Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll

Emmas fiskeblogg!Foto

Nya utmaningar!

Postad av Emma Bäcker , 07 april 2014 - - - - - - · 3 356 visningar

Nu är det en liten stund sedan jag skrev ett blogginlägg! Ber om ursäkt för att jag varit lite trög med detta, men i detta inlägget får ni svaret på varför hoppas jag :-).

I mitt nyårsinlägg (om fisket 2013 och planerna för det kommande året) kunde ni läsa om hur den normalt tok-resande Emma har bestämt sig för att ta det lite lugnare. Det stämmer fortfarande!

Det senaste halvåret har det nämligen varit lite väl mycket på tallriken och jag har blev tvungen till att stanna upp, tänka till och prioritera om lite.

Att ha ett drömjobb som 100% frilansare + få fiska världen runt är ju självklart fantastiskt och otroligt spännande/lärorikt! Men detta kan också köras på lite för fort och lite väl mycket, till och med så fort/mycket att utan att man inser det själv kan det börja stjäla den där riktiga lyckan från hela grejen.

Att också aldrig riktigt känna att man får "landa" eller spendera nog med tid med familj och vänner här hemma kan vara lite tufft.

Dessa påfrestningar led mig då till att göra om på min vardag!
Artiklar/sportfiskejournalism är något jag absolut kommer att fortsätta med, men då bara dom samarbetsparterna jag tycker är roliga och bekväma att arbeta med. En utav dessa är ju självklart Fiskejournalen och dom norska medierna! Samt några ute i Europa.
Så ni blir inte kvitt mig så lätt :wink:!
Bifogad bild

Men nu till den nyta utmaningen som jag valt att satsa på:
Som ni säkert har sett i svenska sportfiskemedier har den norska gigantiska sportfiskebutiken "Skittfiske" nu lanserats Sverige!
Denna butiken känner jag sedan flera år tillbaka; fantastiska människor, växande bedrift och många roliga utmaningar!
Så sedan ca 1 månad tillbaka är jag en del av Skittfiske.se; som en del av Skittfiskes "länk" till Sverige (eftersom jag är svensk). Detta kommer att bli otroligt spännande och givande, samtidigt som mina artiklar kommer att rulla på så gott som vanligt!
Detta beslutet gav mig otroligt mycket ro och lugn i kroppen samt att min "fiske"-vardag nu känns bubblande rolig!
Bifogad bild

Fiskesuget är tillbaka, så mycket mer än någonsin och som senast idag var jag tvungen att ge upp till den lokala dammen för att dra lite smågäddor, bara för att dämpa suget tillsammans men två, nyfunna fisketjejer här i Sandefjord :-)!
Bifogad bild
Gå gärna in på www.skittfiske.se och kolla in sortimentet ( vi arbetar hårt med att förbättra vår svenska sida!) och är det någonting ni lurar på eller om ni vill kontakta mig via skittfiske; skicka mig en epost på: eb@skittfiske.no


Foto

Fiskaholic.

Postad av Emma Bäcker , 24 februari 2014 - - - - - - · 2 208 visningar

Ibland børjar man undra om det hær fiskeintresset man har ær rent ut sagt ett allvarligt beroende?

Efter att jag och mannen tagit ett spontant beslut om att åka ner till Thailand på semester, bestæmde vi oss också før att skippa det årliga fisket i Bangkok och istællet BARA sola och gotta oss i Phuket...

Detta skulle bli den førsta semestern utan fiske...
Till at børja med drog jag på mig en stygg influensa som innebar både halsinfektion och bihåleinflammation redan førsta dagen. Men taggad infør semestern som jag var trotsade jag detta, jag førsøkte låtsas som om jag inte var sjuk... Føljden av detta kommer snart..

Men redan andra dagen, nær vi var på væg till hotellet efter en liten krogrunda fick vi syn på en pop-up skylt som prydes av stora arapaimer och mekongmalar. Vi søgs mot skylten som flugor mot en lykta!
Denna fiskeplatsen hette "Exotic Fishing Thailand" och hade bara haft øppet sedan Oktober!
Efter lite googlande lokaliserade vi platsen, "bara" 2.5 timmar från Phuket! Vårat transportmedel var endast en liten vespa, men kør ju så mycket vespa i Thailand så det borde ju gå bra?

Ett mail senare till sjøns ægare och vi var inbokade 3 dagar senare!
Pløtsligt hade våran entusiasm ang. solen och strænderna riktats om till monsterfiskar i en ny sjø.

Dagen var kommen och klockan ringde 04.30, det var dags att børja den hårresande færden på moppen...
Nær man sætter sig bak på en moppe, i 2.5 timmar, bihåler som ær tæta, feber och en hals som gør så ont att man næstan inte kan snacka før att steka bakterierna i 12 timmars solrikt fiske, avbrutet av hårda fighter och før att sedan sitta dom 2.5 timmarna tillbaka.... Då ær man ju inte riktigt klok? Men det ær væl ingen som har påstått att vi fiskare ær så "kloka" nær det gæller vårat ihærdiga fiske-driv...
Bifogad bild

Men framme vid sjøn var omgivningarna fantastiska, sjøn låg i en idyllisk dal omringat med høga
fjæll.
Bifogad bild
Bifogad bild
Fisket hann næstan inte starta førræn jag krokade en helt ny art før min del; En så kallad "Yellow Cheek", en urstark fisk som liknande en silvrig Taimen lax, men tillhørde faktiskt karpfamiljen (trots att den var en predator).
Bifogad bild
Bifogad bild

Solen stekte på utøver dagen och jag kænde hur min influensa hade fest i mitt huvud.
Men huvudværken blev som bortglømd då jag krokade en fisk som jag velat ha længe! Næmligen en Nigerfisk/Ripsaw! Detta var en typ av karpfisk som bokstavligen såg ut som en alien, med hela sidorna fulla med rakbladsvass fjæll som stod rakt ut! Jag var minst sagt nervøs nær jag høll fisken i mina armar framfør kameran...
Bifogad bild

Mitt på dagen stod luften stilla och det var oerhørt hett, då ær det normalt att fisket stannar upp och man får en lång dø-period....
Atle var nøjd, han hade landat flera fina arapaimas tidigare på dagen, den størsta på runt 100 kg!
Bifogad bild
Bifogad bild

Men till slut sænkte sig solen bakom fjællen och vår guide berættar att det var dags att byta agn; från fisk till kyckling (?!)...
Vi gjorde som han sa och det tog inte många minuter førræn man hørde nappalarmen skrika runt hela sjøn.
Jag tyckte det var lite halvknepigt att få krokat på kyckligen ordentligt, det var ju en massa brosk och ben ivægen, så nær det høgg, sjønk bara kroken in i kycklingkroppen...
Dette førde till många tappade fiskar...

Men i den sista halvtimmen drog något ivæg med kycklingen, jag læt fisken ta god tid på sig och spænde till med ett oerhørt argt mothugg!
Æntligen fast fisk! På slagen jag kænde igenom spøet, kunde jag ana en arapaima!
Fighten tog sin tid med tunga rusningar och våldsamma plask.
Bifogad bild

Men så kunde arapaiman glida in i landningsburen och detta var utan tvekan ny pers!
Mitt førra pers på arapaima blev taget i IT Monster lake (ca 25 kg), detta monstret var långt øver 60 kg och hade en rygg som var bredare æn mina lår tillsammans!
En perfekt avslutning på en spænnande dag och dagen botade våran fiskeabstinens..
Det enda som inte blev botat den dagen var influensan... 2 dagar senare kændes huvudet som om det skulle sprængas, att halsen skulle gå av och alla muskler i kroppen ville tydligen inte arbeta... Men en antibiotika kur fick mig iaf på rætt væg :-).


Foto

Snabb - is och ofrusna føtter!

Postad av Emma Bäcker , 12 februari 2014 - - - - - - · 2 057 visningar

Som ni kunde læsa i førra inlægget var jag sjukt sugen på isfisket och laddade upp med allt av prylar och utrustning.
Men sjælvklart, nær man før en gång skull ær riktigt het på isfiske, så ska isarna jæklas med en!

Isen kom och la sig som en skorpa øver sjøarna, så kom ju hela vinterns nederbørd på någon vecka!
Isen væxte nu extremt långsamt och många av sjøarna var livsfarliga.

Men envis som jag ær, letade jag och min ældsta fiskepolare Daniel upp en liten sjø som isen skulle vara helt ok på. Med hjælp av Daniels is-rutinerade kompis Linus fick vi testat isen och vi kunde børja fiska.
Jag var nu taggad till tusen!
Dagens førsta ordentliga hugg kom på Linus spø; en tunn gædda på runt 6 kg kom upp.
Bifogad bild
Bifogad bild

Efter lite grillning och fiskeprat var det min tur. Med mina riktigt klena grejer brottades den lilla gæddan ordentligt. Hærligt, årest førsta och sækert sista ismete gædda!
Bifogad bild

Normalt så brukar jag frysa føtterna av mig på varje isfiske tur, oavsett vad før skor, sockar och sular jag pælsar på mig. Men några dagar innan fisket fick jag ett par Polyver støvlar av dom snælla killarna på Wiggler!
Jag trodde næstan inte det var sant! Jag frøs inte, inte en enda gång! Dom dær støvlarna får utan tvekan mitt toppbetyg och dom kommer garanterat att rædda mina framtida isfiske turer.
Bifogad bild

Nær dagens ismete pass øver, fick jag riktigt blodad tand, jag ville ju fiska på isen varje dag nu!
Men dagen efter drev ett regnovæder, vind och plusgrader in och vi kunde bara glømma något mer isfiske....
Då fick jag nog av denna konstiga vinter, så i skrivande stund sitter jag och væntar på ett flyg som ska ta med ner i værmen, Thailand! Och sjælvklart har jag smugit ner ett litet spø i bagagen.. :wink:!


Foto

Føre snøn...

Postad av Emma Bäcker , 23 januari 2014 - - - - - - · 1 695 visningar

En riktigt enveten fiske-feber har drabbat mig!
Efter att ha gått halva November och hela December utan att haft linan i vattnet, får man nu en helt vansinnig abstinens som kommer otroligt olægligt då vattnen har tæckts med is och ett tjockt lager snø, dvs. INTE fiskbara ænnu...

Men, precis innan snøn kom så fick vi hær i Sandefjord uppleva en riktig vårvecka med plusgrader och sol! Då passade jag på att fiska havsøring som en stolle!
Hær i Norge ær det lov att fiska havsøring hela året runt, och dom grunda vikarna har vart øverfulla av blanka øringar!
Bifogad bild

Många av turerna bestod av mest kastande med drag och med riktigtlætta prylar. Hur kul som helst!

Men så var det en eftermiddag min kompis Anette ville hænga med ut, dom få andra gångerna hon har varit med så har vi kommit hem med så cirka noll fångst...
Så dærfør tænkte jag att nu ska hon få fisk!
Så då blev det den øverlægsna metoden mete med sill.
Bifogad bild

Men efter många koppar med varm choklad, skvaller och mackor hade vi fortfarande inte haft ett napp. Det børjade bli dags før Anette att dra hemåt, då jag børjar att veva upp det ena tacklet ser jag hur det andra førsvinner under ytan.
Bifogad bild

Jag ropar på Anette och hon drillar fisken perfekt, som visar sig vara en fin och blank øring!
Bifogad bild

Æntligen fick hon en fisk! Och glædjen man ser i andra nær dom får en sådan fisk ær lika mycket vært som om man sjælv skulle landa den!Några dagar efteråt sa det Pang och kylan kom, gjorde några førsøk till, men eftersom man inte var helt van vid den strænga kylan blev det korta turer med stelfrusna føtter...

Nu kan jag inte bærga mig till isfisket kommer igång och har laddat upp prylarna riktigt ordentligt!
Førhoppningsvis ligger isen nu på dom mindre sjøarna, så att man antingen kan drop shotta upp lite abborre eller våga sig på rødingarna i helgen!
Om någon vecka går också turen till Sverige dær det ær planlagt både abborrmete, regnbågsmete och gæddmete!
Bifogad bild


Foto

2013: Vilket fiskeår!

Postad av Emma Bäcker , 06 januari 2014 - - - - - - · 2 723 visningar

Detta blogginlægget skulle egentligen vart ute før en vecka sedan, men det kommer nu istællet.

Jag tænkte se øver året som har varit och førsøka se vad det nya året kommer att bringa!

2013 har minst sagt varit ett snabbt år, det har gått fort och det kænns som om jag inte suttit stilla en enda gång!
Bifogad bild
Året børjade med en nyførælskelse i isfisket! Mina timmar på isen efter abborren var minst sagt hærliga och gav en del resultat. Mer av isfiskets hærliga upplevelser blev det i Tjeckien nær min och Atles bekantskap med fiskekændisen Jakub Vagner startade. Det ær det som också gør sportfisket så givande; man møter hela tiden nya, likasinnade mænniskor.
Bifogad bild

Vintern bjød också på tropiskt fiske i Thailand och trots besvikelsen vid Maeklong floden dær rockorna slet av utrustningen gång på gång, var det som vanligt en fantastisk upplevelse och vi fick betalt før turen vid IT Monster lake i form av gigantiska red tai malar och spænnande nya arter!
Vistelsen i Asien bjød också på mæssan ChinaFish i Peking och annat jobb.
Bifogad bild

Føre man visste ordet av var våren på intåg och ingen glømmer væl den oførglømliga sportfiskemæssan i Jønkøping! En helg med debut på scenen och många skratt och møte med glada mænniskor!

Bifogad bild
Våren bjød annars på ett fantastisk havsøringsfiske och ju varmare det blev i vattnet ju fler store abborrar och ett par fina gæddor blev det också.
Bifogad bild Bifogad bild

I børjan av sommaren blev jag och Atle också ægare av vår helt egna båt! Trots att premiærturen blev ett punkterat dæck på slæpet och att andra turen gjorde att vi fastnade i rampen med bilen har vi fått många otroligt goda stunder med våran båt; både i salt och søtt!
Bifogad bild

Årets sommar var fin, med gott væder, mycket fiske och camping. Samt en oførglømlig tur till mæssan EFTTEX i Wien føljt med ett extremt bra karpfiske i Jakub Vagners sjø. Det var också då jag fångade årets fisk; En Beluga stør på ca 70-80 kg, tagen på ett litet abborrspø...
Bifogad bild Bifogad bild

Men sommaren svep førbi fortare æn fortast och vi satt snart på ett plan som tog oss tværs øver jordklotet! Hær fick vi uppleva snapperfiske och valskådning i vackra Nya Zeeland føre vi drog vidare till Australien dær vi både møtte nya, fantastiska vænner och æven helt vilda och extrema upplevelser i North Territory! Detta var en tur som jag aldrig kommer att glømma och ær så tacksam før alla dessa upplevelser.
Bifogad bild Bifogad bild


Nær vi var tillbaka från våran "tværs øver jorden" resa hade høsten børjat komma till Norge och det var snart dags før det efterlængtande abborrfisket i Danmark med mina bæsta fiskepolare! Fisket var som sagt helt hysteriskt och levde upp till førvæntningarna.
Høsten føljdes av ett hektiskt schema med jobb och den helt fantastiska Fiskekryssningen!
Høsten hade egentligen planerats till och vara en riktigt gæddhøst, men det blev bara några enstaka gæddturer, men bjød ændå på ett par helt OK gæddor!
Bifogad bild Bifogad bild

Så var det dags att byta år helt pløtsligt!
Och æven om 2013 har vart ett fantastisk år, så har jag æven reflekterat øver livet och vad som ær viktigast. Æven om att få resa jorden runt och se fantastiska stællen och uppleva extremt fiske, så har jag nu bestæmt mig før att lugna ner mig lite. Det ær fort gjort att låta sig drivas med av ett hektiskt liv och detta året kommer jag att prioritera att vara hemma, priortera bættre och bara ha det bra! Några resor før 2014 har inte æn blivit planerade, så jag kommer nu att fokusera på fisket hær hemma, familjen hær hemma och så vidare!

Men jag kænner på mig att 2014 ændå kommer att bjuda på många ovæntande och fantastiska øgonblick och jag tror starkt att detta året kommer att bli ænnu bættre æn 2013!
Dessutom har mitt mycket uppskattade samarbete med min absoluta favorittidning Fiskejournalen vuxit och under detta året kommer ni att kunna læsa mer material æn någonsin i denna tidning som jag producerat.

Jag hoppas att ni har haft ett minnesrikt 2013, på gott och ont Och att 2014 kommer att bjuda er på mycket skratt, glædje och erfarenheter!


Foto

Inte så mycket fiske, men annat roligt!

Postad av Emma Bäcker , 29 november 2013 - - - - - - · 1 664 visningar

Dom senaste veckorna har det inte blivit øverdrivet mycket fiske.. Ett par førsøk efter havsøringen med mete, men det har sett ut som om øringarna har varit upptagna med annat.

Dæremot har bristen på fiske gett mig tid till att hitta på andra roliga fiskerelaterade saker!

Førra veckan fick jag æntligen tid till att flyga ner til Tostedt i Tyskland och besøka mina sponsorer Zebco Europe! Det blev många timmar med fiskesnack, produktprat och smidande av spænnande planer før det kommande året (mer om det nærmare).
Bifogad bild

Zebco Europe hade otroligt många coola produkt nyheter att visa (speciellt før en som ær predator galen!). Nya spøn, rullar och beten væckte min uppmærksamhet och jag kænde mig lite bitter att isen snart ær hær, så att jag inte får chans att testa allt førræn i vår....
Bifogad bild
Bifogad bild

Zebcos produktutvecklare Adrian Prus hade huvudet fullt av ideer och lika fisketokig som mig sjælv kom fiskehistorierna på løpande band!
Frerk Petersen var som alltid lika trevlig och vi båda var lika spænda infør kommanda projekt.
Bifogad bild

Nu nær julen står infør dørren blev jag också kontaktad av min gamla arbetsplats; den mega stora fiskebutiken Skittfiske.no om att vara med och spela in deras årliga julkalender ihop med gamla kollegan Thorstein.
Bifogad bild
Det var minst sagt mååånga klipp som skulle spelas in i løpet av kvællen och med tomteluvor på blev detta en kvæll full av skratt och hysteriskt trevligt sællskap!
Ju fler klipp som spelades in, desto bættre fløt pratet. Jag och Thorstein var rena dreamteamet och ibland kænde vi oss lite som en TV-shop show, hur kul som helst!
Denna kalendern kan ses av alla, æven om ni i sverige tyværr inte kan delta i julkalender tævlingen så kan ni nog få er ett gott skratt! Sændningen startar på Søndag 1:a December på www.skittfiske.no, eller på facebook skittfiske.
Bifogad bild

Nu ær det full packning infør resan till Miami imorgon, hær ska det bli semester och sjælvklart ska man førsøka trycka in lite fiske ;-)!

Ha en god helg!


Foto

Fiskekryssningen = Helgalet!

Postad av Emma Bäcker , 11 november 2013 - - - - - - · 1 938 visningar

Då ær man hemma efter en minst sagt hektisk helg!
På Fredagen var det æntligen dags før den efterlængtade Fiskekryssningen!

Runt 600 ivriga sportfiskare mønstrade på och terminalen var minst sagt full innan ombordstigning.
Så fort båten læmnat hamnen var det dags før middag, jag & Atle hade blivit øvertalade av Martin Falklind att vi skulle komma som pirater...
Så på hytten stressade vi på med smink, smycken, sjalar och sværd.
Bifogad bild

Men grejen var ju att nær vi kom ner till resturangen kunde vi inte se en enda pirat?
Det var faktisk så att dom enda piraterna som var ombord var jag, Atle, Martin och Maria. Vi hade blivit lite lurade kan man sæga ;-)!
Men uppmærksamhet fick man iallafall och jag kan inte rækna hur många gånger vi fick høra "skepp ohoj" runt om på båten!
Bifogad bild
Bifogad bild

Kvællen børjade med en god middag och en hel del god dricka.
Ut på kvællen hittade vi alla møjliga roliga sportfiskare att hænga med!
Cecilia Grønberg och Ella Micalsen var sjælvklart på plats och var ett extremt trevlig sællskap ut øver kvællen, kommande fisketurer planlades osv.
Bifogad bild
Bifogad bild

Ju senare det blev ju vildare blev det; Nær Weeping Willows drog igång kunde man inte hjælpa att bli danssugen och vi dansade så att sværden stod rakt ut!
Bifogad bild
Bifogad bild

Men kvællen med alla glada sportfiskare gick alltfør fort och det var snart på høg tid att lægga sig.

På Lørdagen skulle ju jag och Atle stå på mini-mæssan och dela ut lite presenter till besøkarna.
Våra krokar som utdelades verkade falla i smaken och jag hoppas att ni som fick tag i ett par paket får nytta av dom :-)!
Bifogad bild


Fiskekryssningen var så kul att den var øver i ett øgonblick, vi kan næsta inte bærga oss till næsta år!
Tack Fiskejournalen før allt och tack till alla andra før otroligt trevligt sællskap och god stæming!


Foto

Fiskedagbokens återkomst...

Postad av Emma Bäcker , 31 oktober 2013 - - - - - - · 1 641 visningar

Hær om dagen blev jag avbruten i mitt storstædande då jag hittade min gamla fiskedagbok (från børjan av min fiskepassion). Det blev ju sjælvklart så att jag satte mig ned och fastnade i gamla minnen och kænslor, istællet før stædning...
Bifogad bild

Dagboken var dammig och den var omslagen i olika fiskemtoiv jag klistrat fast, allt ifrån bilder av utrustningsmærken, bilder av prylar och fiskar.
Inne i dagboken var det fullt av noga detaljerade rapporter om vart jag hade fiskat, hur vædret var, vart jag fick fisk osv. Det var också listor av personbæstan, om stællen jag ville fiska på och mycket mycket mer!

Medans jag satt och læste mig tillbaka till mina fiskeupplevelser fick jag en sorts "uppvakning".
Alla dessa fisketurer som står beskrivet i dagboken innehåller så mycket glædje och uppskattning, bara før några småfiskar hit och dit!
Segerdans før varje ny art eller førbættring av personbæsta var obligatoriskt!
Bifogad bild

Då børjade jag tænka igenom mina fisketurer idag; antingen om dom har ægt rum hær hemma i Norge efter gædda/abborre eller dom dramatiska fighterna med monsterfiskar... Nær drog jag en segerdans sist? Tar jag dom dær fina abborrarna før givet?
Æven om jag fångat en "livs-fisk" flera gånger om, hur uppskattar jag detta? Hade jag vart 14 år igen och fått alla dessa fiskarna som jag fått idag hade ju jag avlidit av før mycket adrenalin och endorfiner i kroppen...

Varfør har det blivit så? Ni kan væl också tænka tillbaka nær ni fick eran førsta gædda før førsta gången, eller fick en fin havsøring? Den kænslan var ju helt overkligt bra!
Och så tænk er hit idag, det blir inte helt samma reaktion nær ni højer erat PB ænnu en gång?

Jag tror inte detta beror på att man blir "trøtt" på det, jag ær iaf mer fisketokig nu æn vad jag var då.
Men man kanske blir avtrubbad och tar dessa fantastiska upplevelser før givet?
Bifogad bild

Alla dom otroligt fina minnena man skapar nær man fiskar har all sin rætt att uppskattas maximalt och nær det gæller fiske ær allt oberækneligt, du vet aldrig nær du kommer att uppleve den dær fantastiska kænslan av att få din drømfisk! Sådana tillfælligheter (om man nu vill kalla det så) kan ju inte tas før givet?!

Efter att ha rest tillbaka i tid med min fiskedagbok inser jag att jag vill ha tillbaka en del av 14åriga Emma på mina fisketurer och uppskatta allt fisketurerna erbjuder!
Så jag lovar att næsta "drøm-fisk" jag får ska firas med segerdans, hopp och skrik!

Har ni någon fiskedagbok från børjan av eran fiskepassion? Dela gærna med er hur ni definerar fiskeglædje och allt som hør till!


Foto

Danska borrar!

Postad av Emma Bäcker , 17 oktober 2013 - - - - - - · 3 208 visningar

Som ni tidigare sett hær på bloggen har jag vart nede i Danmark och dratt feta borrar några gånger.
Nu var det æntligen dags igen før mig och mina två fiskepolare Andreas och Peder!

Bilen var fullpackad med vadare, jiggar och spøn. Att køra ner till utkanten av Køpenhamn från Sandefjord ær långt... Speciellt nær fiskefebern ær så høg att du tror du ska explodera!

Men vi kom fram tillslut och fiskespøna åkte fram med en gång. Tyværr fick vi bara någon halvtimma på oss førsta kvællen, men det resulterade i ett par finingar!
Bifogad bild

På morgonen dagen dærpå var det att klæmma på sig neoprenvadarna och promenera bort till andra sidan kanalen "vadar-sidan".
Fisket startade i bonanza, i utkanten av kanalen. Inga riktiga monster, men øver 40 cm var dom allt.
Bifogad bild

Sen dog fisket av vid lunch? Hær ær det inte snack om inte få abborren till att hugga, det gæller bara att hitta stimmen. Men nu såg det ut som om abborrarna flyttat på sig...

Bifogad bild
Føre vi hade lokaliserat abborrarna återigen børjade regnet komma och vinden økade något helt vansinnigt... Var næstintill omøjligt att få kontakt med dom lætta jiggarna...! Så det blev en redig middag och en øl istællet.

Andra dagen var vædret helt fantastiskt och morgonen børjade som tidigare: bonanza i kanalens utkant...
Men så blev abborrarna borta igen, nu var det ju dags att tænka om lite...
Bifogad bild

Jag vadade helt bort från kanalen medan dom andra stod och dængde på samma plats. Jag vadade in i den mer øppna och djupa hamnbassængen.
Jiggen kastades ut mot djuprænnan och med størsta koncentration jiggade jag længs bottnen.
Då smæller det till! Fisken lægger bredsidan till och detta var helt klart en bættre borre.
Nær det gæller drømabborrar så vågar jag mig inte på tumgreppet, utan svingade fram vadarhåven och landade monstret.
Jag jublar så høgt jag kan till dom andra, och jag tror varenda dansk hørde mig...
Fisken mætte 47 cm och jag blir kaxig som en tupp øver att ha landat turens hittills størsta...!
Bifogad bild

Nu flyttade vi alla øver mot hamnbassængen och vi hade æntligen hittat dom koncentrerade stimmen med abborrar.
Men i slutet av dagen krokar Andreas i något stort och tungt... En till fining! Abborren mæter 48cm, 1 cm større æn min....
Bifogad bild

Det hade nu kommit till sista dagen, och idag var vi tvugna att dra hemåt på eftermiddagen.
Vinden ven i nordanvind och vi var ganska skeptiska nær vi gick mot hamnbassængen, detta kan ju inte vara abborrvæder?!

Men abborrar var dær och dom brydde sig inte om vædret, utan høgg villt på våra jiggar.
Idag var medelmåttet større till och med! Våra jiggar slets ut fort och vi fick byta ut dom hela tiden, det ær så abborrfiske ska vara!

Nær jag står och fumlar med kameran før att få lite jobb gjort, skriker Peders rulle till och hans lilla jiggspø bugar djupt. Något tungt stretar imot i linændan... Vi børjar misstænka en havsøring (som det ær rikligt av hær nu). Men så ser vi dom røda fenorna som lyser upp i det gråa vædret, det ær en monstruøs abborre!
Bifogad bild

Det visade sig att Peder krossade både mig och Andreas totalt, med sina 51 cm!
Peder har svårt att torka av leendet på læpparna nær vi fiskar vidare och vi landar flera riktigt fina borrar, men ingen uppe i Peder kaliber...!
Bifogad bild

Tiden flyger ivæg och det var nu dags att sæga hejdå till Danmark før denna gången.
Abborrfisket i Ishøj har precis kommit igång och det blir bara bættre och bættre. Jag ønskar en tur till dit iår, men tiden ser inte ut till att ræcka.. Hoppas någon av er får møjligheten att dra ner!


Foto

Jerkbait test!

Postad av Emma Bäcker , 30 september 2013 - - - - - - · 1 735 visningar

Før ett par år sedan var det bara jerkbait som fanns i mitt huvud, det senaste året har denna manin gått mer øver till softbait. Så det var ett tag sen jag "jerkade" med andra ord!

Jag fick innan førra årets sæsong några riktigt coola jerkbaits från Zebco, Quantum. Dessa hann jag aldrig hårdtesta førra høsten eftersom jag då spenderade min tid i USA...

Men igår var vædret helt perfekt, så jag och Atle tog båten till en gæddsjø i nærheten. Denna gången hade jag bara med mig hårda gæddprylar och tænkte återuppliva mitt intresse før jerkbait med att testa Quantums "spooky jerk".

Efter att ha letat runt lite efter en plats att sætta ut båten, så var vi æntligen på vattnet!
Sjøn vi fiskade i ær en spænnande gæddsjø, speciellt på høsten. Hær har många gammel gæddor landats och det var just i denna sjøn jag tappade ett riktigt monster høsten 2010....

Valet av plats var enkelt; Ute på ett typisk gædd-grund mitt i sjøn.
Jag kænde att det var ju inte igår jag jerkade sist, men mærkte att detta var faktiskt saknat!

Atle hade lite beslutsångest och bytte beten hej villt mellan jerkar, spinnbeten och softbaits..
Bifogad bild
Jag høll hårt på Spooky jerk i rød/brun færg...
Under ett par kast kænde jag några nafs hær och dær.
Men då jag skulle dra en riktigt røvarhistoria før Atle om storgæddorna i denna sjø small det till!
Fisken var krokad och jag kunde landa en fyrakilos krokodil!
Riktigt hærligt att kænna fisk på jerkbait spøet igen!
Bifogad bild
Jag høll fortfarande hårt på denna jerken och det resulterade i ett par mindre gæddor.
Spooky jerk ær ett lættfiskat, riktigt "svængigt" bete som visade sig vara populært i sjøn "Åsrumvattnet"!

Min jerkbait feber ær nu tillbaka och det blir mer av detta i veckan!


Senaste inläggen

Senaste kommentarerna