Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto
- - - - -

Så tråkig att jag inte kan binda den!

Postad av Laxtankar , 02 april 2013 · 1 737 visningar

Flugbindning sunray shadow flugfiske
Så tråkig att jag inte kan binda den! Efter helgens fiskepass i Älvkarleby blev det uppenbart att uppsättningen flugor i flugasken måste uppdateras. Så i kväll satt jag mig vid bindstädet för att råda bot på problemet.

Den senaste tiden har min flugbindning varit inriktad på Squidros och olika utföranden av den beryktade Intrudern. Dessa flugor är oerhört roliga att binda och dessutom simmar de fruktansvärt förföriskt i vattnet. dock kan jag väl med handen på hjärtat säga att de inte har gett det resultat i form av öringsfångster som jag hade hoppats på. Den flugan som visat sig onekligen vara effektivas är också den absolut enklaste i min arsenal. Vi kallar den "Apa" men den är väl i sig en variant av den mer omtalade Sunray Shadow. Denna laxdräpare har genom åren också visat sig grymt effektiv påtrög öring i kallt vatten. Varför kan jag väl inte svara på direkt men jag kan gissa att det har något att höra med att den kanske liknar en liten ål eller ett nejonöga. Likväl verkar öringen älska denna kreation.

De "Apor" vi binder är något av det tråkigaste man kan binda. En liten mässingstub som kläs med valfritt hackel och en lång vinge. Själv använder jag get till vingen.
Men att sitta och fabriksbinda dessa flugor tar bort hela själen i mitt flugbindande. Jag kan helt enkelt inte förmå mig att binda dom så jag brukar alltid addera fler inslag i själva bindandet bara för mitt eget höga nöjes skull. Öringen verkar heller inte bry sin nämnvärt om det utan fortsätter att sätta sina tänder i dom.
I kväll satt jag mig ner vid flugbindningsbordet för att verkligen ge "Apan" en chans. Men innan jag visste ordet av så satt jag med två helt olika kreationer av samma fluga. Att det ska vara så svårt!
Nåja dessa två blev det i kväll i alla fall!

Bifogad tummbild(er)

 • Bifogad bild
 • Bifogad bild


 • Max gillar detta
Detta inläggets trackbacks [ Trackback URL ]

Det finns inga trackbacks för det här inlägget

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Sök i min blogg

Senaste besökarna

 • Foto
  jmansson
  27 jan 2017 - 19:55
 • Foto
  Kallocain
  10 dec 2015 - 15:13
 • Foto
  SilverFiskN
  06 aug 2015 - 15:16
 • Foto
  Norges fiskaren
  26 jun 2015 - 11:35
 • Foto
  Mr-jerkbait
  12 jul 2014 - 08:21

MyBlogLog