Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto
- - - - -

TÄVLINGAR!

Postad av Åbbes fiske , i Tävling 17 mars 2013 · 3 513 visningar

Tävling flugfiske
Vintern ser ut att göra ytterligare ett tappert försök att dränka oss i snödrivor enligt spåmännen på SMHI i början av denna veckan. Inte mycket o oja sig över egentligen men f*n va trött jag är på snö nu!

Det var väl inte det jag tänkte ta upp i det här inlägget men det är lite halvsvårt att låta bli. Hur ser intresset för att tävlingsfiska i flugfiske ut bland er? Kan man tävla i flugfiske? Efter vilka arter? Självklart är svaret på alla dessa frågor JA! Hur gör man då? Vem anordnar? Ja där finns det ju fler svar men det finns en del tävlingar iaf. Jag vet att sportfiskarna är i full gång med att starta något i tävlingsväg inom just flugfisket, förr hade vi ett landslag även i Sverige men det har av någon anledning dött ut för att nu åter igen väckas till liv. Det är mycket på grund av att Sverige står som värd för EM nästa år. Då vore det ju ganska passande om vi oxå hade egna lag (tjejer och killar) att ställa upp med. Sportfiskarna har hållit i lite utagningar till EM och det kommer ytterligare fler. Men det är inte just EM som är det viktiga utan sportfiskarna kommer ju även använda intresserade till det inhemska tävlandet och där hoppas dom givetvis på all hjälp dom kan få för att sprida detta vidare när det blir aktuellt.

Nog om det det finns ju fler sätt att tävla. Jag skulle gärna se att alla här som får nys om tävlingar oavsett om det är långt upp i norr eller längst ner i söder skulle kunna skriva om det i en tråd som jag kommer starta. Jag vet att det säkert finns någon gammal tävlingstråd men det fanns inget aktuellt så jag kommer starta en helt ny tråd! Jag älskar att tävla i allt men framförallt inom flugfiske. Det är många som tycker det rimmar dåligt att tävla i något som är så rogivande som just flugfiske men det är ju heller inte samma sak att tävla som att fritidsfiska så har man inte testat så tycker jag det är det första man ska göra. Men just att kunna få igång en tråd här som alla använder för att annonsera om tävlingar vore kanon! Skit i om det är en tävling där ni tänkt er 5 deltagare eller en för 150 pers, lägg upp det o se vad som händer vi skulle helt klart behöva samordna det här på något sätt. Det är nästan omöjligt att hålla koll på vad det finns för tävlingar då de flesta kanske enbart läggs upp på någon lokal fiskeklubbs hemsida trots att den faktiskt är öppen för allmänheten. Det jag tänkt att man lägger upp är lite kort info om tävlingen eller en länk till tävlingen eller både och, det viktiga är ju att det framgår när tävling ska äga rum och vart samt hur man gör för att kunna vara med. Är detta något ni andra skulle vilja ha? Jag saknar det iaf.

Jag är själv bara uppbokat på en tävling än så länge detta året och det är Lord Of The Fly som annordnas för tredje gången i år. En mycket trevlig tävling med stort prisbord som egentligen passar precis alla som kan flugfiska. Mer info om den tävlingen får ni helt enkelt klicka er in på forumet och tävlingstråden för att läsa.

Hoppas på lite respons från er alla nu! För oavsett som snön kommer vräka ner på tisdag så blir det vår även i år.

Ha det fint!

/AndreasDetta inläggets trackbacks [ Trackback URL ]

Annonsera från Annonsera

Trackback på sep 30 2014 19:15

Bali Indonezja från Bali Indonezja

Trackback på okt 05 2014 21:20