--> -->

Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll

Fiskkonservator LubbeFoto

Ny film ute!

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 19 maj 2013 - * * * * * · 1 930 visningar

Ny film ute! Då var det dax för en ny film i serien "Från noll... till specimenfiskare". I detta avsnittet går jag och Jimmie Svensson igenom enkla vis att fiska med pop-up boilies.

En serie karpfiskefilmer samlade på www.youtube.com/fiskkonservator under "specimenfiske". Klicka upp till 720p och enjoy!

Foto

Ny ålder - Ny sjö

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 12 maj 2013 - - - - - - · 2 924 visningar

Ny ålder - Ny sjö Livet är lite som ett vin, blir bara godare med.. haha bara skoja, inte en chans att jag skulle klara av att avsluta den klyschan ens i text.
Nej, idag råkade jag fylla år och en del av dagen spenderades på vattnet, som sig bör! En liten tripp planerades in med medfiskare Jimmie som dessutom bjöd på donken frukost. Lyx direkt på morgonkvisten!

Bifogad bild

Idag var dessutom första riktiga test turen för den eminenta Porta-Boten. 14ft praktiskt hantverk från Usa skulle jag nog mer kalla det. Har varit ute med den 1 gång tidigare men idag fick den visa vad den går för till det jag i huvudsak ska använda den till. Den ska ta Fkp-Gear crew till nya vatten, oåtkommliga för vanliga båtar. Det kommer bli fantastiska filmer framöver med denna fiskemaskinen.

Bifogad bild

Efter en väldigt guppig tur i några kilometer och tvivelaktiga ljud från hjulhusen samt överkörda småträd så var vi på plats. 6 min att få upp båten från att den var på taket. Båthjulen är nice att slänga på då vi rullade ner den till sjön för att sedan ta av dem och släpa båten sista biten genom vassen i vadarstövlar.

Bifogad bild
Bifogad bild

Går väldigt bra i vattnet och är stabilare än vilken plastbåt som helst, eftersom den (givetvis) måste vara lite flexibel för att kunna vikas ihop. Det gör att den absorberar rörelse till skillnad från ett helt fast skrov vilket betyder att den guppar mindre när man rör sig i båten osv. Fantastiskt! Jag kör med en 36lb elmotor som driver fram denna lätta båten väldigt bra. Tar inte ens med bensinaren till mindre vatten. Kolla in båtarna på www.porta-bote.se

Bifogad bild

Utan att ha en susning om varken djup, botten eller vattenkaraktär så beger vi oss ut och ser vad som simmar under ytan.
Otroligt grund sjö, mörk vattenkaraktär och inga direkta "landmärken", branter osv.


Bifogad bild

Men vi observerade en bökande fisk som gav ifrån sig bubblor... Bubbelfisk gillar vi även om vi fortfarande klurar på arten, men vi har våra föraningar ;) Under några timmar kastar vi av större delen av sjön. Jag kör med Fkp-Gear Draugen D3 tillsammans med Revo Mgx rulle som skjuter ut Fkp-Gear VibLure till imponerande längder. Tror tiom att jag kastar favorit 12,5g betet längre än när jag kör med haspel, en dröm combo helt enkelt.

Bifogad bild

Inga mega fiskar denna första rek-tur. 4 gäddor och 2 abborrar i båten, men det känns som att man gör ett återbesök för att se om vattnet håller något större och kanske får vi träffa vår bubblare.

Bifogad bild
Bifogad bild

Dessutom bjöds det på lite akrobatik som Jimmie plåtade.

Bifogad bild
Bifogad bild
Bifogad bild

Ett nice par timmar ute på en ny sjö på sin födelsedag, kan väl knappast bli bättre? Ser fram emot att testa detta vattnet igen och framförallt många andra planerade vatten som kommer att dokumenteras i nya fiskefilmer. Då ska jag givetvis gå igenom hur porta-boten funkar. Tack för att du tog dig tid att läsa. Mvh / Fk Lubbe


Foto

1:a Maj film

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 01 maj 2013 - - - - - - · 1 300 visningar

1:a Maj film Vilken underbar dag det varit idag, solen har skinit och man har verkligen känt av våren på allvar!

Exakt förra året va vi ute en liten tur på havet och fiskade lite plattfisk. Ett riktigt enkelt och roligt fiske. Här är en liten film om det, enjoy.Att fiska plattfisk kanske inte är min största passion, men efter att ha tagit abborrfisket seriöst den senare tiden så måste man ju säga att plattfisket fått sig en nytändning. Gillar man abborrfiske, dropshotfiske, så dras snabbt likheterna mellan de olika fiskesätten samman i en allt för väl bekant kittlande upplevelse-sensation.

Bifogad bild

Tackel till plattfiske hittas billigt i de flesta butikerna men går såklart att knyta själv. Info om detta finns på diverse sajter så jag känner inte att det behövs gå in på det i detalj. På kroken kör vi räkor (oskalade är att föredra, men de åt vi upp kvällen innan). Pärlor och annan utsmyckning ger tacklet den extra uppmärksamhet som kan behövas för att locka till hugg. Jag sätter på en grön flourocerande sked och får faktiskt majoriteten av huggen på just den kroken.

Bifogad bild

Resten av fiskeutrustningen kan bestå av ens vanliga abborr utrustning, inga större konstigheter. Min består av våra Draugen spö som fixar detta fisket galant med något tyngre sänke än vad man är van vid när det gäller abborrfiske. Det heter ju att "meta plattfisk", men givetvis arbetar man hellst aktivt med sitt tackel över sanddynorna, låter det driva med båten, lyfter det lite försiktigt och dunkar ner i bottnen, samt ger det lite extra liv i form av små ryck.

Bifogad bild

Sist men inte minst vill jag säga att man ska inte plocka upp mer än man orkar äta, och andra som vill äta av ens fisk... de kan sticka ut och fiska själva! Det GÅR att påverka ett lokalt bestånd av plattfisk negativt. Fiska förståndigt!


Foto

Sportfiskemässan 2013

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 21 april 2013 - - - - - - · 1 867 visningar

Sportfiskemässan 2013 Tänkte bjuda på en sammanställning av Sportfiskemässan 2013. Lite senare än andras uppdateringar om mässan kanske men det har tagit en stund att få ihop det hela :)


Den årliga mässfilmen vi (Fiskkonservator Productions) gör är nu ute. En sammanställning av mässan, mycket nöje!Mässan som slog publikrekord va som Martin säger i filmen: "Bäst hittills". Det är det inge snack om. Otroligt välorganiserat och uttänkt för både oss utställare och mässbesökarna. Stående ovationer för Agneta Brunell och ALLA hennes medarbetare, strålande jobb!

Den årliga mässfilmen som vi gör är egentligen ett mirakel att vi hann få ihop, men tid avlades för att springa runt och spontant intervjua lite härligt folk som hittades på vägen. Ingen speciell favorisering, utan jag högg helt enkelt de personer och produkter jag fann intressanta i mån av tillgänglighet och tid när vi va ute och filmade.

Bifogad bild

Bifogad bild

Bifogad bild

Bifogad bild

Bifogad bild

Det är mycket annat jag skulle vilja fylla filmen med, och många andra man vill intervjua men allt kan man inte hinna med :) Så det för bli till kommande filmer och blogginlägg helt enkelt.

Man hann inte med att storhandla direkt men lite smått och gott fick man med sig som kommer att hänga på anslagstavlan och konstant påminna om vilka underbara hantverkare och människor det finns där ute.

Bifogad bild

Bifogad bild

Samt att jag numera är en stolt båtägare. En 14ft ihopvikbar och på så vis väldigt lätt och portabel porta-bote ska krydda kommande fiskefilmer! Mer info om båten och det kommande fisket kommer på bloggen.
Tack för att du tog dig tid att läsa.


Foto

Abborrfilm

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 28 mars 2013 - - - - - - · 1 274 visningar

Abborrfilm Förra veckan släpptes vår timmes långa abborrfilm. En film som vi gjort dels för att inspirera och ge tips och trix inför årets abborrfiske på öppet vatten (vilket verkar kunna dröja), och dels för att visa hur vi fiskar med våra Fkp-Gear produkter.Så givetvis är där ett visst reklamvärde i det eftersom jag pushar för mina produkter jag lagt ner min själ i. Och så är det ju som så att jag faktiskt fiskar med dem :) Blir lite svårt att rekomendera andra saker än det man fiskar och trivs med .

Filmen gjordes under ett par fisketurer, men sammanställningen tog sin tid. Även om materialet från vissa segment inte var det bästa att arbeta med (blåst, dåligt ljud, vågor osv), så försöker man ändå göra vad man kan och lägga massor med tid på att få det hela att funka med musik, berättarröst etc.

Bifogad bild

Massor med arbete gick in i filmen, hela 5 kameramän inkl. mig själv, men samtidigt fruktansvärt roligt att producera en sånhär amatör fiskefilm för våra youtube tittare. I slutänden resulterade hela projektet i en massa goa skratt, fantastiskt fiske och härliga stunder i det fria.

Bifogad bild

Musiken kommer bland annat från min gamla bandmate Lill'Crill aka Big'Thrill, samt Future Idiots som jag åker runt med som fanbärare och talförare på diverse gig och små-turnéer. Jag är party-general och general-partner som jag brukar säga, till ett helt lysande och hårt arbetande band!! Checka in dem på www.futureidiots.com eller ännu bättre köp dig en platta på futureidiots.bigcartel.com en del av musiken i filmen kommer från senaste selftitled plattan.

Nu blickar vi mot nya filmer! Här närmast blir det karpfiske filmer med alla våras Berkley-Gulp som ligger mig kärt om hjärtat.

Bifogad bild

Kolla även in preview'n inför årets färdiginspelade filmer
Foto

Film teaser

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 10 mars 2013 - - - - - - · 1 342 visningar

Film teaser Om ca 1 vecka så släpps min timmes långa abborrfilm "A-Borrar" på youtube. Här kommer en liten teaser.

Tanken med en hel timmes film på youtube kan tyckas långt. Men jag ville ändå ha en samlad version. Den innehåller allt från att visa nybörjare hur man fiskar tex dropshot, till hur man knyter riggar till dropshot och tafsar till VibLure's (eller andra småwobblers och crankbaits man kan tänkas fiska med).
Foto

VibLure

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 06 mars 2013 - - - - - - · 2 765 visningar

VibLure Förutom karpfisket som ligger mig varmt om hjärtat så är det abborrfiske som gäller sedan några år tillbaka. I och med sportfiskemärket som jag även jobbar med, så blir det såklart en del av abborrfisket då märket i första hand riktar sig på det.

Bifogad bild

Till en början tänkte jag slå ett slag för ett bete som jag blev kär i så fort jag provade det. Jag fick i uppgift att prova en massa crank bait's. Både med sked och utan, och efter ett år's fiskande och lite småmodifikationer så beslutade vi oss att köra på betet som numera är känt som Fkp-Gear VibLure.

Bifogad bild

Det finns i 2 färger och har gett mig massor av grymma fiskar. En ny färg är på gång och det kommer att bli några stycken till innan VibLure serien är komplett innan årets slut.

Bifogad bild Bifogad bild

Det är ett skedlöst crankbait, så kallat vibrations bete då det vibrerar sig fram med rasselkulor som hjälper till att trigga fisken. Ett sjunkande bete som är ruskigt kul att fiska med, men framför allt som ger bra med fisk. 12,5g väger det och kastar riktigt bra med våra spön, det var lite det som föll i kriterierna för vilka beten vi valde att ha i vårt sortiment till en början. Jag förklarar betet på ett lökigt sätt som bara jag kan förklara på (en ny video är på gång).Sedan de började säljas tillsammans med resten av utrustningen från Fkp-gear i förra året så har det sålts många beten landet runt och många har tagit nice borrar på det, här är ett par sköna lirare.

Bifogad bild Bifogad bild Bifogad bild

Det är alltid kul att se schyssta fiskar i händerna på folk som använder ett bete man själv plockat fram och verkligen gillar. Det finns mer av den varan i albumet "fiske" på vår facebook: www.facebook.se/fkpgear passa gärna på att gilla sidan så du får schyssta uppdateringar när det händer nåt sköj.

Bifogad bild

Jag längtar verkligen tills ett par vatten jag suktar efter här nere i skåne öppnar upp sig till våren!!!


Foto

FKP-GEAR

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 27 februari 2013 - - - - - - · 1 686 visningar

FKP-GEAR Jag tänkte ta lite tid och presentera ett nytt sportfiskemärke som jag arbetar med vid sidan av mina troféhantverk. Märket har varit igång i 1 år och riktar sig för tillfället mestadels på Abborr fiske.

Bifogad bild

Tillåt mig att förklara lite närmare via denna filmenBifogad bild


Eftersom vi gör allt mer och mer fiskefilmer på youtube så känns det naturligt att vi ska fiska med egna grejer, anpassade efter vårt fiske. Och efter flera år av kontakt knytande, testfiskande och designande tillsammans med våra fabriker vi använder, så hamnade vi till sist helrätt på produkterna vi verkligen älskar att fiska med och som numera finns i vårt sortiment hos vår återförsäljarePå våran hemsida kan du få mer info om produkterna samt kolla in videor om dem www.fkpgear.com
Men info om individuella produkter, videor med/om dem och uppdateringar kring sportfiskemärket kommer läggas upp här på löpande band, sida vid sida med fiskeuppdateringar och troféhantverk.


Bifogad bild


Foto

39kg Torsk - sista delen

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 24 februari 2013 - - - - - - · 1 095 visningar

39kg Torsk - sista delen Här kommer sista delen av 3 små korta filmer jag tryckte ihop under processen av att skapa en torsk på 39kg.

Att pressa ihop så många moment och så mycket tid i några minuter är inte lätt men man får iallafall en liten liten hum om hur det går till att gjuta en stor firre.
Bifogad bild
Bifogad bild


De andra delarna kan du ser här:
Del 2
Del 1


Foto

13,4kg Regbåge

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 20 februari 2013 - * * * * * · 1 812 visningar

13,4kg Regbåge Inom några dagar är sista lilla filmdelen färdig som beskriver krasst hur en 39kg torskavgjutning blir till. Sålänge tänkte jag sticka mellan ännu en fin Trollemölla Regnbåge. Ni kan kolla in äldre inlägg för att få en hum om hur det går till att skapa själva avgjutningen. Här tänkte jag bjuda på några "före-efter" bilder. (klicka för att förstora bilderna)

Bifogad bild

Regnbåge är som jag tidigare nämnt en av mina favoritfiskar, just för att de är så roliga att måla. Det är många färger och nyanser som dessvärre inte syns på foto, men man får iallafall en hum om hur
det ser ut efter att man slängt på lite färg på den vita avgjutningen.

Bifogad bild
Bifogad bild

En regnbåge kan ha så otroligt många prickar, som givetvis alla sprutas för sig, mallar kör vi såklart inte med här.

Bifogad bild

Tack för att du kikade in, missa inte finishing delen av mitt stora torskprojekt som kommer om några dagar.


Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Sök i min blogg