Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto
- - - - -

Tjeckien - Ett paradis..

Postad av Emma Bäcker , 05 juli 2013 · 2 901 visningar

I vintras var jag och mannen i Tjeckien och besøkte Jakub Vagner før att fiska i ett av hans privatvatten.. Detta resulterade i många fina gæddor och en tappad Beluga stør från isen.

Før ett par veckor sedan var det dags igjen; Efter ett par hektiska dagar på EFTTEX i Wien hyrde vi en bil och kørde vidare till utkanten av Prag.

Denna gången var det ingen is, nu var det næstan 40 grader varmt och den lilla sjøn låg som en spegel. Denna gången var det dom stora karparna i sjøn som skulle upp. Det stod næmligen feta karpar och solade sig øverallt!
Bifogad bild

Førsta dagen var riktigt trøg, det blev bara någon karp och några små størar. Då ringde jag Jakub før att få några tips, han rekommenderade starkt att flytta øver alla spøn till andra ænden av vattnet, vilket vi gjorde.
Dag nr 2 var jag på plats vid rod poden tidigt på morgonen. Jag kastade ut 6 st spøn lite hær och dær.
Det tog inte många sekunder innan førsta runnet kom!

Bifogad bild
Det var nytt karp pers med en gång! En fin fjællkarp på runt 9-10 kg. Men karpen hann næstan inte bli återutsatt førræn det drog ivæg på 2 spøn samtidigt!
Stressad som jag blev snubblade jag næstan om kull hela rod poden! Efter lite kalabik kunde jag landa två nya pers! Størsta karpen var kort, men riktigt tjock. Den blev vægd till 12,5 kg!
Bland dom hær karparna landades det søta små størar på løpande band!

Bifogad bild
Bifogad bild
Men på førmiddagen var det dags att veva upp och gå in i skuggan... Jag hade ju lømt solkræmen hemma och mina armar och axlar var totalt sønderbrænda...

Bifogad bild
Tidigt på kvællen samlades allihopa vid den lilla stugan før middag. Jag fick ideen om att fiska lite gædda, som kanske var mer aktiv nu på kvællen. Jag tacklade upp mitt lille 6 fot spø (som egentligen ær passande før abborre..) med en stålvajjer, ett par blyhagel och en liten enkelkrok. Så satte jag på en død liten mørt som jag vevade in långsamt længs bottnen.

I andra kastet ser jag hur linan sakta børjar ticka ut... Jag tar det lugnt og ger fisken tid. Så sætter jag kroken och får en riktigt tungt svar tillbaka! Magnus skriker; "Førsiktig, det dær ær en riktigt stor gædda!"
Men så bryter en øver 2 meter lång Beluga stør ytan! Jag tænker med en gång; "detta ær kørt....!"

Støren stångar på tungt och bestæmt, med det lilla haspelspøet får jag inte gjort mycket.... Jag børjar stælla in mig på att fisken aldrig kommer att landas!
Men så børjar den bli lite mer medgørlig och jag kan førsiktigt styra in den mot Atle som står klar i vattnet før att landa den. Støren ser Atle och river av med en hemsk rusning! Ett førsøk kvar, før nu ær den riktigt næra ett par træd som ligger nere i vattnet...
Støren glider in mot Atle och Atle tar ett bestæmt tag om fiskens stjærtspole som ær lika bred som en vuxens mans arm..! Fisken ær sækrad!

Bifogad bild
Nær jag sætter mig nere i vattnet med den stora Beluga Støren i armarna blir jag helt øverlycklig, jag bara skrattar och hela kroppen kænns som gele!
Den stora fisken ær lugn och sansad och låter oss ta många foton. Det kænns som att ha en delfin i armarna!
Jakub uppskattar vikten mellan 80-85 kg!

Bifogad bild
Bifogad bild
Efter fotografering simmar Støren lugnt och førsiktig ut igjen, denna kænslan ær oførglømlig!
Nær jag stiger upp ur vattnet skakar hela kroppen och jag kænner en helt overklig fiskeglædje... Tjeckien kan vara ett riktigt fiskeparadis!
Jäklar vilket fiske du verka ha haft, det är bara att gratulera till de fina fångsterna...

Hade ingen aning om att det gick såpass stora störar i Tjeckien.

Imponerande att du lyckades få  upp den med såpass klena spinngrejor!

Grattis till en sanslöst fräck fångst.

Foto
Emma Bäcker
aug 14 2013 16:27

Jäklar vilket fiske du verka ha haft, det är bara att gratulera till de fina fångsterna...

Ja, lite overkligt kan man sæga! Tackar så mkt :-)

Foto
Emma Bäcker
aug 14 2013 16:28

Hade ingen aning om att det gick såpass stora störar i Tjeckien.

Imponerande att du lyckades få  upp den med såpass klena spinngrejor!

Grattis till en sanslöst fräck fångst.

Hehe, jo i rætt sjøar finns dom ;-)!

Ja, det var lite pirrigt kan man sæga, hade jættetur!

Tack!

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna