--> -->

Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto
- - - - -

FILM - GBG Streetfishing

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 10 november 2014 · 3 059 visningar

FILM - GBG Streetfishing Den 25:e Oktober gick "Urban Streetfishing Event II" av stapeln. Sveriges trevligaste fisketillställning för stadsfiskare.
Det här var det andra eventet som initiativtagaren Johan Kimming, med uppbackning från mig, arrangerat i Göteborg. Efter sommarens succé klurade Kimming fram ett höstdatum och anmälningarna bara strömmade in. Denna gången blev vi kring 3 gånger så många deltagare på eventet som även fick uppbackning av Robbo/Nyttfiske.
Robbo passade även på att spela in en podcast med mig. Gå in och kolla hans sköna podcast show, med en massa sköna människor.
http://nyttfiske.se/...ubbe-fkp-pytel/

Bifogad bild
Bifogad bild


Och visst fanns där gott om lokalkännedom på plats att plocka tips ifrån. Det är just det detta handlar om. Att mötas, träffa nya medfiskare och utbyta idéer. De som kanske inte alls brukar fiska mitt i bullriga stan kunde botanisera bland information av bland annat de grymma grabbarna från "West Coast Predator Society" som fiskar väldigt mycket i Göteborg.

Bifogad bild


Fisketräff alla dagar i veckan - istället för fisketävling...
Att det är trevligt på fisketävlingar är det inge snack om. Men oftast handlar det om sjukt fokuserade sportfiskare som sällan lämnar ifrån sig något om strategi och så fort startskottet går, så är man helst så långt ifrån en annan fiskare som möjligt endast för att träffas efter själva tävlingen... när man gärna är lite seg i huvudet efter en dags koncentrerat fiskande.

Att bara träffas och snacka inbjuder fiskare från alla skikt. Från unga nybörjare, äldre nybörjare, folk som kanske aldrig ens trodde att där fanns fisk mitt inne i stan bland kundvagnar och cyklarna... till proffsen som sett möjligheterna i den urbana, lättillgängliga miljön och utvecklat en fantastisk orientering kring fiskens beteende i stadens kanaler.


Bifogad bild

Det är därför en träff, ett event, ligger mig och många andra varmare om hjärtat än en tävling. Och detta kommer att fortsätta att växa och bli större och större.

Bifogad bild

Ett stort tack till Stinger Productions som hjälpte mig att täcka eventet i film (längst upp i detta inlägget) och foto.

Förra eventet täcktes också i film av min dåvarande praktikant Berger ur Stinger Productions. Har ni inte sett första filmen så se den här:
  • Max och alfgoran1 gillar dettaBåde stadsfiske och fisketräffar är roligt, kombinationen verkar synnerligen lyckad!

Kul att någon drar ihop sådana här tillställningar, det behövs fler tillfällen där "fiskefrämlingar" kan träffas och knyta kontakter.

Alla städer jag bott i har haft åtminstone en å eller älv som flutit genom dem. Alla utom en, men den staden heter Visby och där finns det ganska hyfsade fiskemöjligheter ändå.Det borde, med andra ord, gå att ordna sådana här arrangemang nästan var som helst i landet.

 

Bra film!

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Sök i min blogg