--> -->

Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto
- - - - -

Klumpfisk - Update

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 01 december 2014 · 1 848 visningar

Klumpfisk - Update En intressant nyhet i förra veckan var ju att en klumpfisk påträffats i Ängelholm. Att de passerar här emellanåt kanske inte är så ovanligt men att faktiskt få se en livs levande klumpfisk i dessa trakter är desto mer ovanligt.


Efter att klumpfisken hittades så fick den ett tillfälligt hem på Öresundsakvariet i Helsingör såsom det rapporterats i fiskemedia, men även i kvällstidningar. Yes! Tänkte jag, chansen att få se en livs levande klumpfisk. Så jag och en god vän åkte över sundet för att hälsa på fisken innan den skulle skeppas iväg till Jylland för att bo i ett större akvarium.

Men dessvärre hade den checkat ut under natten. Trots det tappra räddningsförsöket så blev det för mycket för den lilla klumpfisken. Även om den omhändertagits och hysts in på rätt sätt, med rätt kunskap av personalen på Öresundsakvariet så händer det dessvärre ibland att dessa tropiska fiskar inte alltid fixar det hela. Synd, men samtidigt så fick den faktiskt ett par extra dagar vid livet pga engagerade tjejer och killar som varit involverade i räddningen av denna fina fisk. Till skillnad mot den annars säkra död den hade gått till mötes på strandkanten. Det vill säga sakta men säkert bli uppäten av fåglar och småkrabbor. Denna lilla film får väl bli min tribut till klumpfisken! R.I.P.Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Sök i min blogg