--> -->

Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto
- - - - -

Abborrebonanza & Forsränning

Postad av Fiskkonservator Lubbe , 17 november 2016 · 5 600 visningar

Abborrebonanza & Forsränning Morgonen började med ett exakt schema för att komma iväg på abborrefiske. Men efter att ha hällt i kokande vatten för att rista och tvätta termosen så lossnade locket och allt for på halva mitt ansikte. Men jag var snabb på att kyla och lite kokande vatten i fejset har inte stoppat någon från att fiska.Jag kom sent ut på vattnet men hade riktigt fint fiske med 2st över kilot de första kasten på JigLure JL3, min 10cm dropshotjigg och kanske min nya favoritfärg "Goldmember". Färgen "Yellow Fellow" blev också slukad av några finare borrar men just idag ville de ha Goldmember i definitivt större utsträckning.

Bifogad bild
Bifogad bild


Jag fick senare besök av rockstjärnan "Marius Paxcow" från Future Idiots (Alexander Persson) som är en kompulsiv forsrännings hetsare och insisterade på att vi skulle ta oss längre ner i ån. Jag var skeptisk pga det höga vattenståndet och vilda vattnet men ville också se hur det var längre ner. Mycket riktigt så flyger vi ner mellan fors och stenar och jag inser att vi mest troligt inte kommer komma upp igen.Bifogad bild

Det som funkade bäst för dagen var dropshot. Fantastiska fighter i strömmen på Draugen D4 spöet och Abu Revo Sx20 rullen fylld med Berkley Fireline 0,12mm. Själva tacklet är gjort på Berkley Trilene 0,24mm flourocarbon med en Gamakatsu Worm39 size1 krok och en 10g pennvikt längst ner gjord av Peter Dahlström som bland mycket annat även gör just dropshotvikter, jiggskallar etc.


Bifogad bild

Efter några fiskar beslutar vi oss för att åka upp igen medans det finns tid. Operationen är minst sagt omständig. Ni vet kanske själva hur svårt det är att navigera i hård fors/ström i en liten båt med elmotor och stenar att ta hänsyn till. Vi spenderade nog en timme och kastade även av Alex i land, i ett försök att decimeter efter decimeter bogsera båten med lina från land med vass mellan oss.Det funkade bara inte, batteriet till elmotorn började att tappa kraft och jag skar upp ett finger på ett vasst vasstrå vilket resulterade i ett blodbad i båten (lite överdrivet) samtidigt som den andra handen höll i ett rep som stundtals var det enda som hindrade båten från att fara iväg, krossas på en stor sten och kapsejsa. Men då kom denna anonyma vigilant från ingenstans, som om han arbetar för Poseidon själv! Han bogserade upp mig till ljudet av kämpande bensinmotor och skvalpande vågor. Vid lugnare vatten vek vi av, tackade och sedan försvann han nedströms som en mystisk hjälte! Jag vet inte vad du heter, men jag tackar dig innerligt!

Bifogad bild

Väl i lugnt vatten, inser vi att mina spön och fiskeväska ligger vid en brygga längre ner sedan vi plockat av dem eftersom jag höll på att bryta dem under eländet som snabbspolat mest troligt kunde liknas vid ett Benny Hill avsnitt. Upp-ankrad, med ett rejält jack i fingret och något ömt ansikte väntade jag medans Alex som redan var i land, gick omvägar för att hämta mina fiskegrejor. Jag väntade i evigheter kändes det som och zippade på en alkoholfri öl (det tackar vi för) för att stilla nerverna efter denna adrenalinfyllda prövning.

Det kunde vara slut där men jag (Alex fiskade inte utan hade inget att göra denna dag och passade på att fota/filma) hade ett fantastiskt mängdfiske innan mörkret föll med många abborrar kring 7-900g och även mindre givetvis. Sammanlagt blev det nog ett femtiotal fiskar och 5 abborrar över kilot med topp på 1,32kg


Bifogad bild
Bifogad bild
Det är svårt att summera detta pass, men jag säger 1-0 till mig, universum får göra bättre! Det får helt enkelt gå till ett av årets mest minnesvärda abborrepass. Alltid fantastiska äventyr när du är i båten Alex! haha :)

  • Norges fiskaren och Gotthard gillar dettaFoto
Norges fiskaren
nov 18 2016 18:34
Alltid kul att läsa om dina fisketurer!!
Den var innholdsrik!!!!!
Foto
Fiskkonservator Lubbe
nov 18 2016 20:19

Tack Anders! Kul att någon läser mina utsvävningar :) 

Foto
Norges fiskaren
nov 19 2016 16:16
Jag tror det är fler en meg!
Roliga berättelser. Och knall fina bilder.

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Sök i min blogg