Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto
- - - - -

Fiske handlar om välbefinnande!!

Postad av Peter Fly Tyer , 20 juni 2016 · 2 233 visningar

Fiske handlar om välbefinnande!!
Lyckan när man inte har fiskat alls på nästan 2 månader pga massa fordonsstrul, flytring som pajat osv och bara vill ut och testa de nya jiggarna man gjutit själv. Visst formarna är köpta av en helgrym CnC fräsare och är hans koncept på jigg, men att få gjuta och blanda plastisolen och tillsätta sin egen färg är sannerligen ett lyckorus utan dess like!

När man sen äntligen kommer iväg på fiske på riktigt, inte bara 2 kast vid en bro efter jobbet sen hem direkt som det varit i år de få ggr man kommit iväg. Jag köpte ett handgjort spö av Anders Johansson på sportfiskemässan i våras och en Shimano Metanium rulle, ett set värt 9000kr det har bara levererat 8 st Gäddor på de abborrpass jag varit ute på.


Men ikväll hände det! Nu är fisken inget att skryta om, det är inte det jag vill få fram, det är känslan! att stå där en timme och hårdköra dropshot, jigg, wobbler, spinnare, popper mm se småfisk hoppa och Gäddorna hoppa av rädsla när mina jiggar slår ner i vattnet bredvid dem, man blir frustrerad, det finns fisk men inget hugger, man vill gå hem, man försöker med alla färger man har frustrerad, man sliter sitt hår (Det jag hade kvar) i ren frustration, man stampar med foten, man vill inte nolla!!

Man sätter på en P.D gjuten jigg med namnet Slajmkrypers på en 6g offsetkrok med lös 6g skalle man själv gjutit, man kastar ut låter lägga sig på botten, lyfter spöt en gång, låter den dala ner, lyfter igen, HÖPP, nåt var på! iskall nu, dra lite bara för att locka, inte mer, BANG! han tog! mothugg från månen! fast fisk, upp å fota snabbt, kroka av tillbaka, 10 sek hej då, kanske 200g jag älskar dig Borre, först på mitt Abborrespö/Rulle, du var guld värd i dina 200g! tack för du hälsade på, vi ses när du väger en nolla till ;)

Min historia vill säga att det är inte bara stor fisk som gör att man älskar det man gör utan det är det lilla extra, den speciella stunden det speciella sällskapet, maten man äter vid en eld osv, man kan nolla en dag men vara så otroligt lycklig ändå! Det är så en äkta sportfiskare ser på sitt fiske tycker jag, alla vill ha stor fisk, för mig handlar mitt fiske inte om tävling med andra, jag tävlar endast med mig själv, har mina mål jag försöker uppnå.

Sällan med i tävlingar om det inte är något speciellt. sköt om er och tillönskar eder ett rejält spöböj så spöt gör knut på sig själv och nästan ryker av! t
Tack å bock för ni orkade läsa!!

Bifogad tummbild(er)

  • Bifogad bild
  • Bifogad bild
  • Bifogad bild


Detta inläggets trackbacks [ Trackback URL ]

Det finns inga trackbacks för det här inlägget

Senaste kommentarerna

Sök i min blogg