! Håll till godo!


Jag var iväg en kort sväng ihop med min sambo vid klubbvattnet igår, tyvär började himlen både mullra o tappa vatten precis lagom till vi kom dit så det blev inte alls så mycket fiskat som det var meningen. Fisket var dessutom trögt den korta tid vi var där men vi fotade lite istället så här kommer några av bilderna.

Bifogad bild


Bifogad bild


Bifogad bild


Bifogad bild


Bifogad bild


Bifogad bild

Till slut kom ett kort uppehållsväder iaf men då var det nästan dags att åka hemåt iaf då klockan var läggdags för barnen.


Ha det fint!

/Andreas
Foto

Lord of the fly 2013

Postad av Åbbes fiske , i Tävling 20 maj 2013 - - - - - - · 4 390 visningar
tävling, fisketävling och 2 fler...
Då var jag hemma igen efter en helg i tävlingsfiskets tecken. Jag åkte de 27 milen upp till sävenfors på fredag eftermiddag och mötte upp flera andra som redan kommit på plats. Jag lastade ur grejerna ur bilen o in i tältet som skulle bli mitt hem de närmaste två dagarna, det är ju alltid lite vanskligt att bo i tält om vädret skulle va dåligt men det var inget problem den här helgen! Kalasväder o kalasfiske får man säga!

Tävlingen började på lördag morgon klockan nio då första heatet gick av stapeln. Det tog inte lång tid innan första fisken var landad och tätt efter kom fisk nummer två och hela heatet var över innan tio min passerat. Detta lovade gott inför kommande heat. Jag var lottad i heat nummer fem och fisket hade varit lika bra som i första heatet hela tiden så det gällde verkligen att va med på noterna när det väl skulle köra igång. Startsignalen gick och mitt flugval var en olivgrön boobyfluga och direkt när flugan landade i vattnet STEG en regnbåge till ytan o tog flugan innan den hann att sjunka en centimeter under ytan. Mothugget satt och fisken rusade rakt ner mot botten och körde fast i en rot eller nåt sånt. Det gick inte rubba och till slut var enda alternativet att slta av tafsen. Sagt o gjort så var det bara o ta fram reservspöt som var tacklat med en helvit booby då jag hört av andra som varit här förut att just vitt skulle fungera bra i sön. Jag la ut flugan och efter en kort stund såg jag flera regnbågar som åter igen steg mot flugan innan den hann o sjunka! Men den vita fugan tog dom inte på ytan utan först när den sjunkt ner ca 50-60 cm så kom hugget och den här fsken pressade jag upp i ytan så den inte skulle gå fast på samma ställe. Samtidigt som jag drillade fick två till napp på sina flugor och det blev en hård fight om förstaplatsen, jag lyckades dock landa min först och därmed var jag heatsegrare och en av 8 som skulle få ett riktigt fint pris. Heatet var över efter sju minuter då hade fem fiskar landats!

I semifinalen fick jag en startplats jag inte var helt tillfreds med, det var extremt djupt direkt vid and o för att finna fisken var man tvungen att fiska djupt där. Startskottet gick och det var flera som fick fisk direkt i första kasstet och då hade inte ens min fluga hunnt sjunka ner så det gick att börja hemtagningen... Heatet tog 2½ min sen var det över o jag hann helt enkelt inte med, jag skulle givetvis valt en tung fluga men det är lätt o va efterklok... Trodde jag skulle hinna göra några kasst iaf o fiska hem på rätt dup men det bara small! Ja jag var nöjd iaf för min heatseger gav mig ett Orvis spö, rulle o lina samt ett par leech-brillor! Inte illa! Det är grymt fina priser som man tävlar om i denna tävling och att alla människor som är med o gör det här möjligt är roliga o trevlga gör inte saken sämre. Jag kommer deffinitivt vara med även 2014! Och jag råder er andra att oxå vara det! Jag ska klippa ihop filmen från mitt försöksheat snart så kommer den upp här oxå! Håll ögonen öppna!

Bifogad bild


Tack för ett underbart bra arrangemang Stefan och Robban o tack alla andra som var med o gjorde den här helgen så trevlig!

Ha det fint!

/Andreas
Foto

Massa blandat och väldigt glad över UG!

Postad av Åbbes fiske , i tankar 08 maj 2013 - - - - - - · 1 210 visningar
östersjön, östersjölax och 4 fler...
Ja nu är jag på ganska bra humör! Det som många inbitna sportfiskare och intresserade naturmänniskor vetat om sedan länge om den dioxinförgiftade Östersjölaxen har idag med stor hjälp av uppdrag granskning nått det svenska folket. Nu är det upp till oss att utnyttja den här publiciteten på allra bästa sätt! Kräv stopp för allt nätfiske efter östersjölax, kräv stopp för ALL försäljning av östersjölax! Vi svenskar tål inte mer dioxin än några andra länder. Låt oss behålla rätten att tillverka o sälja surströmming för det är ingen som äter sig mätt på det mer än en gång per år iaf, men laxen från östersjön ska inte säljas vare sig i Sverige eller något annat land och nu när alla vet hur det ligger till så se till o förbjuda fösäljningen! Detta kan nu bli verklighet om våra kära politiker bara förstår allvaret, och ALLA politiker är lite kappvändare och kan vi nu få igång en folkopinon mot försäljningen så kommer även våra politiker att ändra sig och ta bort det helt idiotiska undantaget vi har i sverige.

Tänk om vi kunde börja här, sluta med yrkesfisket efter östersjölax, fortsätt med att trycka på politiker om fiskvägar vid kraftverken! Vilket extremt bra havsöring och laxfiske Östersjön och älvarna kunde bjuda då. Det skulle kunna dra folk från hela världen för att fiska i Sverige! En brasklapp finns dock och den gäller oss sportfiskare. Varför anordnar VI trollingtävlingar i östersjön där det tas upp o slås ihjäl 1400 laxar?? Vilda som odlade, jag kan inte begripa detta? Jag säger som vår kära Martin Falklind det spelar ingen roll vilket fiskesätt vi använder oss av men låt oss spara på den vilda östersjölaxen för allas skull. Ge inte politiker möjligheten att peka på 1400 döda laxar och säga va är det där då? Vi kan inte stå upp o se politikerna i ögonen o säga att vi är oroliga för laxbestånden och att sportfisket inte kan påverka populationen av lax i havet! Det är självklart att 1400 laxar som är döda är 1400 laxar som inte förökar sig. Det är väldigt många romkorn... Nä vi måste stå upp för vårat sportfiske och kräva stopp för såna här typer av tävlingar, vari ligger vinsten för sportfisket med en sån tävling?

Det börjar dra ihop sig till tävlingen Lord of the fly nu oxå, det kommer bli en riktig höjdare och jag hoppas verkligen vädret gör sitt bästa för att få fram solen till helgen den 18-19 Maj. Är ni intresserade finns det nog platser kvar kolla in: www.lordofthefly.nu Grymma priser och inte en endaste vild fisk räknas... hehe.

Jag planerar att fölägga tisdagen eller onsdagen nästa vecka som ett litet träningsläger kombinerat med lite spötest i klubbvattnet här. Behöver öva lite mothugg nu innan tävlingen. Har arbetat mycket det senaste och nu blir hela helgen full av arbete med men sen tar jag paus mån-ons o jobbar tor-fre sen en veckas ledigt! Ska bli gött.

Var iväg en liten sväng med hundarna igår för att låta dom göra premiärdopp i en sjö här, det var väldigt uppskattat och vattnet var förvånandsvärt varmt faktiskt!

Bifogad bild


Bifogad bild


Bifogad bild


Ja ja men fortsätt engagera er i att rädda våra älvar och Östersjölaxen! DET GER RESULTAT VAR SÅ SÄKRA!

Ha det fint!

/Andreas
Foto

Lite filmer från Strandgölen

Postad av Åbbes fiske , i Okategoriserade, Flugfiske 27 april 2013 - - - - - - · 1 645 visningar
fiskefilm, strandgölen, hökensås och 2 fler...

Här kommer några filmer från fisket vi hade i strandgölen i torsdags som utlovat i tidigare inlägg.


http://www.youtube.com/watch?v=yaCNx9fJTRc&feature=youtu.be


I den här filmen kommer vi in i slutet av en fight och när den fisken returnerats hugger en ny bara två kasst efter så den fisken är med från catch till relese...


http://www.youtube.com/watch?v=qBvaadw5Ps8&feature=youtu.be


Här drillas en 3kgs och returneras.Här drillar Benny en mycket vacker 3kgs båge. Samma fisk som på bilden här under.

Fisken fick gå tillbaka, lekdräkter är vackra men det räcker så för smakar bra gör dom inte!

Bifogad bild


Ha det fint!

/Andreas
Foto

Premiären avklarad!

Postad av Åbbes fiske , i Flugfiske 25 april 2013 - - - - - - · 1 103 visningar
flugfiske, hökensås, regnbåge och 1 fler...
Ja då var årets sjöfiskepremiär avklarad, och den gav mersmak! Jag o Benny åkte upp till Hökensås vid halv åtta tiden i morse för en dags fiske i Strandgölen. Sjön har klart o fint vatten och fisken brukar hålla absolut toppklass. När vi kom ner till sjön låg det is kvar i den södra delen som skuggas av en kulle och höga träd så den sidan var inte att tänka på. Men dit hade vi ändå inte tänk ta oss utan vi tänkte satsa på den grundare delen av sjön där vinden låg på, vattnet höll säkert någon grad varmare temp där så dit skulle ju förmodligen fisken söka sig och även vi med andra ord. Vi gjorde iordning grejerna och traskade iväg mot våra tänkta fiskeplatser. Det var extremt mycket vatten i sjön så det var inte lika långgrunt som det brukar vara utan skogen gick en bit ut i sjön idag. Vi började fiska och efter en liten stund tyckte jag att jag hade en stöt i flugan men inget mer hände, vi skiftade platser och först att dra på en fisk var Benny, han trodde först att den var liten för den bara skakade lite i spöt. Men när den kom närmare land fick den helt plötsligt en stor dos tillväxthormoner och kom på att den minsann inte alls var liten utan gav Benny en riktigt kul fight!

Bifogad bild

Det blev bra böj på spöt då fisken till sist visade sig tynga vågen till strax över 3kg, alltså ingen liten skit som efter vägning fick friheten åter. Jag gjorde några kasst på mitt nya ställe och efter en liten stund hade jag en fisk på en liten stund men den lyckades få loss kroken och fick simma vidare. Men bara några kasst efter så hade jag en ny fisk på kroken och denna lyckades jag efter en bra fight landa i håven. Vågen stannade även denna gång på runt tre kilo. Det var riktigt bra storlek på alla fiskar vi fick idag! Dagen fortsatte sedan i samma stil och vi drog fisk efter fisk och den minsta låg på 1,5kg ungefär. Vi hade några gånger med dubbeldrill! Det händer verkligen inte ofta i denna sjön. Jag har faktiskt aldrig varit med om bättre fiske i Strandgölen någonsin. Dagen slutade med 16 landade regnbågar för mig o Benny och vi tappade ungefär lika många! De flesta låg runt 2,5-3kg så det var fina fiskar som bjöd på bra motstånd. Här nedanför följer lite bilder från dagen och under morgondagen eller i helgen så kommer det upp en hel del filmmaterial det ska bara redigeras först!

Bifogad bild

Isen låg kvar på en del av sjön


Bifogad bild

Benny drillar en fin 3kgs båge


Bifogad bild

Benny med Regnbåge


Bifogad bild

Jag drillar


Bifogad bild

Kroka av o så åter till friheten


Bifogad bild

Säker eldstad...


Och avslutningsvis en vacker bild som var ganska talande för den här dagen. Solsken vackra bågar och en helt fantastisk fiskedag helt enkelt!


Bifogad bild


Ha det fint!

/Andreas


Ps. Gilla ÅBBES FISKE på Facebook för fler bilder!

https://www.facebook.com/abbesfishing
Foto

Äntligen!

Postad av Åbbes fiske , i inför 22 april 2013 - - - - - - · 1 033 visningar
strandgölen, hökensås, flugfiske och 1 fler...
Nu är allt bokat o klart för årets riktiga premiär med flugspöt!

På Torsdag åker jag o Benny till Strandgölen på Hökensås och inleder säsong 2013 och det ska bli så himla underbart. Har varit så trött på is o kyla så den här våren kommer som en skänk från ovan. Fisket kommer bli extra roligt den här turen, dels så är sjön mer eller mindre helt ofiskad då isen legat som ett lock hela tiden. Igår var tillsyningsmännen Martin Ångnell och Michael "Mikko" Bergström där o kikade och såg då vakande fisk i den lilla råken som var öppen och kunde givetvis inte hålla sig utan var tvugna att lägga ut flugorna. De fiskade inte speciellt mycket men under det korta fisket lyckades de landa tre bågar o en kalas fin öring samt tappa en del fisk. Det som var absolut possitivast av deras rapport var dock att de kunde se isen försvinna mer o mer under dagen och i slutet av dagen var stora delar helt öppet vatten så på torsdag kommer även de stora fiskarna i sjön att börja röra på sig in mot land så fisket kan helt klart bli något att minnas under lång tid framöver!

Det andra som gör att fisket kommer bli extra roligt är att jag ska testa ett helt nytt spö, det blir första kassten med detta spö och det ska bli väldigt intressant. Har höga förhoppningar på spöt, det är ett klass 5 spö och jag har tidigare testat ett spö i klass 8a av samma modell. Klass 8a spöt är ett av dom absolut besta spön jag någonsin fiskat med och då har jag fiskat med allt från Guide Line till Loomis o Orvis så att jag har höga förhoppningar är det väl ingen tvekan om. Ifall klass 5an är i närheten av 8an så kommer spöt vara grymt! Ska även testa ett annat spö av samma märke fast en annan modell och detta är ett klass 6. Har tidigare testat detta spö med flytlina i klass 6 och det fungerade väldigt bra ihop, har nu under istiden testkasstat spöt på gräsmattan med en klass 7 heldragen clear intermidiate och den kombinationen har varit en riktig kasstkanon så detta ska testas i praktiken vid vattnet nu oxå. Hoppas på att det kan vara lika bra som jag tror. Mer recensioner och bilder o rapporter kommer direkt efter fisket. Förhoppningsvis tillåter vädret en hel del filmande oxå!

Ha det fint!
/Andreas


Foto

Uppladdning!

Postad av Åbbes fiske , 14 april 2013 - - - - - - · 1 108 visningar
Flugfiske, Hökensås och 3 fler...
Börjar ladda inför vårsäsongen 2013 nu! Förhoppningarna är att isen släpper någon gång under nästa vecka o det borde inte vara omöjligt! I så fall blir det sjöpremiär med flugspöt någon gång inom det närmaste. Under tiden fram tills det kommer nya färska historier och filmer får ni hålla till godo med lite filmer från förra året.

Lilla Havsjön vår Hökensås
http://www.youtube.com/watch?v=w4e5Ab4LC1Q

Lord of the fly final på Hökensås 1a Maj 2012
http://www.youtube.com/watch?v=sjUXlAn0k4Q

Lilla Havsjön vår Hökensås


Lilla Havsjön Höst Hökensås


Trollsjön (klubbvatten för Mullsjö SFK) sommar


Hoppas ni fick upp fiskesuget lite till av dessa filmer om ni vill ha mer så kolla in min kanal på youtube Åbbes Fiske om nu inte den här supersega vintern gjort tillräckligt för att få upp ert sug efter öppet vatten!

Ha det fint!
/Andreas


Foto

Det rör på sig!

Postad av Åbbes fiske , i tankar 09 april 2013 - - - - - - · 2 533 visningar

Ja äntligen ser det ut som våren är på väg! Har ju varit fantastiskt väder i flera veckor nu men kylan på nätterna har gjort att locket legat stabilt på våra sjöar hela tiden. Men enligt den senaste spådomen från SMHI så ser det ut att dra in ett underbart lågtryck till helgen som ger regn o plussgrader! Från måndag kommer sedan solen och våren, +14 grader och +7 grader nattetid! JIPPI!!!!

Så nu får man nog ta o börja putsa upp flugspöna igen för att vara beredd så fort locket släpper. Var nere på sportfiskemässan i lördags o hade en kalasbra dag, inga större investeringar gjordes men det var heller inte tanken med mässan utan vi lyssnade på intressanta personer vid FJs scen och gick runt o kikade o tjötade med gamla o nya bekantskaper och hade det allmänt skitbra helt enkelt. Fick iaf med mig ett par Leechglasögon till mig, ett metspö till dottern o en gosedjurslax i 7kgs klassen till sonen, båda mottogs med glada léenden! Vill tacka alla trevliga människor för denna mässan som var riktigt bra!

Nu är det bara att vänta o planera för vårfisket på riktigt! Kommer bli mycket Hökensås och även en del gäddfluga när väl isen släppt! Mer om det kommer när det väl satt igång!

Ha det fint!
/Andreas