--> -->

Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto
- - - - -

Lite abborrfiske

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 04 oktober 2013 · 3 350 visningar

Lite abborrfiske Igår va det dax att hälsa på hos Fkp-Gear Crew medlem Hansen. Lite abborrfiske stod på schemat och det var ett tag sedan vi fiskade ihop. Det är skulle bli den bästa dagen i alla våras liv! -proklamerade han likt starten av varje fisketur...


Bifogad bildMan saknar klart fiske i sin porta-bote men att hoppa ombord som en gäst i hans eminenta skuta från westgear och slippa köra etc och bara fiska, va en trevlig omväxling. Dock var mina sysslor som ankarpojke inte nådiga i den vind som härjade på sjön.

Bifogad bild

Givetvis ska Hansen börja kludda med att utlysa fisketävling... Jaja... då skulle det tävlas då. Drog 3st abborrar mot Hansens 0... nu vart det inte lika roligt att tävla va?? Men under hela dagen så var abborrarna riktigt tröga... Dropshot eller vanlig jigg ville de inte alls ha, Hansen hade något nafs på JigLure JL2 men annars var VibLure det enda som funkade.

När det börjar kännas lite som att det kanske är en såndär dag som inte levererar, i ett vatten som annars brukar leverera så händer det... Vi kör på med VibLure båda med färgen "MFShad" (alltså MajFisk Shad, vilket Shad betyder på engelska) och får uppleva varsitt brutalt hugg från jagande abborre, följt av en dubbeldrill med ett panikartat avslut då vi behövde håv samtidigt och min hade skakat av sig krokar och var nere på sista kroken som inte hade fått ordentligt fäste.


Bifogad bild

Min mättes till 45cm och vägde 1,24kg och Hansens fina borre knappade in på 1,16kg och en cm kortare. Cred ska Hansen dock ha för att hans alvöra noterade jagande borrar suga i sig betesfisk från ytan ca 15m från båten och uppmanade till kast åt det hållet vilket resulterade i den fantastiska dubbeldrillen... även om... jag förmodligen kastat åt det hållet om jag sett att han tar fisk där såklart... hehehe sådana petitesser spelar mindre roll när det nu ska hållas på och tävlas hela tiden :)

Bifogad bild

Så resultatet på denna Fkp-Gear Crew interntävling:
Fk Lubbe: Tyngst borre, flest borrar samt pris för stiligast piprökande ankarpojke på hela dagen.

Hansen: Han får iallafall ha bäst medelvikt på abborre för dagen samt flest arter fångade.. om man nu ska vara glad för smågäddor. Samt pris för officiellt
bra kunnande kring fisket i sjön.


Bifogad bild

En riktigt skoj fiskedag och vill vädret sig så är vi ute igen om någon dag. Vi körde båda med Abu Garcia Revo SX10 med Fireline Exceed 0,12mm smack på våra Draugen D4 spön från Fkp-Gear.
För övrigt kan jag meddela att Fkp-Gear VibLure återigen finns i lager på Beten.nu och jag kan rekommendera färgen MFShad.

Bifogad bild

Foto
Peter Fly Tyer
okt 11 2013 00:16

Snyggt Lubbe!!  fiska med dig en dig vore en önskan jag har!!  

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Sök i min blogg