--> -->

Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto
- - - - -

Streetfishing GBG

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 11 maj 2014 · 2 148 visningar

Streetfishing GBG Årets första streetfishing event i Göteborg gick av stapeln i lördags. Förmodligen den trevligaste tillställningen Götet skådat hittills!

Johan Kimming ur "Mieko Family" arrangerade och drog ihop eventet med inställningen att det skulle vara en avslappnad träff, ingen tävling, bara en skön dag där fisketokar kan komma som de är och träffas, skapa nya kontakter och bara ha det gött vid lite avslappnat fiske i grupp. Jag var givetvis direkt på idén och tillsammans höll vi i vad jag och förmodligen de flesta tyckte va en av de trevligaste fisketräffarna i alla våras liv.


Bifogad bild

Jag och min praktikant (som förblir okänd för allmänheten i några dagar till) tog tåget upp till Kungsbacka på fredagen, dagen innan eventet. Med på tok för mycket packning och prylar möttes vi upp av Kimming och det tog inte lång tid innan vi instinktivt tog upp jakten på borre och hade lite försnack inför morgondagen.

Bifogad bild
Bifogad bild
Bifogad bild

Lördagen kom, och med stor förväntan såg vi folk anlända till vår samlingsplats utanför tågstationen. En formidabel grupp fiskare började ackumulera sig på torget varifrån vi promenerade i fälttåg till kanalen.

Bifogad bild
Bifogad bild

Jag gick lite snabbt igenom mina Fkp-Gear spön, beten samt Abu och Penn rullar mm och Kimming snackade lite om sin utrustning. Sen fick alla som deltog en keps, VibLure och en jigg från mig och sedan var fisket igång!

Bifogad bild

Kunde inte varit en segare fiskedag. Nog för att en del kan tycka att den intensivaste perioden för abborrfiske i kanalen är över, men denna dagen var verkligen näst intill stendöd. Gissa vad det bästa var?... Att det gjorde inte ett smack!

Bifogad bild
Bifogad bild

För såhär trevligt har jag (och jag kan med säkerhet säga att de flesta kände likadant) aldrig haft vid en fisketräff.
Info om prylar, massor av kunskap på ett och samma ställe och gratis grejor, helt utan att man behöver betala en spänn för eventet är något jag själv inte hört talas om i detta formatet. Fruktansvärt bra initiativ av Kimming, och otroligt skoj att träffa på alla i det helt fantastiska vädret som gjorde att man inte ens brydde sig om det kassa fisket. Iallafall inte när man låg på gräset och bara njöt.

Bifogad bild

Trots att det inte var på något vis en tävling, och jag kan garantera att vi alla va glada bara det kom upp en liten borre hos några av deltagarna så smällde faktiskt en grabb, Daniel Petersson, oss alla på fingrarna med dagens största borre, och dessutom ett PB. Detta premierades givetvis av mig och Kimming. Grattis Daniel! Kul att du kom och visade vart skåpet skulle stå. Och TACK till alla som deltog. Vi ses på nästa event!!

Bifogad bild

Samt TACK, till Kimming och hans fru för login, jag och Johan ber om ursäkt för att mitt vin, Shîteau de la Lubbé, tog slut innan du fick smaka det.... Kommer mer...
Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Sök i min blogg