Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto
- - - - -

Lord of the fly 2013

Postad av Åbbes fiske , i Tävling 20 maj 2013 · 4 388 visningar

tävling fisketävling lord of the fly 2013 sävenfors
Då var jag hemma igen efter en helg i tävlingsfiskets tecken. Jag åkte de 27 milen upp till sävenfors på fredag eftermiddag och mötte upp flera andra som redan kommit på plats. Jag lastade ur grejerna ur bilen o in i tältet som skulle bli mitt hem de närmaste två dagarna, det är ju alltid lite vanskligt att bo i tält om vädret skulle va dåligt men det var inget problem den här helgen! Kalasväder o kalasfiske får man säga!

Tävlingen började på lördag morgon klockan nio då första heatet gick av stapeln. Det tog inte lång tid innan första fisken var landad och tätt efter kom fisk nummer två och hela heatet var över innan tio min passerat. Detta lovade gott inför kommande heat. Jag var lottad i heat nummer fem och fisket hade varit lika bra som i första heatet hela tiden så det gällde verkligen att va med på noterna när det väl skulle köra igång. Startsignalen gick och mitt flugval var en olivgrön boobyfluga och direkt när flugan landade i vattnet STEG en regnbåge till ytan o tog flugan innan den hann att sjunka en centimeter under ytan. Mothugget satt och fisken rusade rakt ner mot botten och körde fast i en rot eller nåt sånt. Det gick inte rubba och till slut var enda alternativet att slta av tafsen. Sagt o gjort så var det bara o ta fram reservspöt som var tacklat med en helvit booby då jag hört av andra som varit här förut att just vitt skulle fungera bra i sön. Jag la ut flugan och efter en kort stund såg jag flera regnbågar som åter igen steg mot flugan innan den hann o sjunka! Men den vita fugan tog dom inte på ytan utan först när den sjunkt ner ca 50-60 cm så kom hugget och den här fsken pressade jag upp i ytan så den inte skulle gå fast på samma ställe. Samtidigt som jag drillade fick två till napp på sina flugor och det blev en hård fight om förstaplatsen, jag lyckades dock landa min först och därmed var jag heatsegrare och en av 8 som skulle få ett riktigt fint pris. Heatet var över efter sju minuter då hade fem fiskar landats!

I semifinalen fick jag en startplats jag inte var helt tillfreds med, det var extremt djupt direkt vid and o för att finna fisken var man tvungen att fiska djupt där. Startskottet gick och det var flera som fick fisk direkt i första kasstet och då hade inte ens min fluga hunnt sjunka ner så det gick att börja hemtagningen... Heatet tog 2½ min sen var det över o jag hann helt enkelt inte med, jag skulle givetvis valt en tung fluga men det är lätt o va efterklok... Trodde jag skulle hinna göra några kasst iaf o fiska hem på rätt dup men det bara small! Ja jag var nöjd iaf för min heatseger gav mig ett Orvis spö, rulle o lina samt ett par leech-brillor! Inte illa! Det är grymt fina priser som man tävlar om i denna tävling och att alla människor som är med o gör det här möjligt är roliga o trevlga gör inte saken sämre. Jag kommer deffinitivt vara med även 2014! Och jag råder er andra att oxå vara det! Jag ska klippa ihop filmen från mitt försöksheat snart så kommer den upp här oxå! Håll ögonen öppna!

Bifogad bild


Tack för ett underbart bra arrangemang Stefan och Robban o tack alla andra som var med o gjorde den här helgen så trevlig!

Ha det fint!

/AndreasDetta inläggets trackbacks [ Trackback URL ]

Det finns inga trackbacks för det här inlägget