Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll

Anna-Maj SöderströmFoto

Fiskeintresse och förhoppningar

Postad av Anna-Maj Söderström , 05 augusti 2016 - - - - - - · 1 465 visningar

Jag har äntligen odlat ett intresse för fiske hos min s.k bättre hälft!

Mitt intresse för fiske har alltid varit lite begränsat då jag inte riktigt vill ut själv och killen han har verkligen varit en klippa som följt i ur och skur men det är inte förnst nu som flugfisket väckt hans intresse! Så förhoppningsvis kommer nästa säsong att vara helt fantastiskt med massor av fiskeäventyr!

Men det har faktiskt blivit en hel del fiske i sommar, jag har slagit mitt personbästa då det gäller gädda - 8,3kg! Sen har jag även fått mitt livs första öring i älven och flera i en inplanterad sjö här på hemmaplan. Och i onsdags packade vi bilen och körde upp mot Gargnäs för två dagars fiske i både älven och några inplanterade sjöar. Jag fick en lill öring i älven som fick simma tillbak men det var även allt vi fick. Killen hade en större öring (ca 1kg) efter skeddraget i en av sjöarna men annars var det väldigt dött. Nu är vi ju bara nå nybörjande hobbyfiskare så mest troligt var det handhavande fel men för mej gör det inget för det var efter den lilla roadtrippen som killen kände att det nog skulle vara kul att utveckla fiskandet och då vi har vindelälven som vår närmsta granne rinnandes rätt nedanför huset så finns det absolut inga hinder för att utveckla detta intresse!

Men det blir inte allt för mycket tid till fisket då vi båda är aktiva jägare oxå.. vi har en jämthund på 2 år och i år under midsommarhelgen körde vi 100 mil enkel väg rakt upp mot norsk/finska gränsen för att hämta en norrbottenspets i Norge som oxå ska skogstränas och jagas in nu under hösten men det ska nog gå bra. :)
Bättre att ha fritiden full än att bara sitta hemma och glo rätt in i en tv! ;)


Foto

Första riktiga vårdagen med pimpelfiske på schemat

Postad av Anna-Maj Söderström , 05 mars 2015 - - - - - - · 1 173 visningar

Bifogad bild


Idag har vi haft otroligt fint väder, strålande sol och inte ett moln på himlen!

I morse var det runt -10 grader då jag steg upp men runt 12-13 tiden hade tempen stigigt och låg på runt -4 grader så jag och pojkvännen tog skotern ner på älven för att se om någon harr var på hugget för i förrgår då vi också var ner på älven var dom jävlar hur ivrig som helst och då fick jag tre harrar i " godkänd spara storlek" och killen min fick fyra, tre i "godkänd spara storlek" men alla fick återvända ner i älven.

Idag däremot var dom inte lika ivriga, jag fick upp två stycken, båda i "godkänd spara storlek" men helt klart ändå i det minsta laget så dom fick såklart återvända.
Bifogad bild Bifogad bild

Men även om man är lite fiskekåt av sig gjorde det ändå inte något att det var dåligt fiske idag för man njöt ändå så jävla mycket bara av det helt fantastiska vädret!


Foto

Så gott som ny inom flugfiskevärlden

Postad av Anna-Maj Söderström , 04 mars 2015 - - - - - - · 962 visningar

Hej alla fiskefantaster där ute!

Jag heter Anna-Maj och är 24 år. Jag är så gott som ny inom flugfisket men traditionellt fiske med kastspö osv. har jag utövat så länge jag kan minnas.

Fiskeintresset har alltid funnits och jag har alltid velat pröva på att flugfiska så förra sommaren tog jag tummen ur och beställde hem ett flugfiske set för nybörjare men då jag även är en av de kortare människor utan att tillhöra dvärg :D så var det så klart åt fanders för långt. Därför googlade jag runt och hittade flugfiske set för barn som jag också beställde hem.

Så nu har jag alltså två flugfiskespön hemma och efter lite kast träning på gräsmattan begav jag mig ut på äventyr då jag har Vindelälven rinnande just nedanför huset.

Dom första gångerna fick jag knappt ut flugan längre än vad min egen arm nådde, vilket med min armvidd inte är mycket! Men tjurskallig som man är så började jag efter någon dag få häng på det hela och jag måste erkänna att jag tycker det var lättare än vad många får det att låta som.

Än har jag inte lyckats få upp någon fisk överhuvudtaget på fluga så jag ska väl inte skryta allt för mycket men jag längtar tills flugfiskesäsongen drar igång för då ska jag fan i mej stå beredd!