Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto
- - - - -

Gör dina egna gäddtafsar!

Postad av infl4mez , 25 november 2013 · 3 136 visningar

För ungefär två år sedan började jag fiska seriöst efter gädda. Stor gädda. Då tillkom det självklart nya rullar, nya spön och nya beten som tidigare varit så stora att jag trott att man fiskade haj med dem. Men i och med att jag hade mycket tyngre drag så höll inte de klena tafsarna jag hade sen innan.
I ungefär ett och ett halvt år fortsatte det så att tafsarna inte höll måttet för mitt fiske. Många tusen kronor försvann till botten tack vare detta. Men för ungefär ett halvår sen skulle jag testa att göra egna tafsar och oj vilken skillnad! Jag ska nu gå igenom om hur jag tillverkar mina tafsar jag använder för spinn och jerkfiske efter gädda.

Bifogad bild

Det du behöver är:
- Nylonöverdragen vajer
- Beteslås
- Lekande
- Avbitare
- Värmeljus
- Tändare/Tändstickor

Bifogad bild
Börja med att mäta ut hur lång tafs du vill ha och ta ungefär 10 cm till. Jag brukar köra 40-60cm på mina tafsar och inte för att gäddan ska käka upp dem som pacman utan ifall gäddan skulle börja rulla och ha sig och då eventuellt få in linan i käften.

Bifogad bild
Dra igenom ena änden av tafsen genom beteslåset.

Bifogad bild
Tänd ljuset. Anledningen till varför jag använder ett ljus och inte tändaren är att jag får en hand fri och kan hålla tafsen med båda händerna.

Bifogad bild
Vira ihop tafsen enligt bilden.

Bifogad bild
Smält plasten runt vajern så det sitter ihop. Fukta fingrarna och kläm åt över den smälta plasten.

Gör precis likadant med lekanden.

Bifogad bild
Strålande! Klappa dig själv på axeln för ett bra jobb.

Bifogad bild
OBS! om du bränner av plasten som på bilden ovan så gör om, gör rätt. Tafsen kan då inte fästa sig utan är endast en försvagning.
Riktigt bra guide! råkade ha dom materialen hemma som du använder här fast jag har kört med klämmor som jag klämt åt men provade precis detta och när jag provdrog så orkade jag inte rå på den så det var grymt!

Vad kul att höra! Tycker bindningarna blir läskigt starka och vajern går av före bindingarna gör :-)


Detta inläggets trackbacks [ Trackback URL ]

Det finns inga trackbacks för det här inlägget

Senaste kommentarerna

Sök i min blogg