--> -->

Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto
- - - - -

!Fiskeåret 2013!

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 30 december 2013 · 2 068 visningar

!Fiskeåret 2013! 2013 är strax över. Med sprutande champagne flaskor, billiga statoil cigarrer och näst intill ett religiöst behov av att spränga sina pengar i luften för att störa djurlivet till den högsta möjliga verkan mänskligt förnuft och laglig gräns tillåter.

Bifogad bild

Missförstå mig inte, jag gillar både skumpa och cigarr men är inget fan av smällare och raketer. Nej jag ägnar hellre tankar kring hur nästa år ska bli ännu bättre. Och en del av det är ju såklart genom att titta tillbaka på året som gått. Fiske år that is, för vad annat finns det? Hela mitt precis som många andra tokars liv kretsar kring fisk & fiske.

Bifogad bild

Året med mitt sportfiskemärke Fkp-Gear har varit riktigt bra och vi som jobbar med det inklusive Fkp-Gear Crew är riktigt glada över att se nöjda fiskare med utrustning vi själva fiskar med. Här är några få av dem.

Bifogad bild

Och jag måste verkligen säga att sedan Fkp-Gear starten så har mitt personliga fiske berikats otroligt mycket mer än jag kunde tänka mig. Jag ser det som en kombination av rätt utrustning för det fisket jag bedriver samt givetvis ökad kunskap ju mer man fiskar. Faktum är dock att innan Fkp-Gear så hade jag 1st abborre över kilot. Idag har jag tappat räkningen. Så för mig personligen är det tveklöst att prylarna jag varit med att designa hjälpt mitt fiske att bli effektivare.

Bifogad bild

Mångra givande fiskepass har lagts i år även om det aldrig hinner bli så många man skulle vilja. Men året har bjudit på intressanta "rekturer" i nya vatten med goda vänner som kanske inte alltid resulterat i stora fiskar men det är inte vad fiske bara handlar om. Varje nytt vatten erbjuder nya utmaningar och möjligheter att lära sig det, vilket givetvis slipar en själv som sportfiskare. Men visst lyckas det ibland, och ibland inte. Då är det bara till att byta strategi och köra igen. Dessa tillfällen är jag verkligen glad att man har porta-bote som man kunnat få ner i alla vattnen. Och Dragonflylodet från Raymarine så man hittar intressanta abborrområden eller betesfisk.

Bifogad bild

Det har även fiskats lite med Fkp-Gear crew medlemmar vilket alltid är roligt. Utbyta lite idéer, snacka skit och bara fiska.

Bifogad bild
Bifogad bild

Under 2013 fick vi hem vårt nya Draugen D4 7 fot spö som fiskar fantastiskt och redan blivit favorit hos många. Ett suveränt spö som jag fiskat med konstant sen de kom, tillsammans med min Revo Sx10 rulle från Abu Garcia. Riktigt skön combo helt enkelt.

Bifogad bild

Det kommer en del schyssta nyheter under 2014 som jag inte kan berätta något om just nu men kan presentera en "ny" VibLure färg som kommer. Familjen med färger växer och denna tidlösa klassiker "Röd/Vit" tar vi in just för att jag fått så många förfrågningar om färgen.

Bifogad bild

Så trots stundvis segt fiske under året, i vatten som annars brukar leverera, så har det ändå blivit vad jag själv får kalla ett lyckat 2013 med många abborrar över kilot som tyvärr inte får plats i detta inlägg. Samt en topp på 1920g 50cm på bilden under. Nästa år ska 2kg gränsen spräckas! Gott nytt år på er! Festa nice med era nära och kära och spräng för helvete inte av några fingrar ni som envisas med att smälla!

Bifogad bild
Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Sök i min blogg