Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll

Jakten på det perfekta betetFoto

Bra start

Postad av StampeLures , 17 februari 2014 - - - - - - · 3 065 visningar

Vintern blev inte så lång. Eller den pågår ju fortfarande men det går ju fint att fiska ändå. Tyvärr så har jag ingen båt i nuläget då den förra är såld och jag väntar på den nya. Min gamla Gipsy V430 var egentligen helt perfekt men eftersom båtar är ett stort intresse för mig så kände jag att det var dags att byta. Jag kan erkänna att det fanns en klump i magen när den nya ägaren kom och hämtade båten i lördags. Min nya båt blir en Alumacraft Escape 145 Tiller med en 40hk Honda från dom helt otroligt trevliga killarna på Westgear. Jag tror inte att jag behöver vara orolig för att det här ska bli bra.
Bifogad bild
Innan jag blev av med båten så hann jag med ett sista pass och det gick faktiskt hur bra som helst.
Jag hade dagen före mottagit lite prylar från Westinoch jag var ivrig att komma ut. Detta låter som ett säljtrick och det är jag medveten om men i dagens absolut första kast med det nya betet Mike The Pike så smackade det på en brutal fisk på 113cm och sanslösa 13,04 kilo. Ni får helt enkelt välja vad ni vill tro men jag var inte ensam i båten.
Bifogad bild
En liten kort film blev det också.

Ca en timma senare var det dags igen och då stannade vågen på 9,98kg. Och det på samma bete. En rätt sjyst start på året.
Bifogad bild
Nu väntar jag som sagt på den nya båten och den ska jag hämta om ett par veckor. Arbetet med mässbetena går också vidare men där har jag inget att visa än.
Simma lugnt/Stampe


Foto

Dags för tävling igen

Postad av StampeLures , 26 januari 2014 - - - - - - · 1 546 visningar

Vintern innebär mindre fisketid. Åtminstone för mig. Då passar det perfekt att ha en liten tävling.
Allt man behöver göra är att skriva en kommentar på min facebooksida. Följ denna länk https://www.facebook...79?notif_t=like
Tävlingen riktar sig till ungdomar upp till 20år och avslutas den 1 februari.Foto

Fiskeåret 2013 (Gädda) Vad ska komma 2014?

Postad av StampeLures , 29 december 2013 - - - - - - · 31 221 visningar

Nu är då fisket slut för mig detta året. Vädret tillåter fiske men jag blev riktigt sjuk efter gårdagens pass. Om vi börjar med våren så hade jag det kämpigt. Inga stora fiskar ville hugga och det tar inte många pass innan man börjar känna sig kass som gäddfiskare. Men fina dagar var det och man njuter lite extra när isen har släppt och solen värmer.
Bifogad bild
Det dröjde ända tills den 12maj innan första metersfisken klev på och efter det släppte det litegrand.
Bifogad bild
Sommaren bjöd faktiskt på ett riktigt trevligt gäddfiske och några riktigt fina kom upp med lagom mellanrum. Inga monster men fiskar på 8-9kilo är riktigt trevliga.
Bifogad bild
Bifogad bild
Bifogad bild
Under ett abborrepass i Vänerna så lyckades jag lirka fram årets första 10kilosgädda på ett ytbete bland några näckrosor på grunt vatten. Mitt i stekheta sommaren. Detta var dock inte på abborrprylar, jag hade självklart med mig grejer för gädda också. Men lite oväntat var det.
Bifogad bild
En del utflykter har det också blivit. Både till Norge och andra delar av Sverige. Storleksmässigt har inte dessa turer gett något men jag och mina fiskekompisar har alltid otroligt kul tillsammans och det tycker jag är väldigt viktigt.
Bifogad bild
Bifogad bild
När hösten började smyga sig på brukar det lukta storgädda i min näsa. En 10+ till ville jag allt ha, en som jag var beredd på. Vi fick flera stora fiskar under denna period och en ville faktiskt över 10kilo.
Bifogad bild
Bifogad bild
Bifogad bild
Bifogad bild
Finns bilder på fler fina fiskar men jag kan inte ta med dom alla.
Nu började jag att känna mig nöjd och man ser till tiden jag spenderat på vattnet detta året.
Fast det fanns ju lite kvar att krama ur 2013. Det blev alltså en liten resa till och den klarades av nu i mellandagarna. När mer än halva dagen hade gått så hade jag inte känt någonting. Vi bestämde oss för att testa ett grundare parti och det small nästan direkt på en Platiypus i en specialfärg. Det var ett kast på kanske 10-15 meter lite på måfå faktiskt. Fisken gick upp till ytan direkt och jag tippade på ca 9kilo, kanske 10. Fisken drog rakt under båten på andra sidan och då elmotorn var igång så det blev lite nervöst. Ett tag trodde jag att den hade fastnat i botten så jag laddade på mer slirbroms och bröt upp fisken till ytan. Första vända upp gick inte att håva men efter andra gången så log hon där i näten efter en exemplarisk håvning av Johan. Jo, visst verkade det vara en 10+. Vid avkrokningen såg vi att hon måste vara större än så. Jag lyfte henne ur håven och ner i vågsäcken. Vågen visade en bra bit över 17kilo och det kändes helt sjukt. Siffrorna pendlade lite så vi tog den lägsta vikten som fastställdes till 16,5 kilo när allt var avdraget och klart.
Bifogad bild
Bifogad bild
Bifogad bild
Först nu inser jag vilken otrolig fisk en 15+ verkligen är och att några av dom andra sjöarna som jag fiskar i kanske inte kan leverera en sån fisk. Det kanske bottnar vid 12-13kilo. Nu tänker jag naturligtvis ta reda på det och det får 2014 visa.

När nästa år börjar så kommer jag ingå i Team Westin. Eller jag ingår väl redan men vi drar igång mer på allvar då. Detta ger mig chansen att koncentrera mig mer på fisket och då kommer betestillverkningen att bli lidande. Jag kommer att försöka göra ändå värre beten 2014 men inte för att sälja. Fisket är min riktiga passion :)
Frågan är vad man ska sätta för mål?
Stort tack till alla nya och gamla vänner. Ni är underbara.


Foto

Man kan säga att det rör på sig

Postad av StampeLures , 14 december 2013 - - - - - - · 2 688 visningar

Fast det egentligen är mitt i vintern så är det höst ute. Åtminstone för det mesta. Isen vill lägga sig men får inte riktigt fäste att göra det. Detta såklart till min stora glädje. Vi har som mål varje år att kunna fiska i mellandagarna och då med båt. I år verkar det inte vara några större problem även om det snabbt kan ändra sig. Fisket kan vara riktigt trögt när det är kallt men också riktigt hett.
Denna fisken på 8,4kg tog jag under förra turen. Det var faktiskt första kastet jag gjorde och betet var Westin Platypus i färgen Stamped Roach som jag har varit med och tagit fram.
Bifogad bild
I torsdags annonserade även Westin att jag kommer ingå i Team Westin Sweden tillsammans med en hel hög otroligt duktiga fiskare. Om man kollar vilka som är med så måste jag säga att det kommer bli det grymmaste teamet någonsin.
Bifogad bild
Jag har även fått lite nytändning i betesbyggandet med en ny modell som jag tagit fram. Satte mig ner och funderade vad jag ville ha själv och detta var vad jag fick fram.
Bifogad bild
Bifogad bild
Bifogad bild
Betet är 19cm långt men ändå rätt smäckert. Vikten hamnar på runt 115gram.
Jag har även tagit fram nya ögon som tilltalar mig väldigt mycket.
Lek med folie har länge varit min grej och jag känner att jag inte är klar med det än.


Foto

Höst=bra

Postad av StampeLures , 23 oktober 2013 - * * * * * · 2 041 visningar

Höst höst, underbara höst. Egentligen gillar jag inte hösten då den ligger för nära vintern men när fisket är bra så känns den ok ändå. I lördags hade jag och Johan en riktigt bra fiske. 12st totalt och 4st över metern. 3st vägde över 8kg och den största drog vågen till 10,8kilo. Bästa betet var utan tvekan stora shaddar och det var ordenliga hugg. Ingen tveksamhet här inte. Nu drar det även ihop sig för Fiskekryssningen. Skynda att boka om ni vill med. Jag är övertygad att det kommer att bli en superfest.
Bifogad bild
Bifogad bild
Bifogad bild
Bifogad bild
Bifogad bild


Foto

Back to Norway

Postad av StampeLures , 02 oktober 2013 - - - - - - · 2 146 visningar

Min granne Patrik klagade på att det var långt mellan blogginläggen och det har han såklart rätt i.
Höstfisket har inte riktigt kickat in för mig än men det är på god väg. Målet är att fiska mycket i höst, eller åtminstone mer än jag brukar. Nästa längre tur blir återigen till Norge och förhoppningsvis har det inte börjat snöa före vi hinner dit. Denna gången har jag förberett mig lite bättre då jag vet vad som väntar. Enligt Erik Walmann så behöver man också vissa specialfärger och givetvis fick han mig att måla upp 2st Westin Platypus i dessa färger. Ska se om jag inte hinner att göra några till mig själv också ;)
Bifogad bild
Bifogad bild
Bifogad bild


Foto

Snart blir det hårdkörning med Westin

Postad av StampeLures , 18 september 2013 - - - - - - · 2 139 visningar

Under mässan i Karlstad fick jag med mig några nya Platypus i mina egna färger. Bara ett fåtal har anlänt så jag fick be WestinDanne snällt :-P
Under förra sommaren och framför allt hösten började jag fiska en hel del på Platypus och med dom resultaten som följde så kan man nog förstå att just denna modellen bliv lite av en favorit. Känns fruktansvärt roligt att få ha varit med och ta fram dessa färger, som enligt mig är rätt grymma.
Hade inte tid att lägga ner en eftermiddag på att få till bra kort så det blev som det blev. Har en känsla att dom kommer ut lite här och var inom kort.
Bifogad bild
Man är också tvungen att lära sig den nya hälsningen, Westin stile 8)
Bifogad bild
Det kommer massor av intressanta beten från Westins nu till våren och jag kan knappt bärga mig tills jag kan lägga vantarna på dom.


Foto

Sluttävlat

Postad av StampeLures , 15 september 2013 - - - - - - · 1 687 visningar

Nu har jag kommit hem till hemmets lugna vrå efter en riktigt rolig mässa i Karlstad.
Det lite mindre formatet gjorde att mysfaktorn var i topp. Jag misstänkte redan i förväg att mitt tävlingsbete inte skulle hålla måttet och när jag fick se dom andra bidragen så var den misstanken befogad. Jag är nu övertygad att vi i Sverige är bland dom bästa betesbyggarna i hela världen och sådana här tävlingar gör att vi höjer oss ytterligare. Tyvärr så sänkte jag mig själv men det kommer inte hända igen.
Bifogad bild
Bifogad bild
Självklart kändes det lite surt men nu i efterhand så är ett "fiasko" ganska nyttigt ibland.
Detta gör att jag vill utvecklas ändå mer och jag kommer i vinter försöka ta mitt byggande till en ändå högre nivå. Jag vill än en gång hylla JW Lures som tog hem kategorin Old School och Sundin Beten som vann New School. Era beten rockade hårdast.


Foto

Nedräkning

Postad av StampeLures , 11 september 2013 - - - - - - · 1 416 visningar

Nu är det bara några dagar kvar till mässan i Karlstad. Tyvärr så var det många saker som körde ihop sig så jag hann inte med så många beten. Bland annat så rasade min airbrushspruta och reservdelarna var restade. I dag fick jag hem dom men sprutan fungerar fortfarande inte. Bara att beställa mer delar. Jag målade dom flesta i olika färger så det finns att välja på.
Bifogad bild
Bifogad bild
Bifogad bild
Bifogad bild

Jag håller även på att tillverka mätdekaler. Lite upphottad med nya loggan.
Dessa dekaler är tillverkade av en folie med hög kvalité och har även luftkanaler för lättare montering.
Dom är även laminerade så i teorin håller dom i 10år. Känns nästan som att man hinner byta båt innan dess. Bilden är skräp men ni får ett hum om hur dom ser ut.
Bifogad bild

Sen är det ju detta med Baitbashen, en tävling för oss betesbyggare. Jag har svurit och gjort om många gånger men nu känner jag mig hyfsat nöjd, helt nöjd blir jag nog inte så länge jag lever.
Om ni vill veta hur den ser ut så är det bara att komma till mässan. Annars får ni vänta tills efteråt.

Väl mött


Foto

Missade gäddor

Postad av StampeLures , 22 augusti 2013 - - - - - - · 1 201 visningar

Såg nu att jag missat att visa er 2st fina gäddor som jag fick för två helger sen. Tog en liten tur på lördagen och fick en riktigt vacker fisk.
Bifogad bild
Dagen efter ville familjen med ut men regn och åska gjorde turen kort. 30 minuter kan dock räcka ibland ;)
Bifogad bild


Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Sök i min blogg

Senaste inläggen