Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto
- - - - -

Fint havsöringsfiske

Postad av Fiskeguide David Gross , 10 november 2012 · 1 811 visningar

havsöring fiske sportfiske fiskeguide david gross
Idag var jag ute med Stefan Laan på havsöringsfiske. Stefan som är en gammal inbiten silverjägare sedan tidigare ville hitta tillbaka till sin favoritfisk och få tillbaka gnistan lite. Vi trotsade vinterstormarna och gav oss ut på fladerna.

Det blåste säkert 8-10 m/s i medelvind och det gjorde det riktigt svårfiskat utomskärs där vi började dagen. Vi flyttade oss lite innåt i skärgården och på en väldigt vindpinad udde bränner Stefan en fin fisk som lämnade en souvenir efter sig i form av en lite köttbit hängandes från kroken.

Efter en härlig korvgrillning så börjar vi ge oss utåt i skärgården igen. Vi trotsar vind och vågor och hittar en kant där vinden låg på men där det låg några skär på utsidan som bröt de värsta vågorna. Efter halva driften bommar Stefan ett hugg och kort därefter nitar han en fisk som direkt visar sig i ytan. Det såg ut som en riktigt fin fisk vilket bekräftades när den hoppade 1 m ovanför vattenytan.

Bifogad bild
Håvningen blir odramatisk och en stålblank havsöring i vansinnigt bra kondis var bärgad. 59 cm och 2,6 kg mätte den.

På samma kant 20 minuter senare tar Stefan ytterligare en fin havsöring. Inte lika stor men synd att klaga. Vi har ytterligare totalt ca 4-5 kontakter under dagen men ingen mer landad fisk.

Bifogad bild

Det blev alltså två godkända öringar denna turen. Jag är övertygad om att vi hade kunnat nypt ett par till om vindarna hade varit lite snällare så vi hade kunnat fiska där vi egentligen ville fiska.

david@grossguidar.se
www.grossguidar.se
Senaste inläggen

Senaste kommentarerna