--> -->

Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto
- - - - -

Ekolodslösning

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 19 september 2013 · 5 966 visningar

Ekolodslösning Vill man ha sitt ekolod portabelt så finns det en nice och smidig lösning. Jag som fiskar från en ihopvikbar Porta-bote behöver såklart så smidigt som möjligt kunna få i ordning mitt lod i båten, samtidigt som det ska vara smidigt att få in allt i bilen igen. Såhär har jag gjort:Har man en portabel båt eller flyttar runt i olika båtar (hyrbåtar, polarnas osv) så vill man ju såklart även ha med sig sitt lod ibland. Många som redan har ett fast lod i aktern vill såklart även ha ett i sidan för att tex vertikalfiska. Lösningen för mig har inte varit speciellt dyr. Det som kostat mest i denna lösningen har varit lodfästet, som jag inte tycker att man ska snåla med. Jag har polare som testat diverse 300kr ninjapinnar med ett skruvfäste som varken håller sig på plats eller går att justera speciellt bra och i vissa fall brutits. Så på den fronten tycker jag nog att det är värt varje krona att köra ett Minn kota fäste som i princip är ett bra justerbart elmotorfäste som sitter på plats.

Bifogad bild

Mitt kära Dragonfly lod från Raymarine har jag gjort portabelt för ca 1000kr. Ett grymt portabelt fäste som sagt. Givaren skruvar man på och sladden går ner i en verktygslåda med batteriet i. Likaså sladden från skärmen.

En billig biltema verktygslåda funkar utmärkt till batteriet, samt överskottet av sladdar som när den är stängd snyggt och prydligt sticker ut ur ett hål man slipar ur i öppningen av lådans sida. Ett bilbatteri från den lokala skroten för ca en hundring funkar utmärkt (12V 54Ah). Strömsladd och jorden lödas till en klämma och plus-strömkabeln först till en liten säkringsbox med rätt säkring i till ditt lod, och från den till en klämma. Samtliga grejor köpta på biltema. Det är viktigt att du kollar hur just ditt lod skall kopplas. Läs igenom manualen ordentligt.

Bifogad bild

Skärmen passar fint i verktygslådan och när man fiskat färdigt så tar man bara sin låda och fäste och lägger in i bilen. Smidigt och enkelt.
Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Sök i min blogg