Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto
- - - - -

Dag 2 av 2!

Postad av Laxtankar , 07 april 2013 · 1 475 visningar

Dalälven Älvkarleby Skagit öring Havsöring flugfiske Hardy
Dag 2 av 2! Det skulle fiskas i Älvkarleby även denna söndag. Väderleksrapporterna pekade åt ömsom sno, ömsom regn. Men vad gör väl det när det står öringsfiske på menyn?

Jag startade dagen ganska så lugnt med att sova till halv nio och sen ta det ganska lugnt här hemma innan jag slutligen satt mig i bilen strax efter kl.11.
Visst var det en del moln på himlen men solen hade inga problem att hitta luckor mellan dem. Ganska så kallt var det dock. Termometern i bilen visade på ynka 2 plusgrader och träden skvallrade om att vinden börjat ta i.
I och med att jag spenderade hela fiskepasset i går på Fla så tyckte jag att det skulle passa bra att spendera detta pass på Kistan i stället. Dels för att man ganska ofta får vara själv där och dels för att jag även måste träna in mina kast från "fel" sida.
Solen sken fortfarande när jag kom på plats så mina förhoppningar om ytterligare en bra dag vid älven levde fortfarande. Jag parkerade bilen på Västanå och gick den långa trappan ner till älvkanten. Nere på sträckan gick en kille och fiskade. Han hade nästan hunnit ända längst ner så jag hade hela sträckan till mitt förfogande. Då man kunnat ha mer att önska i form av vattenföring så beslöt jag mig att först prova att fiska av den nedersta delen av Kistan. Mycket beroende på att jag just där har haft bäst resultat på öring men också för att det är lite lättare att kasta just där. Ett bra ställe att starta på helt enkelt.
Det hade nu mulnat på rejält och vinden hade ökat lite ytterligare i styrka så det var lite mer av en utmaning att fiska i dag.
Jag gick en kortrepa och fick verkligen anstränga mig för att få till bra lyft och tryck i kasten. Kylan gjorde sig påmind ganska snabbt och med den så sjönk inspirationen ganska så rejält. Det blev en del fotografering medans jag värmde fötterna på torra land.
Efter en stunds eftertanke och fotografering så tog jag mitt spö och gick upp till den övre gränsen och gick i där. Tanken var att fiska av hela sträckan en gång innan jag packade ihop för dagen. Men dålig vattenföring, inget sällskap, kallt väder och isande vindar tog snabbt död på all min motivation. Vissa dagar har man det och vissa dagar inte. Detta var en dag av det senare slaget tyvärr.
Nåja jag tog chansen att prova på lite nya kast och vinklar som jag inte hade fått tillfälle att träna så mycket tidigare.

Det var ändå inte ett bortkastat fiskepass. Jag försöker att tänka att även dessa pass tillför något. Om inte så bidrar dom i alla fall till att andra pass känns bättre!

Jim Wennmark - Gentlemannen

Detta inläggets trackbacks [ Trackback URL ]

Det finns inga trackbacks för det här inlägget

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Sök i min blogg

Senaste besökarna

 • Foto
  jmansson
  27 jan 2017 - 19:55
 • Foto
  Kallocain
  10 dec 2015 - 15:13
 • Foto
  SilverFiskN
  06 aug 2015 - 15:16
 • Foto
  Norges fiskaren
  26 jun 2015 - 11:35
 • Foto
  Mr-jerkbait
  12 jul 2014 - 08:21

MyBlogLog