Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto
- - - - -

Fiskeintresse och förhoppningar

Postad av Anna-Maj Söderström , 05 augusti 2016 · 1 583 visningar

Jag har äntligen odlat ett intresse för fiske hos min s.k bättre hälft!

Mitt intresse för fiske har alltid varit lite begränsat då jag inte riktigt vill ut själv och killen han har verkligen varit en klippa som följt i ur och skur men det är inte förnst nu som flugfisket väckt hans intresse! Så förhoppningsvis kommer nästa säsong att vara helt fantastiskt med massor av fiskeäventyr!

Men det har faktiskt blivit en hel del fiske i sommar, jag har slagit mitt personbästa då det gäller gädda - 8,3kg! Sen har jag även fått mitt livs första öring i älven och flera i en inplanterad sjö här på hemmaplan. Och i onsdags packade vi bilen och körde upp mot Gargnäs för två dagars fiske i både älven och några inplanterade sjöar. Jag fick en lill öring i älven som fick simma tillbak men det var även allt vi fick. Killen hade en större öring (ca 1kg) efter skeddraget i en av sjöarna men annars var det väldigt dött. Nu är vi ju bara nå nybörjande hobbyfiskare så mest troligt var det handhavande fel men för mej gör det inget för det var efter den lilla roadtrippen som killen kände att det nog skulle vara kul att utveckla fiskandet och då vi har vindelälven som vår närmsta granne rinnandes rätt nedanför huset så finns det absolut inga hinder för att utveckla detta intresse!

Men det blir inte allt för mycket tid till fisket då vi båda är aktiva jägare oxå.. vi har en jämthund på 2 år och i år under midsommarhelgen körde vi 100 mil enkel väg rakt upp mot norsk/finska gränsen för att hämta en norrbottenspets i Norge som oxå ska skogstränas och jagas in nu under hösten men det ska nog gå bra. :)
Bättre att ha fritiden full än att bara sitta hemma och glo rätt in i en tv! ;)

Detta inläggets trackbacks [ Trackback URL ]

Det finns inga trackbacks för det här inlägget