--> -->

Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll

Fiskkonservator LubbeFoto

Back in business!

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 04 maj 2014 - - - - - - · 1 747 visningar

Back in business! Har varit onåbar en tid pga en liten Europaturné med Future Idiots men tillbaka på kontoret och i verkstan med nya krafter. Det där behövde jag...

Bifogad bild

Det har varit en fantastisk tid ihop, mycket skratt, fest och såklart hårt arbete på scen. Men nu är jag tillbaka och blickar mot hårt arbete i verkstan och fiske mm. som sig bör.

Bifogad bild

För just fiske har det varit ont om hittills i år, egentligen bara rekat en sjö, och provat lite kustfiske igen. Men jag kommer att få uppbackning inom kort av en praktikant (mer om denne sen) vilket betyder att det kommer att kunna fiskas mer och produceras fler filmer, samtidigt som att jag kommer ha mer tid till att göra mina fiskmontage.

Bifogad bild
Bifogad bild

Fantastiskt peppad inför de kommande månaderna, här närmast kommer "A-borrar 1.5" som dessvärre blivit försenad pga just turné mm. Men den som väntar på något gott... får en abborrfilm gratis så småningom....


Foto

Årets mässfilm!

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 03 april 2014 - - - - - - · 1 996 visningar

Årets mässfilm! Ja då va det dax igen för årets mässfilm som jag och medhjälpare bakar ihop under "Fiskkonservator Productions".

Detta året i Kista var väldigt intensivt för oss alla. Publikrekord och fantastiskt intressanta montrar. Jag tog min lilla mikrofon och intervjuade folk jag personligen fann intressanta och givetvis de som hade tid när jag va ute på min powerwalk. En fantastiskt arrangerad mässa och vi ser givetvis fram emot nästa år i Jönköping 20-22 mars!Nu ska det koncentreras på den stora abborrfilmen "A-Borrar 1.5" som jag hoppas ha färdig inom 1 vecka, tänker inte lova något då jag vet att där alltid uppkommer nån form av cock-a-dodeli-do. Sen är det full focus på fiskmontage en tid framöver. Ha det gott sålänge!
Foto

Vilken mässa!!!!

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 25 mars 2014 - - - - - - · 1 933 visningar

Wow vilken mässa det varit. Kan ju inte låta bli att trycka in ett mässinlägg även om ni säkerligen läst och sett massvis av bilder vid det här laget. Jag hoppas att ni som var på sportfiskemässan 2014 hade en fantastisk helg eller heldag. Och fick en massa inspiration inför fiskeåret!

Jag hade riktigt roligt uppe i högra hörnet med boysen. Varför jag alltid ser ut som "grumpy cat" på bilder vet jag inte.


Bifogad bild

Fantastiskt stort intresse för mina troféhantverk och vår fiskeutrustning. Vi i Fkp-Gear Crew hade mycket att göra under helgen och det var riktigt roligt att få va iallafall lite samlade. Hansen & Toivonen kom förbi och hälsade på mig och Fredrik en sväng och Suomela fick vi ha i vår monter en heldag! Riktigt skoj att träffa er igen även om det hade varit skoj att få träffa Fredrik "Schteinburg" också.

En ny Crew medlem ska presenteras snart också. Ninni Hedberg som är grym på att fiska och vi ser fram emot att följa hennes fiske. Riktigt roligt att ha dig ombord, mer om Ninni inom kort.


Bifogad bild

Min mässfilm med alla intervjuer är på gång och kommer upp i veckan. Jac Fishingteam och Stinger Productions har dock hunnit med en nice film som fångar en del av mässans känsla, en ära att få vara med på ett hörn.Håll ut så kommer en mässfilm från Fiskkonservator Productions inom kort. Här är lite screenshots från några av intervjuerna:

Bifogad bild
Bifogad bild
Bifogad bild
Bifogad bild
Bifogad bild

Håll utkik efter 2014 års mässfilm!


Foto

!Fiskeåret 2013!

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 30 december 2013 - - - - - - · 2 181 visningar

!Fiskeåret 2013! 2013 är strax över. Med sprutande champagne flaskor, billiga statoil cigarrer och näst intill ett religiöst behov av att spränga sina pengar i luften för att störa djurlivet till den högsta möjliga verkan mänskligt förnuft och laglig gräns tillåter.

Bifogad bild

Missförstå mig inte, jag gillar både skumpa och cigarr men är inget fan av smällare och raketer. Nej jag ägnar hellre tankar kring hur nästa år ska bli ännu bättre. Och en del av det är ju såklart genom att titta tillbaka på året som gått. Fiske år that is, för vad annat finns det? Hela mitt precis som många andra tokars liv kretsar kring fisk & fiske.

Bifogad bild

Året med mitt sportfiskemärke Fkp-Gear har varit riktigt bra och vi som jobbar med det inklusive Fkp-Gear Crew är riktigt glada över att se nöjda fiskare med utrustning vi själva fiskar med. Här är några få av dem.

Bifogad bild

Och jag måste verkligen säga att sedan Fkp-Gear starten så har mitt personliga fiske berikats otroligt mycket mer än jag kunde tänka mig. Jag ser det som en kombination av rätt utrustning för det fisket jag bedriver samt givetvis ökad kunskap ju mer man fiskar. Faktum är dock att innan Fkp-Gear så hade jag 1st abborre över kilot. Idag har jag tappat räkningen. Så för mig personligen är det tveklöst att prylarna jag varit med att designa hjälpt mitt fiske att bli effektivare.

Bifogad bild

Mångra givande fiskepass har lagts i år även om det aldrig hinner bli så många man skulle vilja. Men året har bjudit på intressanta "rekturer" i nya vatten med goda vänner som kanske inte alltid resulterat i stora fiskar men det är inte vad fiske bara handlar om. Varje nytt vatten erbjuder nya utmaningar och möjligheter att lära sig det, vilket givetvis slipar en själv som sportfiskare. Men visst lyckas det ibland, och ibland inte. Då är det bara till att byta strategi och köra igen. Dessa tillfällen är jag verkligen glad att man har porta-bote som man kunnat få ner i alla vattnen. Och Dragonflylodet från Raymarine så man hittar intressanta abborrområden eller betesfisk.

Bifogad bild

Det har även fiskats lite med Fkp-Gear crew medlemmar vilket alltid är roligt. Utbyta lite idéer, snacka skit och bara fiska.

Bifogad bild
Bifogad bild

Under 2013 fick vi hem vårt nya Draugen D4 7 fot spö som fiskar fantastiskt och redan blivit favorit hos många. Ett suveränt spö som jag fiskat med konstant sen de kom, tillsammans med min Revo Sx10 rulle från Abu Garcia. Riktigt skön combo helt enkelt.

Bifogad bild

Det kommer en del schyssta nyheter under 2014 som jag inte kan berätta något om just nu men kan presentera en "ny" VibLure färg som kommer. Familjen med färger växer och denna tidlösa klassiker "Röd/Vit" tar vi in just för att jag fått så många förfrågningar om färgen.

Bifogad bild

Så trots stundvis segt fiske under året, i vatten som annars brukar leverera, så har det ändå blivit vad jag själv får kalla ett lyckat 2013 med många abborrar över kilot som tyvärr inte får plats i detta inlägg. Samt en topp på 1920g 50cm på bilden under. Nästa år ska 2kg gränsen spräckas! Gott nytt år på er! Festa nice med era nära och kära och spräng för helvete inte av några fingrar ni som envisas med att smälla!

Bifogad bild


Foto

Draugen Spöserie

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 08 november 2013 - - - - - - · 5 462 visningar

Draugen Spöserie Återigen finns det Draugen spön från Fkp-Gear i lager efter att de under en tid varit helt slutsålda. Har fått springa runt i verkstan och leta extraspön djupt i lådorna för att tillgodose polare som inte lyckades få tag i något spö under förra produktionen.

Bifogad bild

Men nu är den senaste produktionen tillbaka iallafall och vi har gjort en liten film där jag beskriver spöna.

Bifogad bildI tidigare infofilmer mm. berättar jag mer om aktion, vikt, kolfiberblandning etc men i denna tänkte jag mest förklara hur nice jag tycker de är att fiska med helt enkelt, utan att dra in på det tekniska. För i slutänden handlar det om smaksak. Vad spöet gör för ens fiske, vad det tillför till den som fiskar med det. (I detta fallet mig, jag talar alltså om mina erfarenheter av spöna).

Bifogad bild

En liten nyhet är Draugen D4 spöet för haspelrulle som vi plockat fram även som 7 fot.
Har man endast fiskat med D4 6ft som jag i ett par år så känns det väldigt annorlunda med bara en fot längre och då det är samma klinga i spöet så uppskattar man snabbt effekten av den lite längre klingan. Kastar lite längre och blir såklart en aning mer följsamt vid drill av fisk, vilket såklart är en direkt följd av att det är längre. Fruktansvärt roligt att fiska med helt enkelt!


Bifogad bild

Abu Garcia Revo Sx10
Precis som jag nämner i videon så kör hela Fkp-Gear Crew med Revo Sx10 till våra Draugen D4 spö. Funkar som en dröm med både 6 och 7ft spöna såklart. Ger dem riktigt bra balans för optimala kast och tillsammans med Berkley Fireline Exceed 0,12mm så får man till riktigt sköna kast och maskineriet fiskar optimalt som i alla fall förhöjer min personliga upplevelse.

Bifogad bild

Abu Garcia Revo MGX
Rullen jag och hela Fkp-Gear Crew kör till våra Draugen D3 spön är MGX rullen från Abu. En helt fantastisk rulle som saknar motstycke. Sjukt lätt och fungerar som ett klockverk. Ska skriva om den lite senare då jag tycker att den förtjänar det. Den har verkligen lyft mitt baitcasting fiske och gjort det betydligt mer intressant än när man stod och nystade upp skatbon från andra rullar. Så det kommer ett enskilt blogginlägg om Draugen D3 och MGX combon lite senare.


Foto

Lite abborrfiske

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 04 oktober 2013 - - - - - - · 3 447 visningar

Lite abborrfiske Igår va det dax att hälsa på hos Fkp-Gear Crew medlem Hansen. Lite abborrfiske stod på schemat och det var ett tag sedan vi fiskade ihop. Det är skulle bli den bästa dagen i alla våras liv! -proklamerade han likt starten av varje fisketur...


Bifogad bildMan saknar klart fiske i sin porta-bote men att hoppa ombord som en gäst i hans eminenta skuta från westgear och slippa köra etc och bara fiska, va en trevlig omväxling. Dock var mina sysslor som ankarpojke inte nådiga i den vind som härjade på sjön.

Bifogad bild

Givetvis ska Hansen börja kludda med att utlysa fisketävling... Jaja... då skulle det tävlas då. Drog 3st abborrar mot Hansens 0... nu vart det inte lika roligt att tävla va?? Men under hela dagen så var abborrarna riktigt tröga... Dropshot eller vanlig jigg ville de inte alls ha, Hansen hade något nafs på JigLure JL2 men annars var VibLure det enda som funkade.

När det börjar kännas lite som att det kanske är en såndär dag som inte levererar, i ett vatten som annars brukar leverera så händer det... Vi kör på med VibLure båda med färgen "MFShad" (alltså MajFisk Shad, vilket Shad betyder på engelska) och får uppleva varsitt brutalt hugg från jagande abborre, följt av en dubbeldrill med ett panikartat avslut då vi behövde håv samtidigt och min hade skakat av sig krokar och var nere på sista kroken som inte hade fått ordentligt fäste.


Bifogad bild

Min mättes till 45cm och vägde 1,24kg och Hansens fina borre knappade in på 1,16kg och en cm kortare. Cred ska Hansen dock ha för att hans alvöra noterade jagande borrar suga i sig betesfisk från ytan ca 15m från båten och uppmanade till kast åt det hållet vilket resulterade i den fantastiska dubbeldrillen... även om... jag förmodligen kastat åt det hållet om jag sett att han tar fisk där såklart... hehehe sådana petitesser spelar mindre roll när det nu ska hållas på och tävlas hela tiden :)

Bifogad bild

Så resultatet på denna Fkp-Gear Crew interntävling:
Fk Lubbe: Tyngst borre, flest borrar samt pris för stiligast piprökande ankarpojke på hela dagen.

Hansen: Han får iallafall ha bäst medelvikt på abborre för dagen samt flest arter fångade.. om man nu ska vara glad för smågäddor. Samt pris för officiellt
bra kunnande kring fisket i sjön.


Bifogad bild

En riktigt skoj fiskedag och vill vädret sig så är vi ute igen om någon dag. Vi körde båda med Abu Garcia Revo SX10 med Fireline Exceed 0,12mm smack på våra Draugen D4 spön från Fkp-Gear.
För övrigt kan jag meddela att Fkp-Gear VibLure återigen finns i lager på Beten.nu och jag kan rekommendera färgen MFShad.

Bifogad bildFoto

Ekolodslösning

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 19 september 2013 - - - - - - · 6 264 visningar

Ekolodslösning Vill man ha sitt ekolod portabelt så finns det en nice och smidig lösning. Jag som fiskar från en ihopvikbar Porta-bote behöver såklart så smidigt som möjligt kunna få i ordning mitt lod i båten, samtidigt som det ska vara smidigt att få in allt i bilen igen. Såhär har jag gjort:Har man en portabel båt eller flyttar runt i olika båtar (hyrbåtar, polarnas osv) så vill man ju såklart även ha med sig sitt lod ibland. Många som redan har ett fast lod i aktern vill såklart även ha ett i sidan för att tex vertikalfiska. Lösningen för mig har inte varit speciellt dyr. Det som kostat mest i denna lösningen har varit lodfästet, som jag inte tycker att man ska snåla med. Jag har polare som testat diverse 300kr ninjapinnar med ett skruvfäste som varken håller sig på plats eller går att justera speciellt bra och i vissa fall brutits. Så på den fronten tycker jag nog att det är värt varje krona att köra ett Minn kota fäste som i princip är ett bra justerbart elmotorfäste som sitter på plats.

Bifogad bild

Mitt kära Dragonfly lod från Raymarine har jag gjort portabelt för ca 1000kr. Ett grymt portabelt fäste som sagt. Givaren skruvar man på och sladden går ner i en verktygslåda med batteriet i. Likaså sladden från skärmen.

En billig biltema verktygslåda funkar utmärkt till batteriet, samt överskottet av sladdar som när den är stängd snyggt och prydligt sticker ut ur ett hål man slipar ur i öppningen av lådans sida. Ett bilbatteri från den lokala skroten för ca en hundring funkar utmärkt (12V 54Ah). Strömsladd och jorden lödas till en klämma och plus-strömkabeln först till en liten säkringsbox med rätt säkring i till ditt lod, och från den till en klämma. Samtliga grejor köpta på biltema. Det är viktigt att du kollar hur just ditt lod skall kopplas. Läs igenom manualen ordentligt.

Bifogad bild

Skärmen passar fint i verktygslådan och när man fiskat färdigt så tar man bara sin låda och fäste och lägger in i bilen. Smidigt och enkelt.


Foto

Porta-Bote Film

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 13 augusti 2013 - - - - - - · 2 429 visningar

Porta-Bote Film Jag har skrivit tidigare om båten jag använder från Porta-Bote. Och tänkte denna gången bjuda på en film.

Porta-Bote hittar ni på www.porta-bote.se och det är riktigt bra amerikanska ihopvikbara båtar. Jag har redan haft många trevliga stunder med min 14 fotare och ser fram emot de filmer som kommer att spelas in från den. Den fungerar över förväntan och personligen tycker den är väldigt prisvärd.
Det finns givetvis finns andra alternativ som passar till andas fiske. Det är väl som vanligt det man eventuellt möter som negativt hos vissa. "Man får en båt man kan slänga på biltaket för halva priset". Sant, men antingen är de mindre, ostabilare, väger mer och kan INTE vikas ihop. Bara den biten kräver en del av designen och tillverkningsprocessen som givetvis kostar och i mitt tycke är värt väldigt mycket i den praktiska betydelsen av "portabel båt". Kolla in båtarna på porta-bote.se eller hos någon av deras återförsäljare som är listade på hemsidan. Stor tumme upp från mig.

Bifogad bild


Foto

Kräftfest - Film

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 06 augusti 2013 - - - - - - · 1 882 visningar

Kräftfest - Film Varit fantastiskt mycket att göra vilket givetvis också resulterat i många kul stunder. Dock har bloggen fått lida lite, men nu är vi back on track med mycket material att skriva om.

Någon som är intresserad av att höra hur det nya Dragonfly lodet från Raymarine funkar? Porta-bote? Tips på utrustning från Fkp-Gear och Abu Garcia? Eller bara vill se lite fisk på bild och text till det? Well folks we've got it all for ya. Det vill säga, jag har en del att skriva om och ska försöka att spendera mer tid här på bloggen. Dela med mig och förhoppningsvis ge någon ett litet tips och kanske inspirera för fiskemetoder som kan tänkas vara nya för en del.

Som plåster på såret så skjuter jag in en kräftfiskefilm i sann nordskånsk hillbilly anda. Hoppas det ska smaka.

Foto

Ny Crewmedlem!

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 14 juni 2013 - - - - - - · 1 862 visningar

Ny Crewmedlem! FKP-GEAR presenterar stolt och ödmjukt vårt senaste tillskott i "FKP-GEAR Crew", Fredrik Stenberg, eller "Schteinburgh" som jag gillar att kalla honom. Fredrik är en fantastisk abborrfiskare, öringfiskare, laxfiskare... ja en grym fiskare helt enkelt med många schyssta landade fångster.2007 vann han fiskejournalens drömresa med sin fantastiska öring på 7,3 kg från Vindelälven, artikelförfattare och har talang för många arter och typer av fiske. Ärligt talat så känner jag nog ingen i Sverige som fiskar så mycket som Fredrik.

Bifogad bild
Bifogad bild

Förutom att sprida ordet med häftiga fångster på vår utrustning, REKLAM, så agerar vi crewmedlemmar även som konsulter och testfiskare i ett fiskande gäng (även om en del av oss är spridda över landet) som hela tiden strävar efter förbättring i vårt egna fiske samt nya produktidéer.
För givetvis så finns det stor individuell kunskap på olika områden i vårt crew som vi själva tar lärdom av och utbyter mellan oss och som förhoppnings vis speglas utåt till de som vill lära sig mer. Tex i form av att dela med sig av taktiker i blogginlägg, film osv.Med oss ombord har vi sedan en tid tillbaka dessa eminenta
medmänniskor och fiskare, samtliga är båda delar kan jag tillägga:

Eric Hansen & Jimmie Toivonen www.piscatusfishing.se
Bifogad bild Bifogad bild
Dessa 2 besläktade fiskare har en ny båt ihop som du kan läsa en del om på Piscatus bloggen som innehåller intressanta uppdateringar om det mesta. Har varit vänner till fkp-gear sedan en tid tillbaka och alltid förbannat tråkiga att fiska med! Man får ALDRIG stora fiskar när man fiskar med dem ;) ...eller?


Tommy Suomela www.suomela.se
Bifogad bild
Suomela från Finland, känt för sina knivslagsmål och män som int' kan visa känslor... He he he..nej Tommy Suomela som driver sin framgångsrika blogg är en ypperlig fiskare och schysst snubbe. I hans välskrivna blogg hittar du en massa nyttigheter!

Fredrik Johansson www.fkpgear.com
Bifogad bild
Fredrik Johansson är min vapendragare i FKP-GEAR. Han har varit med sedan starten och hjälpt mig med att få ihop fiskemärket och är ofta den som håller i kameran när vi båda är ute och fiskar tillsammans.

Lubbe Pytel www.youtube.com/fiskkonservator
Bifogad bild
Och.. jag är ju jag. Läs mer på denna bloggen för att se mina strapatser.

Vi hälsar Fredrik Stenberg-Schteinburgh varmt välkommen i FKP-GEAR Crew!

Mvh / Fiskkonservator Lubbe


Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Sök i min blogg