Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto
- - - - -

Massa blandat och väldigt glad över UG!

Postad av Åbbes fiske , i tankar 08 maj 2013 · 1 213 visningar

östersjön östersjölax lord of the fly tävling chinese crested dog bad
Ja nu är jag på ganska bra humör! Det som många inbitna sportfiskare och intresserade naturmänniskor vetat om sedan länge om den dioxinförgiftade Östersjölaxen har idag med stor hjälp av uppdrag granskning nått det svenska folket. Nu är det upp till oss att utnyttja den här publiciteten på allra bästa sätt! Kräv stopp för allt nätfiske efter östersjölax, kräv stopp för ALL försäljning av östersjölax! Vi svenskar tål inte mer dioxin än några andra länder. Låt oss behålla rätten att tillverka o sälja surströmming för det är ingen som äter sig mätt på det mer än en gång per år iaf, men laxen från östersjön ska inte säljas vare sig i Sverige eller något annat land och nu när alla vet hur det ligger till så se till o förbjuda fösäljningen! Detta kan nu bli verklighet om våra kära politiker bara förstår allvaret, och ALLA politiker är lite kappvändare och kan vi nu få igång en folkopinon mot försäljningen så kommer även våra politiker att ändra sig och ta bort det helt idiotiska undantaget vi har i sverige.

Tänk om vi kunde börja här, sluta med yrkesfisket efter östersjölax, fortsätt med att trycka på politiker om fiskvägar vid kraftverken! Vilket extremt bra havsöring och laxfiske Östersjön och älvarna kunde bjuda då. Det skulle kunna dra folk från hela världen för att fiska i Sverige! En brasklapp finns dock och den gäller oss sportfiskare. Varför anordnar VI trollingtävlingar i östersjön där det tas upp o slås ihjäl 1400 laxar?? Vilda som odlade, jag kan inte begripa detta? Jag säger som vår kära Martin Falklind det spelar ingen roll vilket fiskesätt vi använder oss av men låt oss spara på den vilda östersjölaxen för allas skull. Ge inte politiker möjligheten att peka på 1400 döda laxar och säga va är det där då? Vi kan inte stå upp o se politikerna i ögonen o säga att vi är oroliga för laxbestånden och att sportfisket inte kan påverka populationen av lax i havet! Det är självklart att 1400 laxar som är döda är 1400 laxar som inte förökar sig. Det är väldigt många romkorn... Nä vi måste stå upp för vårat sportfiske och kräva stopp för såna här typer av tävlingar, vari ligger vinsten för sportfisket med en sån tävling?

Det börjar dra ihop sig till tävlingen Lord of the fly nu oxå, det kommer bli en riktig höjdare och jag hoppas verkligen vädret gör sitt bästa för att få fram solen till helgen den 18-19 Maj. Är ni intresserade finns det nog platser kvar kolla in: www.lordofthefly.nu Grymma priser och inte en endaste vild fisk räknas... hehe.

Jag planerar att fölägga tisdagen eller onsdagen nästa vecka som ett litet träningsläger kombinerat med lite spötest i klubbvattnet här. Behöver öva lite mothugg nu innan tävlingen. Har arbetat mycket det senaste och nu blir hela helgen full av arbete med men sen tar jag paus mån-ons o jobbar tor-fre sen en veckas ledigt! Ska bli gött.

Var iväg en liten sväng med hundarna igår för att låta dom göra premiärdopp i en sjö här, det var väldigt uppskattat och vattnet var förvånandsvärt varmt faktiskt!

Bifogad bild


Bifogad bild


Bifogad bild


Ja ja men fortsätt engagera er i att rädda våra älvar och Östersjölaxen! DET GER RESULTAT VAR SÅ SÄKRA!

Ha det fint!

/AndreasDetta inläggets trackbacks [ Trackback URL ]

Det finns inga trackbacks för det här inlägget