Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto
* * * * * 1 rösta

Jag och fiskesvackan

Postad av David Dalqvist , 13 december 2012 · 559 visningar

Jag är i en djup svacka. Den har väl egentligen pågått under ett antal år. Ibland är det tungt, ibland inte. Det är fiskesvackan. Ni vet när man hellre tänker på fisket som sådant än att faktiskt samla ihop bitarna av sig själv och GÖRA DET. Jag vet inte hur det gick till.
Stegvis, antar jag.
Eller jo, vänta! Så här var det, det började med hopplösheten. Jag minns när jag var 12-13 år och fullständigt galen i flugbinderi, och då menar jag fullständigt vettvillig. Staplar av flugbinderiböcker i mitt rum. Allt hårliknande material var möjligheter till gratis bindmateria. Mammas hår. Katten framför vedspisen. Älgar längst motorvägen. En gång hittade jag en död ekorre på tomten och jag sprang in i snickareboden - ungefär som Allan Edwall gjorde - letade upp kniven och sedan skar jag svansen av den lilla råttan. Jag satt uppe om nätterna på mitt rum och det yrde dun och fjädrar runt mig. En gång FRAMKALLADE jag min egna sjukdom; gick ut i t-shirt i vinternatten tills jag frossade och febern sådde frö i mig, efter någon dag fick vi ringa och sjukanmäla mig hos skolan. Två veckor blev det. Jag band så många flugor de fjorton dagarna att jag till slut, sista dagen bara satt och blickade ut över ett hav av flugor. Mindes knappt hur det gick till. Alla möjliga kreationer.
Jag tog den sista flugan ur städet, synade den i ljuset och tänkte: Jaha. Och, nu då?
Tomheten som sedan uppstod. Som ett bakrus. Meningslöshet. Vad skall jag göra med detta? Vad har jag gjort? Som en mördare som står och iakttar den styckade kroppen. Jag föste ner alltihop i några lådor och stegade nästa dag mot skolan.
Men men, det blev ju ett blogginlägg av det hela.

Detta inläggets trackbacks [ Trackback URL ]

Det finns inga trackbacks för det här inlägget

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Sök i min blogg