--> -->

Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto
- - - - -

Sportfiskemässan - The Movie

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 04 mars 2015 · 1 993 visningar

Sportfiskemässan - The Movie Då var det snart dax igen för den bästa kick-off'en sportfiskare kan få på året: Sportfiskemässan! Det slog mig att jag/vi har gjort mässfilmer och inför-mässfilmer sedan 2010!! Låt oss kolla igenom dem!


Jag började själv, och minns att jag körde upp från Örkelljunga till Sundsvall nästan non-stop, då jag var sen eftersom jag var uppe hela natten och gjorde färdigt fiskar som skulle med på mässan... En av dem torkade på väg upp. Resan dit var dyr nog för en fattig fiskkonservator så jag sov i bilen... vilket krävde 2 sovsäckar, en filt och full mundering för... ja det var ju Sundsvall... inte Skåne. Lagom luffigt när folk kom förbi på morgonen efter en skön natt på Scandic och knackade på fönstret: "Ok..så du bor här alltså?" Men en liten film blev det iallfall, inget fantastiskt och kanske rätt så illa vald musik, men det är trots allt min egna låt så det fick duga.2011 fick jag även med mig Fredrik, som hjälpte mig med det logistiska.
Det var året vi slog våra skallar ihop och började sälja lite baitboats. Det året blev jag frälst i karpfiske och det var ett sätt att finansiera det relativt dyra fisket. Väldigt kreativt val av låt även i denna filmen, men här började jag/vi filma omgivningen och började känna: "Hey, det vore ju skoj att fånga känslan av mässan lite mer". Detta året målade jag en "fiskbil" vilket skulle bli något jag gjorde flera gånger efter. Ett litet hörn på Fiskejournalen och CWC's hälleflundreprojekt fick jag dessutom vara med på (slutet av filmen).

2012 Inför mässan. Jordens undergång var här! Fracesco kör Costa Concordia på grund bara för att han skulle styla ute på sjön... ja året började inte så bra, men jag och Fredrik hade året tidigare jobbat med att plocka fram spön och beten utöver våra Fkp-Gear baitboats. Och på mässan skulle skeppet sjösättas. Så jag bestämde mig för att göra en "inför-mässvideo". Kolla in greenscreen arbetet på denna film... wow! Man skulle kunna tro att George Lucas ligger bakom detta!2012 Mässfilm
Det var nu jag började intressera mig mer av att faktiskt göra en helhet av mässan i film. Alla som är på mässan, tittar och känner på grejor hela dagarna men ofta så hinner man inte snacka med alla man vill snacka med, och jag kände att jag ville fokusera på det. Snacka med folk. Vid detta laget började mina filmer även dyka upp på sportfiskemässans förstasida. Riktigt roligt!


2013 Mässfilm
Kameratekniken och vi själva utvecklas, främst tänker jag på filmningen som detta år spelas in av Eirik Lund (aka Draugen) som tidigare spelat in karpfilmer med mig (samt mässfilmen 2012). Nu börjar mässfilmerna likna något faktiskt. Fantastiskt nog så körde en rutten Epa-traktor in i gäddbilen så jag fick väldigt hastigt måla en ny bara nån vecka innan mässan... det var en fruktansvärt jobbig tid kan jag säga...
2014 Inför mässan
Detta året försöker jag hålla en så kort "inför" film som möjligt och trycker in det viktigaste... funkade helt klart bättre än ett helt föredrag framför en taskig greenscreen.
2014 Mässfilm
Förra årets mässfilm är ju såklart min favorit. Förutom alla kära återseenden så fylls filmen med en del nya ansikten jag inte intervjuat tidigare, Annie Lööf, Markoolio mf. Detta året är det min vän Andreas Wikström som hjälper till med filmningen och det är en REJÄL skillnad mot när jag själv började göra filmer, oftast genom att be någon förbipasserande att hålla i kameran.
I år är det min vän Andreas Wikström som hjälper till med filmningen igen och vi ser verkligen fram emot 2015 års mässfilm. Det ska bli roligt att se vad vi kan hitta på för något i år, vi försöker ju att blanda upp det lite varje år men detta året kommer nog bli den bästa mässfilmen i alla våras liv.

Härnäst kommer en "inför" film. Missa inte den i nästa inlägg!


Bifogad bild
Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Sök i min blogg