Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll

Team GullefjunsarménFoto

Gör dina egna gäddtafsar!

Postad av infl4mez , 25 november 2013 - - - - - - · 3 134 visningar

För ungefär två år sedan började jag fiska seriöst efter gädda. Stor gädda. Då tillkom det självklart nya rullar, nya spön och nya beten som tidigare varit så stora att jag trott att man fiskade haj med dem. Men i och med att jag hade mycket tyngre drag så höll inte de klena tafsarna jag hade sen innan.
I ungefär ett och ett halvt år fortsatte det så att tafsarna inte höll måttet för mitt fiske. Många tusen kronor försvann till botten tack vare detta. Men för ungefär ett halvår sen skulle jag testa att göra egna tafsar och oj vilken skillnad! Jag ska nu gå igenom om hur jag tillverkar mina tafsar jag använder för spinn och jerkfiske efter gädda.

Bifogad bild

Det du behöver är:
- Nylonöverdragen vajer
- Beteslås
- Lekande
- Avbitare
- Värmeljus
- Tändare/Tändstickor

Bifogad bild
Börja med att mäta ut hur lång tafs du vill ha och ta ungefär 10 cm till. Jag brukar köra 40-60cm på mina tafsar och inte för att gäddan ska käka upp dem som pacman utan ifall gäddan skulle börja rulla och ha sig och då eventuellt få in linan i käften.

Bifogad bild
Dra igenom ena änden av tafsen genom beteslåset.

Bifogad bild
Tänd ljuset. Anledningen till varför jag använder ett ljus och inte tändaren är att jag får en hand fri och kan hålla tafsen med båda händerna.

Bifogad bild
Vira ihop tafsen enligt bilden.

Bifogad bild
Smält plasten runt vajern så det sitter ihop. Fukta fingrarna och kläm åt över den smälta plasten.

Gör precis likadant med lekanden.

Bifogad bild
Strålande! Klappa dig själv på axeln för ett bra jobb.

Bifogad bild
OBS! om du bränner av plasten som på bilden ovan så gör om, gör rätt. Tafsen kan då inte fästa sig utan är endast en försvagning.


Foto

Svenska Gäddklubbens Ungdomsträff 2013

Postad av infl4mez , 01 juni 2013 - - - - - - · 8 373 visningar
Ungdomsträffen och 2 fler...
Svenska Gäddklubbens Ungdomsträff 2013 Lördagen den 25 maj begav det sig tidigt på morgonen till tre rosor i Sigtuna för att deltaga i årets upplaga av Svensk Gäddklubbens ungdomsträff. Taggade som igelkottar vinkade vi av pappa vid parkeringen som så snällt hade varit chaufför till oss. Efter att ha gått och checkat in och slängt av packningen begav vi oss ned till baksidan för att invänta ytterligare instruktioner. Efter liten inspektion av diverse prylar så begav det sig ned till marinan där båtarna väntade. Efter samling för att se att alla var där så delades alla deltagare upp och blev givna en kapten. Min och brorsan kapten för dagen hette Mathias.

Bifogad bild
I väntan på starten Foto: Lars Berglund

Efter att vi kommit i båten brände vi iväg och ställde oss bara ett 100tal meter från marinan och betade av kanterna där vi tidigare fick bra resultat där bland annat brorsan fick en fisk som gjorde att han kom på tredje plats. Efter att ha kastat infernaliskt så bytte vi och åkte in i en stor vik istället med stora hus på sidorna, nästan som slott. Efter en liten drift satte Johan första gäddan på jerkbait. 1 - 0 till lillbrorsan.

Bifogad bild
Lillbrorsan i ledning

Efter att ha fiskat av duktigt i viken utan några större resultat så drev vi längs ena sidan där det var rätt schysst med vass där det högg som bara den och Mathias tappade en vad vi tror som var lite bättre. Jag satte på en silvrig buster jerk och precis när jag ska dra upp den ur vattnet så ställer sig en gädda sig raklång bredvid den och sedan hugger brutalt och blir krokad i käften och i magen.

Bifogad bild
Halft avkrokad

Med ordningen återställd och 1-1 ståendes i båten så åkte vi vidare till en annan vik där vi mötte en annan deltagande båt. Även de hade haft väldigt trögt fiske. Efter lite platsbyte inne i viken så blev det dags för lunch. Det bjöds på, precis som förra året på hamburgare och pommes. Riktigt gott och lite för mycket, så det ska vara när man fiskar. Efter lunchen vi en till grabb i båten nämligen Lars Berglund som förra året var ungdomsansvarig i svenska gäddklubben.

Vi började med att precis som innan att åka till en vik och började fiska av utkanten av den då det var en annan deltagarbåt längst inne. Båten där inne fick då en gädda på hela 108 centimeter och 8,9 kg tung. Vi fiskade av ytterligare i hoppet om att en minst lika stor skulle nappa för oss. Men efter intensivt nötande så krokar Mathias en i två kilos klassen. Jag får då höra att den stora gäddan hade blivit tagen på ett spinnerbait vilket verkar vara bra i det det mörka bruna vattnet. Jag knyter om till ett spinnerbait själv och drar den lite vid båtkanten för att se hur den rör sig. Jag tycker att det bara är skedarna som syns och beslutar att kapa lite av en 16 cm illröd shadjigg och sätta den på bakersta kroken.

Bifogad bild
Lite meck i båten Foto: Lars Berglund

Tyvärr hann jag inte fiska med den då vi skulle byta plats till ytterligare en annan vik. Dock hade den här jämfört med de andra grov botten. Jag tar ett halvhjärtat kast med min spinnerbait mest för att se hur den nu går i vattnet och tänker först på nu att den är ungefär 30 cm lång vilket är längdrekord på bete för mig. I tredje kastet suger det åt rejält och jag lyckas kroka en lite bättre gädda. Efter en snygg håvning så var det dags för fotografering, mätning och vägning.

Bifogad bild
92 cm lång och 4,6 kg tung. En av de bättre fiskare jag tagit i mitt liv. Tagen på en pimpad Lundgrens Sub Seducer Foto: Lars Berglund

Det blev inga fler fångster för oss och dagen slutade 2-2 med min 4,6 kilos som störst. Nu skulle vi åka tillbaka och äta middag och efter det så skulle vi ha kvällsaktivitet och en känd betesbyggare och gäddprofil skulle besöka oss. Jag hade mina aningar om vem det kunde vara. Halvvägs genom middagen berättar Robert som är ungdomsansvarig att det var tänkt att Claes "Svartzonker" Claesson skulle ha kommit, precis som jag hade anat men tyvärr hade fått förhinder med familjen. Självklart blev jag besviken då han är en av de profiler jag ser främst upp till och att jag inte kommer att kunna träffa honom någon mer gång då jag blivit för gammal för ungdomsträffen nästa år. Men i besvikelsen så är ändå familjen viktigast av allt. Hoppas att det löser sig med Claes familj.

Då avbokningen kom så pass sent så fanns ingen tid att ha ersättare och vi fick då ta hand om oss själv till morgonen därpå. Då gick de flesta ned till marinan och fiskade, men jag och Johan gick upp på rummet och kollade "Mumien - Drakkejsarens grav" och avslutade sedan natten med "The dark Knight".

DAG 2

Vi började med att gå upp och göra oss i ordning för att senare gå ner och äta frukost som för mig bestod av frallor och ett kokt ägg. Vi begav oss efter det tillbaka till rummet för att packa ihop fiskeprylarna och regnkläder för att sedan gå ner till marinan. Den här dagen skulle vi åka med den nuvarande ungdomsansvarige Robert Waardahl. Istället för att fiska norrut som vi gjort under gårdagen så skulle vi åka söderut ned mot Ekerö och fiska där. Vi började att fiska av en vass och jag körde med mitt spinnerbait och hoppades på en minst lika stor fisk som från gårdagen. Robert körde med en weedless riggad jigg vilket såg väldigt häftigt ut. Ett bra komplement till spinnerbait att kasta in i vass och dylikt med. I första kastet fick Robert en mindre gädda som släppte precis vid båten. Jag som var lite nyfiken på dessa weedless krokar frågade om de var nå bra och visst var de det sa Robert som hade fått 60 stycken gäddor över en helg på sådant vis riggade jiggar. Känns som sådana krokar kan vara någonting att satsa på.

Efter platsbyte till en väldigt syresatt vik så dröjde det inte länge innan Johan fick ett pet på sin magnumspinnare som jag knöt till honom i födelsedagspresent. Jag bytte också till en magnumspinnare och lika så fick jag också ganska snargående ett pet och några sekunder senare ett kraftigt hugg. En gädda på närmare 2 kilo och 62 centimeter synade insidan på båten kort därefter.

Bifogad bild
Bra hugg och brorsans spinnare i fokus

Sedan knyter jag om till mitt spinnerbait och provar med det. Efter ett tag så stångar det duktigt i Roberts spö och det konstateras att det är en bättre fisk. Tyvärr släpper hon innan vi hann syna henne och jag kastar omgående ditt fisken släppte och för hugg ganska fort men dock av en mindre fisk. Ungefär samma storlek som den innan. Senare blåser det så pass mycket att vi måste hitta lä och vi kommer till vass där det är i princip vindstilla. Utan större förhoppningar på fisk så fiskar vi ändå av området i väntan på att blåsten ska avta. Efter några kast säger det PANG i mitt spinnerbait och ytterligare en gädda i två kilosklassen krokas. Det verkar som om det är standard vikten på gäddorna i mälaren vilket är ungefär 1 kilo mer än vad vi har vid landstället. Efter ytterligare några gäddor så krokar jag en lite bättre som mäts till 82 cm och uppskattas till runt 3 kilo.

Bifogad bild
Spinnerbaitfångad gädda. Spinnerbait regerar denna dag!

Efter att vi rundar en udde och jag lägger ett kast rakt in så försvinner allt motstånd från skedarna när jag ska veva in och jag befarar det värsta. När väl tafsen är över vattenytan så ser jag att beteslåset är borta och kvar är bara vajern. Nu är ju inte Seducern världens dyraste bete men känns ändå väldigt surt att sätta den då den fiskat otroligt bra. Det var absolut sista gången jag köpte färdiga tafsar, från och med nu blir den handgjorda. Efter lite sökning efter betet gav vi upp och åkte vidare. Jag fick som tur var låna ett spinnerbait av Robert som han själv hade tillverkat.

Vi åkte längre söderut och in i Ekerö och till en liten lagun där Robert två veckor tidigare tagit en gädda modell större. Tyvärr blev det utan resultat här också och innan vi var tvugna att åka till Sigtuna igen så åkte vi till en lång vasskant där det tagits stor gädda över 10 kg förut. Efter att ha drivit ett tag så började blåsten ta till ordentligt och det blev lite snabbare drift. Jag bytte till min McMio som jag hade tagit person bästa på och hoppades att en ännu större skulle nappa.

Det dröjde ett litet tag innan det small på men tyvärr var det ju ingen 10 kilos utan en 2 kilos som inhalerade tailbetet och som tyvärr efter en lång kroklossning låg och flöt på rygg efter release men förhoppningsvis blir den då mat till havsörn eller gråsparv. Jag har börjat fundera på sen dess om jag ska börja köra hullingfria krokar för att kunna underlätta vid avkrokningar men tyvärr så verkar det inte finnas av bra kvalité idags läget.

Vi avslutade med att fiska av ett flak och ytterligare några vasskanter men utan resultat förutom Johan som satte en jerkbait. Nu var vi på väg tillbaka för prisutdelning och förra året kom brorsan på tredje plats med sin 75 cm så jag hoppades att min 92 skulle kunna ta en plats. Tyvärr gjorde den inte det då första plats gick till en 108 cm gädda likaså andra plats men med en mindre vikt och tredje plats en 102 cm gädda. Självklart fick vi som inte tog någon pallplacering ett tröstpris.

Som helhet är jag väldigt nöjd med träffen och med 9 gäddor totalt och sammanlagt flest fisk och störst fisk mellan mig och brorsan så kan det inte bli bättre. Synd bara att Svartzonker inte kunde komma då det skulle ha blivit 11/10 gällbågar istället för 10/10. Det här var tyvärr sista året vi kunde vara med då vi blivit för gamla. Men vi hoppas kunna vara med igen som kaptener om några åt istället!

Nära skjuter ingen hare om man inte har Bazooka


Foto

Skolresa till Utö = nytt personbästa

Postad av infl4mez , 24 maj 2013 - - - - - - · 1 728 visningar

Skolresa till Utö = nytt personbästa Alarmet började ljuda alldeles förtidigt på morgonen. Men om jag snoozar bra fem minuter till så blir jag mycket piggare och kommer orka gå upp sen. Men istället för att klicka på snoozeknappen så stängde jag av alarmet och Anders Fridéns stämma i Sleepless Again dog bort. Dessa fem minuter blev istället en knapp timma. Mamma väckte mig och undrade när jag skulle vara i skolan och jag insåg att det bara var en halvtimme kvar och jag hade varken duschat, ätit frukost eller borstat tänderna. Mamma erbjuder sig att köra ner mig till skolan vilket gör att jag hinner med det tidigare nämnda. Väl på plats utanför skolan så börjar resan med roslagsbanan in mot Stockholm och därifrån pendeltåg för att sedan åka buss till färjan. Väl på färjan och allt var inlastat så började det. Vi gick upp på övre däck och fick ganska omgående syn på fyra stycken stridsbåt 90 och åkte i full fart förbi oss. Som den militärgalning jag är så tyckte jag det självklart var svincoolt. Vi såg även några skymtar av Berga flottbas. Väl framme på Utö begav vi oss upp mot världshuset för att hämta ut nycklarna till rummen i vandrarhemmet. Anledningen till att vi bodde i vandrarhem var dels att förra året i september var vi uppe i jämtlandsfjällen och då kom det snö när vi bodde i tält och eftersom vintern var så sen i år så tyckte lärarna att vandrarhem blev bäst. Lite mesigt tycker jag då man tappar lite kontakten med naturen men det är dumt att klaga på att få sova i säng.

Bifogad bild
En vanlig syn på ön då ungefär halva var militärt område

Efter att ha installerat oss på rummen var det dags att gå ner till cykeluthyrning då cykel var både smidigare och det gick fortare att ta sig fram. Självklart fick jag den briljanta idén att jag skulle ta med mitt jerkspö. Väl på cykeln fick jag dock ett problem. Hur skulle jag få med mig spöt och samtidigt ha full kontroll över cykeln? Det slutade med att jag fick cykla med ena handen på styret och det andra om spöt. Inte jättesmidigt kanske men om jag skulle få någon fisk när vi var framme så skulle det klart vara värt det.

Bifogad bild
Fin utsikt. Dessvärre inge bråte eller gräs för gäddor att gömma sig i

Som jag hade trott så fanns där ingen gädda. I alla fall inte någon som ville bita på mina beten hur goda de än såg ut. Jag drog igenom i princip hela arsenalen och tappade hoppet lite grann. Jag provkastade min nya McMio som flög förvånansvärt långt. Troligtvis på den lilla köttbullekroppen. Sen var det dags att ta sig tillbaka till värdshuset där vi skulle på det närliggande gruvmuséet. Efter det begav vi oss tillbaka till vandrar hemmet.

Jag och två till i kursen skulle hålla en lektion under vistelsen på Utö och valde då självklart fiske. Vi skulle hålla det under morgondagen och bestämde oss för att reka lite. Vi började gå ned till hamnen och kastade lite där. Jag fick ganska omgående följe på min röda 4play av en 2-3kilos men som tillslut skrämdes och simmade iväg. Vi fortsatte lite till och beslutade att vi skulle hålla vår lektion där då det var lä på vissa ställen och det gick väldigt bra att ta det teoretiska där.

Efter det begav vi oss tillbaka till vandrarhemmet för att hämta spritkök och middag och cyklade sedan vidare till campingplatsen där det egentligen var tänkt att vi skulle tälta. Där fanns det en bra grillplats som vi hade lägerbål kring. Det kändes rätt amatörmässigt jämfört med de lägerbålen vi har på scouterna men det var soft ändå. Efter lite missförstånd om var campingplatsen låg och så vidare fick vi tillslut egen tid att laga mat på och valfria andra saker.


Jag sökte mig till en bergshäll och såg att det var ett djup mellan 0,5 - 2 meter ungefär med riktigt mycket bråte. Jag började först fiska med en Rapala Gliding Rap i shallowutförande. Efter ungefär tio minuter slår det till bara några meter från land och jag sätter ett mothugg. Gäddan som var ganska kort vägde ändå över 1,5 kilo då den var otroligt tjock. Efeter lite fotografering av nyfikna klasskamrater fick hon simma tillbaka och spurtade iväg ned i bråten direkt när hon nuddade vattnet.

Ytterligare tid försvann och jag brände en gädda i ungefär samma storlek som tidigare. Det var kul att känna att de var lite på hugget. Jag bestämde mig för att byta från jerk till mitt nyinförskaffade taildrag McMio från Svartzonker. På andra kastet brände jag en till gädda och såg en liten virvel bakom draget. Förmodligen en i samma storlek som innan. Efter ytterligare kast utan något resultat bestämde jag mig att veva in så långsamt jag kunde och som min Ambassadeur JB förmådde. Då i ett spinnstop nästan direkt sög det till ordentligt i spöt. Vad händer nu? Har jag krokat en rysk ubåt? Ganska fort fick jag svar på att det inte var någon ubåt utan en gädda i lite bättre storlek. Första gången hon synade ytan såg det ut som en 3 kilos ungefär. Andra gången så växte det och blev uppskattad till 4 kilo. Fortfarande trodde jag inte att det var någon PB fisk men ändå kul att få en lite större fisk på ett nytt fiskeställe. Nu började gäddan istället att gå i sidled istället för att stångas med jerkspöt. Ganska fort fick jag in den till foten av berget och kunde säkra gäddan med ett gällgrep. Nu gick det egentligen upp för mig: Det var nytt PB!

Bifogad bild
Rysk ubåt eller inte, vacker var hon

Efter snabbvägning och lite för lång fotografering så fick madammen simma hem igen. Även denna gädda stack hyfsat fort så snabbt den hade nuddat vattnet. Det kändes otroligt skönt och jag kom ihåg att jag skrek "JAAA" väldigt länge och fick applåder och hade ett litet kramkalas. Sedan satte jag mig ned för att inse vad som faktiskt hade hänt. Det jag ångrar nu är att jag inte tog längden mot spöt för att kunna se om den var en hundraklubbare som jag tyvärr misstänker att den var men hellre att den får simma tillbaka än att vara onödigt länge över ytan. Det ända som egentligen fattades var att brorsan inte var med och kunde dela det här ögonblicket med mig men han får skylla sig själv som väljer fel gymnasium.

Hur gick då lektionen vi skulle hålla? Jag är inte jättenöjd över resultatet då jag glömde att säga en del saker, men det viktigaste kom med i alla fall. Det verkar som de flesta uppskattade de timmarna vi höll på även fast vi inte hade någon mask eller sänken. (de fick göra egna metrevar) Jag var väldigt nervarvad och tog det mest lugnt när jag fiskade då jag kände att den stora gäddan innan aldrig skulle kunna slås under resan igen. Kanske var just att jag var för stolt eller just nöjd över att fått nytt personbästa och framförallt klått brorsan med marginal!


De senaste tre veckorna har jag varit borta bland annat då på Utö, varit på hajk, varit och fiskar på landstället m.m. Och nu i helgen ska jag och brorsan deltaga i Svenska Gäddklubbens Ungdomsträff som vi även deltog i förra året. Detta kommer det komma ett inlägg kring runt torsdag då jag förhoppningsvis har skrivit klart alla skolarbeten som ska in. Snart blir det studenten! med andra ledigt för att fiska!


Det viktigaste är inte att vinna, Det viktigaste är att komma först!
//Rikard


Foto

Sportfiskebodens 20 år jubileum och flugfiske för första gången

Postad av infl4mez , 03 maj 2013 - - - - - - · 972 visningar
Sportfiskeboden, flugfiske
Sportfiskebodens 20 år jubileum och flugfiske för första gången Den sista april på valborg var majoriteten av scoutkåren vid den lokala majbrasan och sålde korv. Efter denna tillställning så skulle jag iväg till en av mina bästa kompisar för att tillbringa natten där för att senare den första maj åka till sportfiskeboden i Täby som då hade sitt 20 års jubileum. I och med jubileumet så tillkom det även massor av roliga rabatter och extra priser som självklart skulle utnyttjas. Efter att ha lagt upp en plan klockan 02.00 att vi snart skulle gå och lägga oss så tyckte vi att vi skulle hinna sova tillräckligt för att gå upp ungefär klockan 7. Mellan ungefär 04.00 - 05.00 insåg vi att det förmodligen inte var lönt att gå och lägga sig alls för att då skulle vi bli ännu tröttare och eventuellt missa tåget. Runt 08.00 marscherade vi utifrån huset och och ned till Vallentuna centrum för att köpa frukost. För Johan blev det en ost och skinkmacka och för mig en kebabmacka(?!). Även en varsin mineralvatten blev det innan vi gick till stationen för att vänta på tåget.

Fortfarande kände vi oss hyfsat pigga för att inte ha sovit någonting alls natten innan. Vi kände så ändå tills vi slog oss ned på tåget. Vi båda började halvsova nästan på en gång och tillslut var det bara en station kvar och ögonlocken blev allt tyngre och tyngre. Vi kom i alla fall av vid rätt station och nu skulle vi vänta en kvart på nästa tåg som skulle ta oss till Näsby park. Väl framme i Näsby park så var vi så trötta att vi på en gång inte förstod att det var ändstationen på linjen.

Nu började en ungefärlig 3 kilometer lång vandring för oss från stationen till Sportfiskeboden. De öppnade 10.00 och vi ville vara där och hänga på låset för att komma in bland de första. Vägen dit gick längs Stora värtan som näst intill var vindstilla. En riktigt vacker syn!
Bifogad bild
Såna här tillfällen man ångrar att man inte har med sig något spö

Efter ytterligare några hundra meter skådade vi även en fiskare och nu var suget så pass stort att det egentligen inte hade varit några problem att köpa ett helt nytt fiskeset bara för att få komma ut och fiska lite. Tillslut såg vi de gula gavlarna på huset vi skulle till. Nu var det bara genom viggbyholms marina vi behövde gå igenom. Tillslut såg vi den efterlängtade och tyvärr spruckna skylten.
Bifogad bild
Sportfiskarnas himmelrike?

Med några minuter kvar till öppning med en liten skara människor utanför så anländer det även några till personer minuterna innan. Sedan öppnas dörren och alla stormar in. Vårt ärende med besöket i huvudsak var att köpa flöten, lina och krok för att kunna göra metrevar då vi ska undervisa i fiske under Natur och frilufts kursen då vi ska åka ut till Utö under nästa vecka. Självklart kan jag inte låta bra erbjudanden var ensamma och måste hjälpa dem att känna sig behövda. Ett tailbete och flätlina till min nya rulle jag köpte på mässan var prio ett. Sen om annat också skulle se spännande ut skulle det också få sig en ny ägare. Vi gick först och letade efter krok och flöten som vi hittade omgående men nylonlina var däremot svårare att hitta och vi hittade bara bulkspolar med flätlina som var helt utanför vår budget. Jag plockade på mig en McMio från Svartzonker i samarbete med ABU i färgen fegisen. I kassan frågade jag även efter flätlina då de var extrapris på de flesta märkena och jag tog en 110 meter 0.12 fireline exceed lina som jag har i grövre dimension till rullen jag kör gäddfiske med. Då frågade vi även om 100 meter nylonlina och Micke som äger Sportfiskeboden bad oss vänta lite så skulle han bjuda på den. Han ropade på en av sina kollegor som sprang upp på lagret och gav oss en spole med 150 meter 0.20 lina som vi fick helt gratis. Nu kanske nylonlina inte är så dyrt i vanliga fall heller men ungefär 75 kronor hade vi nog fått betala om vi inte blivit bjudna på den. Det är sådant som gör att man vill komma tillbaka till affären även fast det är lite krånglig resväg. Sedan var det dags att ta sig tillbaka då jag skulle ha uppackning från gårdagens valborg, rekryteringsmöte och som grädde på moset även kårstämma.

Bifogad bild
Saker som fick sig en lycklig ägare från Sportfiskeboden

Sedan efter alla möten så väntade det en Storm wobbler hemma från sportfiskarna som medlemspremie och efter det blev det runt 14 timmars sömn och en liten försening till första lektionen. Efter skolan så frågade bror min om jag ville följa med och vara ledare under hans möte då de skulle vara en ledare kort. Jag gjorde det på ett villkor att jag skulle få ta med mig mina flugfiskesaker och öva lite då jag ska lära ut det under nästa vecka på Utö. Det gick alldeles lysande att jag kunde smit ifrån lite grann och öva lite. När det gäller flugfiske så är jag helt grön men jag hade trott mig förstå mig teorin i alla fall. Efter att ha satt ihop flugspöt och knutit på en fluga var det bara dags att börja fluga. Det jag hyfsat bra till en början och jag slog omgående familjerekord och fångade en skåpbil i bakdäcket, uppskattad till närmare 1000 kg. Efter lite missöden med blåst och flugor satta i byxbenen så kände jag att jag kunde nu även i praktiken och kan knappt vänta på att få fisk på sakerna då jag tyckte det var otroligt kul att bara stå och kasta.

Bifogad bild
Fiske i Scoutskjorta. Ett återkommande koncept kanske? foto: Tina Truedsson

Kasta inte bäver i trähus!
//Rikard


Foto

Ett vanligt scoutmöte - hur går det till?

Postad av infl4mez , 24 april 2013 - - - - - - · 1 723 visningar

Ett vanligt scoutmöte - hur går det till? Vad gör man egentligen på ett scoutmöte? Fördomarna är många: sniffar kottar, röker blad m.m. Jag kommer fortfarande ihåg när min lillebror som går i första klass hade berättat att några i klassen hade tyckt att scouting var fjantigt när han stolt hade berättat om sina storebröder som var ledare. Vi kom snabbt fram till att det inte kunde vara fjantigt eftersom jag inte är fjantig och eftersom jag är ledare skulle det ju inte funka om verksamheten var fjantig om jag inte var det. Men nu till själva mötet. Jag är ledare för spårarscouter det vill säga ungar 8-10 år gamla. De är de yngsta i vår kår.

Varje tisdag halv sju till klockan åtta så håller vi möte för de små liven. Idag var det min tur att hålla i mötet och vi skulle göra en av de sakerna jag älskar mest - elda! En av mina ledarkolleger skulle inte komma idag så brorsan som är minst lika mycket pyroman som mig fick vikariera. Som varje möte började vi med en lek främst för att få barnen att springa av sig så att de senare kan lyssna lättare under det teoretiska.

Bifogad bild

Efter leken började röra oss mot en liten skogsdunge med ett tiotal träd. Helt otroligt egentligen att det finns träd i ett inhägnat industriområde mellan alla grävskopor, husbilar, containrar, vägskyltar och betongblock. Jag började med teorin om vad man behövde för göra upp en bra eld eller rättare sagt frågade om vad man behövde. Ved behövde vi såklart kom de fram till snabbt. Då la jag på ett väldigt stort vedträ på eldplatsen och "försökte" tända på det med en tändsticka. Snabbt konstaterades det att det inte gick. Kanske skulle det funka med mindre vedträn men det funkade inte riktigt heller. Barnen kom fram till att de behövde något ännu mindre. Kråkris föreslog jag och bestämde att alla skulle hämta en näve var. (Kråkris är dött granris). Efter att ha konstaterat att börja litet och bara lägga på större och större så kan man i slutändan elda stora träd.

Efter det frågade jag vilket sätt som var enklast att tända eld på och demonstrerade med tändstickor och tändstål och min ledarkollega Andreas visade med stål och flinta. De trodde att det var bäst och enklast att göra upp eld med tändstickor och tändstål men främst tändstickor. Då sa jag: "men tänk om ni är ute på en paddelhajk så ramlar tändstickasken i vattnet" och slängde tändstickasken i hink fylld av vatten. Lika så drog jag exemplet med tändstålet. Tändstickorna fungerade inte alls men efter att ha torkat eldstålet lite snabbt med skjortan så flög de gnistor när jag använde det.

Nu fick barnen patrullvis försöka göra upp en eld, en så kallad pagodeld. Det här tyckte det var häftigt då de på tidigare eldmöten endast fått komma ut och grilla marshmallows efter teori inomhus. En patrull fick upp eld ganska omgående och senare ytligare en patrull. Tillslut blev även sista klar och varje eld som de gjorde upp tog vi på en snöskyffel och la på den stora eldplatsen så vi tillslut kunde få till en bra eld att grilla över. Men nu var det inte till barnens stora besvikelse marshmallows. Istället var det pinnbröd som de skulle få tillaga som väldigt få hade ätit innan. Pinnbrödet blev succé och majoriteten tyckte det var gott medan någon tyckte det smakade trolldeg.

Bifogad bild
Mums!

Detta var mitt sist möte jag skulle planera den här terminen och jag är väldigt nöjd med resultatet. Det känns kul hur snabbt barnen lär sig och framförallt att alla får vara med, vi har ingen avbytarbänk!


Foto

Sportfiskemässan del 3 avslut och sammanfattning

Postad av infl4mez , 17 april 2013 - - - - - - · 726 visningar
Sportfiskemässan, Jönköping, 2013
Sportfiskemässan del 3 avslut och sammanfattning När föreläsningen från Älvräddarna var slut började vi planera vår sista tid innan vi skulle behöva gå tillbaka till bussen för att åka till Stockholm Central igen. Jag ville absolut se Betesbyggargatan och se de coola kreationerna.Bifogad bild
Steg för steg. Är väl tyvärr svårare än det ser ut på bilden

Bifogad bild
Wolfcreeks fina byggen

Bifogad bild
Stampes beten. Blir fan inte snyggare än så! Otroligt fint målat

Bifogad bild
Häftigaste Abborren någonsin med ryggfena och allt.

Bifogad bild
Brunnbergs fina beten, Otroligt sugen på ett sådant tailbete


Efter att ha stått och kollat ett tag på alla betena bestämde vi oss för att röra oss mot busscentralen knappt 4 kilometer från mässan. Men innan det gick vi till Svenska Gäddklubbens monter och träffade bland annat KG som var kapten/ledare för oss på SGK ungdomsträffen 2012. Vi snackade ett bra tag och gjorde deras frågesport. Vi bestämde oss för att lösa medlemskap i år och fick gå ut till bankomaten utanför mässan för uttag. När vi kom tillbaka var dessvärre KG borta men det fanns nu minst lika trevliga personer. Vi snackade ytterligare om gäddfiske om allt från att göra magnumspinnare till vilka tafsmaterial som var bäst. Absolut bästa montern på hela mässan då de flesta andra antingen snackade med kollegorna eller knappt brydde sig.

Nu började det bli lite bråttom och vi började gå mot bussen. Vi tog tyvärr fel på tiden och hade en dryg timme att slå ihjäl i Jönköping centrum. Den tiden fylldes med att köpa middag till vägen hem och fika i en park i närheten. Väl när vi skulle på bussen så fick jag inte ta med min nya väska så jag fick motvilligt lägga ifrån mig den i bagageutrymmet. Då var jag väldigt rädd att någon skulle sno den med det känns ganska fånigt nu. Senare framme vid centralen så fick vi åka buss 610 hem till Vallentuna.

En reflektion kring mässan och jämfört med förra årets mässa i kista så kändes Elmia bättre än kista. Det var inte lika högljutt som det var i kista. Det kan ju självklart vara skillnad då vi nu besökte mässan på en fredag i kista var vi där på lördagen. Jag ser fram emot mässan nästa år i kista då det blir betydligt närmare.

Allt som allt överskred jag budgeten med 900kr med målet att jag skulle köpa en väska och eventuellt något drag. Det slutade med följande:
Bifogad bild
B.la. 15st gäddjiggar, Berkleyväska, IFISH spinnfluga, Rapala jerkbait, Dropshotprylar, gäddtafsar, jigghuvuden, senaste numret av fiskejournalen och några nummer av crocodile news.

Mitt bästa inköp under mässan:
Bifogad bild
En Abu Sorön 10s och ett Ron Thompsson spö upp till 20 gram som är mitt nya abborrset. Dessvärre glömde jag köpa lina men det blir väl nästa gång jag åker in till någon sportfiskeaffär

Några som också var på mässan var JACfishing team och de var där under lördagen. De gjorde en video kring mässan som skildrar mässan väldigt bra.


Har man slagit yxan i båten får man ro fort som fan
//Rikard


Foto

Sportfiskemässan del 2

Postad av infl4mez , 08 april 2013 - - - - - - · 1 140 visningar
Sportfiskemässan, 2013, Jönköping
Sportfiskemässan del 2 Forts. från del 1. Efter att ha irrat runt lite till bland montrarna så började vi röra oss till akvariet där BIOS skulle demonstrera beten. Det var den store gäddprofilen Buster Odén som skulle hålla i demonstrationen. Det är verkligen häftigt att komma så pass stora personer inom sportfisket nära och dessutom kunna snacka med, om precis allt inom fiske.

Beten som presenterades av BIOS var Nilsmaster Invincible, shallow version av den, spinnerbait-rigg/bygel, IFISH the Guide, Salmo slider och Salmo Skinner. Även ett skeddrag från Nilsmaster jag som jag inte kommer ihåg vad det heter. Tyvärr kändes det som om det inte var några nya produkter utan bara grejer som funnits innan som skulle "få se ljuset på nytt". Det ända jag inte kände till innan var spinnerbaitarmen som ändå inte känns så revolutionerande. Det jag däremot fick lära mig att det officiella sportfiskerekordet på gädda är tagen på en Nilsmaster Invincible i norra Vättern.
Bifogad bild
"Finns det gädda i vattnet så tar den det" angående en demostration av Salmo Slider vilket var väldigt motsägelsefullt då gäddorna i tog betet

Akvariet som är Europas största mobila akvarium gör sig väl på plats med alla fiskar i. Detta är var däremot inga abborrar i, som det var förra året men däremot vare mört(?) den här gången. Precis som i Kista så fanns det både gädda och regnbåge och ibland steg regnbågarna och försökte hugga tag i dragen som demonstrerades vilket såg rätt kul ut. Det är väl ändå inte så ofta regnbågar tar stora gäddrag eller är det dags för regnbågsfiskare att tänka om angående beten?
Bifogad bild
Isfritt vatten! Bara fram med spöt och köra?

Senare gick vi vidare till Fiskkonservator Lubbes monter och kände på hans Draugen spön, vilka kändes väldigt sköna men tyvärr var budgeten redan överskriden så det blev tyvärr inget draugen som skulle passa perfekt till abborre. Dessutom är jag jäkligt sugen på ett sådant spö sen jag sett filmen A-bborrar som FK Lubbe gjort. Självklart får man inte glömma bort Lubbes otroligt fina kreationer.

Bifogad bild
Riktigt verklighets troget

Efter att ha kollat på FKP-Gears olika jiggar och skedlösa crankbaits så tog köpdjävulen vid och jag var på väg att köpa ytligare drag utöver de jag redan köpt. Som tur var skulle ABU Garcia ha demonstration vid akvariet så vi fick röra oss dit igen.

Först var det Anders Forsberg som kom upp och började snacka om den nya Revo Tore NaCl som då ska vara en uppgradering på den "vanliga" Revo Toron. Verkar vara en riktig fluga bland alla rulltillverkare att göra starka lågprofilsrullar som ska klara minst lika mycket som de högprofilerade. Själv tycker jag att de lågprofilerade rullarna känns som tvålkoppar och inte kan hitta något riktigt bra grepp runt dem. Tacka vet jag högprofils Ambassadeurer!
Bifogad bild
Herr Forsberg demonstrerade bland annat en gammal klassiker i ny utgåva kallad Killer Optic som det ska vara någonting inbyggt i så att det förstärker solreflektioner.

Senare var det Svartzonkers tur och han visade bland annat McMy, ett spinnerbait som bygger på mörrumspinnarhuvudet vilket såg väldigt hett ut. Tyvärr hade inte Abu lika spännande nyheter det här året som de hade förra bland annat med samarbetet med sebile och svartzonker.

När demonstrationen var klar så gick vi vidare till fiskejournalens monter och snackade med Mathias, admin här på sidan och det slutade med att vi fick en varsin fiskejournalen med oss. Det var kul att träffa "mannen bakom spakarna" så att säga.

Precis bakom fiskejournalens monter var en scen där Älvräddarna stod och hade föredrag med Christer Borg i spetsen.
Bifogad bild
Vi fick reda mycket kring vattenkraften tack vare Christers föredrag. Hur F#N kan det fortskrida med vattenkraftverk på en lag som är skriven 1918?! Det är ju för böveln 3 år innan kvinnor fick rösträtt i Sverige! Behöver Sverige verkligen den extra energin? Nej detta exporteras till andra länder så de ansvariga kan sitta med feta plånböcker. Trots att det finns EU direktiv på att det ska finnas omlöp för fisk så har bara 2% av Sveriges vattenkraftverk det. Hade det inte varit bättre att istället för att lägga pengar på jurister som hittar kryphål i lagen osv att istället lägga detta på omlöp för vandringsfisken? Det verkar som om man kan göra vad som helst för pengar oavsett konsekvenser. Tranås energi verkar vara ett av få vattenkraftverksföretag som är seriösa. Det tycker jag är skrämmande att ett så pass litet företag jämfört med vattenfall och fortum kan sköta sig så pass bra och de stora företagen skiter blanka f#n i det.

Det här var slutet på del två om sportfiskemässan i Jönköping. Missade du del 1 så finns den här: http://www.sportfisk...ed-storm-del-1/

Den tredje och sista delen kommer snarast och kommer att ta upp betesbyggargatan och inköp och tankar från mässan..


Foto

Sportfiskemässan intagen med storm! Del 1

Postad av infl4mez , 06 april 2013 - - - - - - · 1 001 visningar
Sportfiskemässan, 2013, jönköping och 1 fler...
Sportfiskemässan intagen med storm! Del 1 På torsdagsmorgonen den fjärde ringde klockan 07.00 och det var dags att göra sig i ordning till resan in till terminalen i Stockholm där vi skulle åka buss ner till Jönköping. Nyklippta och nyrakade begav vi oss iväg för att åka in till Stockholm.Man måste ju göra gott intryck när man besöker ett nytt ställe så ett välvårdat utseende skulle väl göra susen. Bussen ner mot Jönköping skulle gå 11.05 så vi tänkte vara där ungefär en timme innan så att vi kunde hitta var bussen gick ifrån eftersom vi båda har viss erfarenhet av att ha problem att hitta under tidspress. Självklart hittade vi gaten bussen gick ifrån på en gång så vi fick sitta och vänta i ungefär 50 minuter.Då fick vi istället gå och köpa cheeseburgare, sitta och snacka förväntningar inför mässan och dessutom vara med i en undersökning om internetleverantörer.

Väl framme i Jönköping efter drygt fyra timmars bussfärd så var vi äntligen framme. Nu var det cirka 4 kilometers gångväg till hotellet men först bestämde vi oss för att gå runt på stan lite och köpa god saker till kvällen och matsäck till morgonen efter. Det fanns rätt mycket butiker men framförallt caféer. Här hittade vi ett kul café.
Bifogad bild
Ny karriär kanske?

Efter att vi kände att det var gjort började vi gå längs södra Vättern mot hotellet vi skulle bo på som bara låg några tiotal meter från mässan. Halva vägen till hotellet var väldigt vacker med Vättern precis bredvid. Det låg fortfarande is men på vissa fläckar var det öppet vatten så nu känns det som att det är på gång. Vi kanske får öppet vatten kring midsommar i bästa fall.
Bifogad bild
Detta skall återbesökas med spö i hand!

Väl framme så checkade vi in och gick upp till rummet och gjorde oss hemmastadda för att sedan röra oss mot burgerking för en välförtjänad middag. Sedan skulle vi gå tillbaka till rummet men då råkade Johan trycka in nyckelkortet för hårt så det sprack så vi fick gå ned till receptionen igen för att fixa det. Framför oss i kön stod det redan några, men en av dem är en av de fiskeprofiler jag ser upp till mest. En riktigt duktig gäddfiskare som fångor många stora gäddor - dessutom fångas de på fluga - Nicke Bauer. Väldigt häftigt att få se honom utanför datorskärmen. Efter att vi kom upp på rummet så satte vi oss och kollade på TV. Nu märkte jag att burgaren jag tidigare åt hade ätit satte rejäl fart på magen och det blev många toabesök efter det.


På fredagen ringde klockan 07.00 och vi gick upp direkt även fast vi dagen innan trott att vi skulle ligga och snooza ett tag. Det gjorde att vi kom tidigare lagt än planerat och det gjorde vid frukosten så träffade vi flera fiskekändisar och som Johan beskrev det det, det såg ut som att jag skulle svimma. Senare checkade vi ut och gick till mässan. Vi kom dit ungefär 08.40 och fick vänta där tills insläppet till montrarna började vilket var 09.00. Det var häftigt att vara där vid insläppet. Mitt mål med mässan var att inhandla en väska och eventuellt något tailbete. Nu blev det inte riktigt så men mer om det senare. I väntan kunde vi beskåda FK Lubbes otroligt coola bilar.
Bifogad bild
Betesfisk?

Bifogad bild
Förmodligen världens tyngsta gädda

Det första vi gjorde var att gå och kolla på spön som alla var nedsatta till 200kr. Nu var ju det självklart inte de bästa spöna men däremot absolut inte de sämsta så det priset tyckte jag var väldigt bra. Jag hittade fort en väska som jag köpte och till det en spinnfluga från IFISH och jigghuvuden från Spro. Vi hittade även häftiga mjukisdjur, här en gädda.
Bifogad bild
Nytt PB för brorsan?

Senare gick vi vidare och precis som förra året slog Attitude Baits på stort och förmodligen även detta år mässans längsta monter.
Bifogad bild Bifogad bild
Nästan så att man behöver en kundvagn

Senare gick vi till Nordmarks monter och där fanns det förvånande nog ett flipperspel och där den som fick mest poäng skulle få en Shimano Stella rulle och om man fick över 100 000 000 så skulle man få en wobbler. Tyvärr var vi inte under 12 år då man skulle få en wobbler bara man deltog. För mig gick det inte så bra, eller rent utsagt käpprätt åt h%@vete. Däremot gick det bättre för Johan som då hade fått bäst resultat av alla den dagen.
Bifogad bild Bifogad bild
Stoltare lillebror och avundsjukare storebror får man leta efter

Sedan gick vi vidare och letade efter häftiga montrar och hittade alldeles för mycket häftiga saker bland annat haspelrullar för en billig peng, så det blev en ABU sorön s storlek 10 som jag ska ha till Abborre. Efter det gick vi runt lite till tills vi hamnade bland flugfiskedelen och då kändes det som vi kommit lite fel. Även fast jag nu införskaffat ett flugfiskeset innan jul så ser jag ändå flugfisket som lite fjösigt på något sätt. Kanske just det att jag är van att fiska med stora jerkbaits och spinnerbaits så känns de små flugorna som ingenting. Det antar jag i alla fall. Hoppas det blir ändring pådet nu i sommar då jag och Johan har planerat en resa upp till fjällen där ädelfiske ska provas på ordentligt.

Efter det gick vi vidare och då fick jag syn på en ganska kaxig skylt från Rapala ovanför Normarks monter.
Bifogad bild
More hits than Google, sant eller falskt?

Detta blir inlägg 1 av förmodligen 3 då det blir alldeles för långt annars och jag kommer förmodligen behöva gå till ett bokförlag om allt ska ut samtidigt. Del 2 kommer snart!


Foto

Vapenvård - steg för steg

Postad av infl4mez , 27 mars 2013 - - - - - - · 1 249 visningar

Vapenvård - steg för steg En kniv kan användas till otroligt mycket. Allt från att tälja till att filéa en nyfångad fisk. Alla fiskare, scouter, frilufts människor äger oftast en kniv och det alla knivar har gemensamt är att de förr eller senare kommer att bli slöa. Därför är det otroligt bra att veta hur man vässar eller så kallat brynar sin kniv.
Bifogad bild

Det du behöver är då:
En brynsten
En tidning eller annat underlag
En hink/balja med vatten för att blöta brynstenen
Vanligt dasspapper för att torka rent knivbladet och brynstenen.

Det du behöver börja med är att placera det du ska ha som underlägg på en behaglig arbetsyta. Sedan ska du blötlägga brynstenen och du vet att är färdig att användas när det slutar åka upp luftbubblor ifrån den. Om du inte har tillgång till en hink eller balja kan du göra som jag gjort här och använda handfatet istället.
Bifogad bild
Passa även på att rengöra brynstenen från slipdamm från tidigare bryningar

Placera sedan brynstenen på underlägget på ett behagligt sätt så du lätt kan börja jobba med kniven. Jag föredrar själv att placera ena kortsidan mot mig. Börja först att placera kniven längs en kortsida på brynet och tryck sedan ned eggen mot själva stenen så ryggen ligger en bit ovanifrån själva stenen. Då ska det se ut ungefär såhär
Bifogad bild

Dra nu kniven med ganska mycket tryck mot brynet ungefär 4 gånger. När du gjort det 4 gånger måste du byta sida på kniven så att andra sidan också blir brynad. Viktigast nu är att du gör precis lika många drag med kniven på brynet på båda sidor. Annars kommer eggen inte vara centrerad i mitten av kniven utan kommer att vara förskjuten åt något åt hållen och kommer genom det bli i regel svagare än om den hade varit i mitten.

När brynar spetsen på kniven så gör du lättare på följande sätt att du lägger kniven långsides med brynet och drar ungefär 4 gånger på var sida.
Bifogad bild
Genom att vässa spetsen så penetrerar då saker lättare exempelvis som buken på en fisk.

Nu kan du anse dig vara klar med vässningen men på min brynsten finns det på undersidan en mycket finkornigare del som jag brukar avsluta bryningen med på samma sätt som tidigare att man för kniven ungefär 4 gånger på brynet med ganska högt tryck.

På multiverktyg och fällknivar som exempelvis Leatherman och Victorinox så kan det bli klumpigt att försöka bryna de mycket mindre bladen på ett sådant stort bryne. Därför är det mer än värt att köpa ett så kallat fickbryne där det finns två stycken keramiskastenstavar fastsatta och har en sida för kniv och en annan för yxa.
Bifogad bild
Storleken på brynet gör det lätt att ta med sig överallt och ger kniven en bra skärpa i brist på brynsten.

Avsluta med att torka av slipdamm med dasspappret så att det inte skadar eggen vid använding.
Bifogad bild
Viktigt att tänka på att är att torka från knivryggen och ut mot eggen för nu är kniven riktigt vass och det är alldeles för enkelt att råka skära sig i fingrar om man gör åt andra hållet


Jag själv kör med en Mora Bushcraft och använder den till allt från scouting till fiske och för det priset är den mer än prisvärd. Den klarar verkligen allt. En liknande är Mora 2000 som också har fått otroligt bra kritik. Dessa knivar klarar det mesta och håller otroligt länge och kostar endast 200-300 kronor beroende på var du köper. Jag använder även en liten victorinoxkniv som brukar ligga i fickan vid fiskepassen som funkar otroligt bra vid "linklippning" och mindre hantverk.

OBS! Viktigt att tänka på är att enligt knivlagen får du endast bära kniv till och från och under en aktivitet som kräver kniv, därför är det bra om du kollar igenom byxorna eller väskan efter exempelvis ett fiskepass eller vandring så det inte ligger kvar när du ska till skolan/jobbet dagen efter.

Puss i ljumsken!
//Rikard


Foto

A-Borrar med FK Lubbe

Postad av infl4mez , 22 mars 2013 - - - - - - · 687 visningar

Jag har nyss sett fiskkonservator Lubbes film A-Borrar. Denna film på hela 3584 sekunder är kort och gott sagt helt underbar. Massor av tips och tricks som Lubbe verkar få att se hyfsat enkla ut att kunna göra själv och dessutom filmar att det funkar helt galant som det oftast brukar saknas i tips och tricks filmer. Ett följande tema i filmen är hårdrocken. Fiskefilmer med hårdrock brukar oftast sluta med en osmaklig film och tappar sevärdet men i Lubbes film gifter sig verkligen filmen med musiken och själva musikvalet känns väl genomtänkt och anpassat exempelvis när det blåsigt för mycket och blivit dåligt ljud genom mikrofonen.

Att hela filmen också är gratis att kolla på så stör det absolut inte när Lubbe själv gör reklam för sitt egna märke FKP - Gear som förövrigt verkar vara schysta prylar. Jag blir väldigt sugen på Vibluresen som verkar som ett väldigt effektivt bete efter de randiga krigarna. Ett sådant bete saknas i min låda och tyvärr kommer väl jag köpa alldeles för många sådana till i sommar.

Liten tapper randig krigare
Bifogad bild

Mitt abborrfiske tog själv lite vändning i somras då jag fick nytt personbästa på 37 centimeter och uppskattad till 6 hg. Genom nu nylärda dropshottackel så känner jag att kontakt med de större abborrarna inte är långt borta. Tyvärr medföljer väl det att jag även kommer köpa nytt spö till det. Fast dropshot kanske är just en bra ursäkt att köpa ett nytt spö?

Det märks verkligen att Lubbe brinner för sportfisket och att lära ut saker till allmänheten. Det är hans sätt att göra ingen annans och framför allt inget tjafs utan rakt på sak. Dessutom är det humor ofta i blandning med respekt för fisken. Brukar vara ganska ovanligt i fiskefilmssammanhang då ofta just humorn går ut över fisken och det blir en dålig release eller bonkar fisken med onödigt många slag osv.

Att Lubbe använder vardagliga fiskesaker som till exempel båten som tillsynes verkar vara en helt vanlig rodbåt och inte en Tracker superduper Guide med inbyggdt kylskåp och swimmingpool och dylikt. Att just FKP - Gearet inte heller kostar en förmögenhet är ett stort plus och ett draugen spö kommer nog att införskaffas så fort plnboken räcker till.

A-Borrar får 9,9 av 10 dropshotriggar

Här kan du beskåda Lubbes fantastiska film:
Här kan du kolla på en tidigare abborrfilm med Lubbe som han förövrigt vann Fiskejouranlens filmtävling 2010:

Det kommer bli spännadne att se hur FKP - Gear kommer att växa fram och förhoppningsvis släppa fler coola produkter.

Over and Out
//Rikard


Senaste kommentarerna

Sök i min blogg