--> -->

Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto
- - - - -

Draugen Spöserie

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 08 november 2013 · 5 155 visningar

Draugen Spöserie Återigen finns det Draugen spön från Fkp-Gear i lager efter att de under en tid varit helt slutsålda. Har fått springa runt i verkstan och leta extraspön djupt i lådorna för att tillgodose polare som inte lyckades få tag i något spö under förra produktionen.

Bifogad bild

Men nu är den senaste produktionen tillbaka iallafall och vi har gjort en liten film där jag beskriver spöna.

Bifogad bildI tidigare infofilmer mm. berättar jag mer om aktion, vikt, kolfiberblandning etc men i denna tänkte jag mest förklara hur nice jag tycker de är att fiska med helt enkelt, utan att dra in på det tekniska. För i slutänden handlar det om smaksak. Vad spöet gör för ens fiske, vad det tillför till den som fiskar med det. (I detta fallet mig, jag talar alltså om mina erfarenheter av spöna).

Bifogad bild

En liten nyhet är Draugen D4 spöet för haspelrulle som vi plockat fram även som 7 fot.
Har man endast fiskat med D4 6ft som jag i ett par år så känns det väldigt annorlunda med bara en fot längre och då det är samma klinga i spöet så uppskattar man snabbt effekten av den lite längre klingan. Kastar lite längre och blir såklart en aning mer följsamt vid drill av fisk, vilket såklart är en direkt följd av att det är längre. Fruktansvärt roligt att fiska med helt enkelt!


Bifogad bild

Abu Garcia Revo Sx10
Precis som jag nämner i videon så kör hela Fkp-Gear Crew med Revo Sx10 till våra Draugen D4 spö. Funkar som en dröm med både 6 och 7ft spöna såklart. Ger dem riktigt bra balans för optimala kast och tillsammans med Berkley Fireline Exceed 0,12mm så får man till riktigt sköna kast och maskineriet fiskar optimalt som i alla fall förhöjer min personliga upplevelse.

Bifogad bild

Abu Garcia Revo MGX
Rullen jag och hela Fkp-Gear Crew kör till våra Draugen D3 spön är MGX rullen från Abu. En helt fantastisk rulle som saknar motstycke. Sjukt lätt och fungerar som ett klockverk. Ska skriva om den lite senare då jag tycker att den förtjänar det. Den har verkligen lyft mitt baitcasting fiske och gjort det betydligt mer intressant än när man stod och nystade upp skatbon från andra rullar. Så det kommer ett enskilt blogginlägg om Draugen D3 och MGX combon lite senare.
Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Sök i min blogg