Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto
- - - - -

Guidesäsongen går mot sitt slut

Postad av Fiskeguide David Gross , 21 november 2013 · 1 488 visningar

fiskeguide havsöring spinnfiske
Guidesäsongen går mot sitt slut Det är snart december och höstsäsongen har varit lång. Vädret har varit väldigt milt men nu är minusgraderna på väg. Det innebär att guide-säsongen snart över. Jag är helt fullbokad till mitten av december och därefter kommer jag ta semester från fisket.

Jag ska inte säga att jag är less på fiske nu för det blir jag nog aldrig men det ska faktiskt bli skönt att få ett break. Har fiskat otroligt mycket nu i höst - mer än vanligt. Fisket har överlag varit väldigt bra.

I år är det första gången jag fört lite statistik på gäddfisket och över hela året har vi ett snitt på 26 gäddor per tur i båten vilket får ses som fantastiskt. Bästa turen var i våras med 78 landade och helgen innan den turen fick vi endast en gädda vilket är sämsta turen någonsin. Det var samma dag som isen gick så det var väldigt väldigt svårfiskat.

Nu på senhösten har gäddfisket sakta blivit sämre sett till antalet fiskar ju kallare det är i vattnet. Det har trillat upp en del lite finare fiskar men den riktigt stora har hållit sig borta tyvärr. Även om vi har haft kontakt med riktigt stora gäddor så har de valt att inte nappa eller så har vi tappat dem eller så har linan gått av.

Havsöringsfisket var grymt bra i våras och förväntningarna på höstfisket var höga. Särskilt med tanke på hur bra höstfiske vi hade förra året. Bortsett en tur då vi fick 6st så har vi inte riktigt lyckats tajma de hetaste dagarna. Vi har legat på 1-6st öringar per tur men jag har också två bomturer. Vi har dock haft kontakt med öring i form av tappad fisk eller efterföljare på samtliga turer. Roligast med havsöringsfisket är att jag har tagit fisk på mina hemmagjorda drag jag satt och pulade med i vintras. Det ger mersmak och jag ska göra fler drag nu i vinter tänkte jag.

Abborrfisket är helt enkelt magiskt. Vi fiskar abborre aug-okt och det finns inget annat att säga om abborrfisket mer än att det är helt otroligt bra. En dålig tur på abborre hade vi då det nappade dåligt fram till kl 13 men därefter lossnade det lite. Bäst har varit meta med levande löja, spinnare och drop-shot.

I våras fiskade vi en del halvdagar på gös och fisket var bra. De tog bra på jigg men effektivast har varit mete med strömming - särskilt efter de större exemplaren.

Nu har jag en långhelg framför mig med havsöringsfiske och vi ska även pröva lite drop-shot på köldstela abborrar. Därefter är det mycket havsöring som gäller tills jag lägger spöna på hyllan för i år.

Jag flyttar till hus i början av december vilket kommer öppna upp möjligheter till ett mer flexibelt fiske för mig. Båten kommer stå på trailer på tomten och jag får större valfrihet att välja område och plats för dagen.
Senaste inläggen

Senaste kommentarerna