Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto
- - - - -

2013: Vilket fiskeår!

Postad av Emma Bäcker , 06 januari 2014 · 2 637 visningar

Detta blogginlægget skulle egentligen vart ute før en vecka sedan, men det kommer nu istællet.

Jag tænkte se øver året som har varit och førsøka se vad det nya året kommer att bringa!

2013 har minst sagt varit ett snabbt år, det har gått fort och det kænns som om jag inte suttit stilla en enda gång!
Bifogad bild
Året børjade med en nyførælskelse i isfisket! Mina timmar på isen efter abborren var minst sagt hærliga och gav en del resultat. Mer av isfiskets hærliga upplevelser blev det i Tjeckien nær min och Atles bekantskap med fiskekændisen Jakub Vagner startade. Det ær det som också gør sportfisket så givande; man møter hela tiden nya, likasinnade mænniskor.
Bifogad bild

Vintern bjød också på tropiskt fiske i Thailand och trots besvikelsen vid Maeklong floden dær rockorna slet av utrustningen gång på gång, var det som vanligt en fantastisk upplevelse och vi fick betalt før turen vid IT Monster lake i form av gigantiska red tai malar och spænnande nya arter!
Vistelsen i Asien bjød också på mæssan ChinaFish i Peking och annat jobb.
Bifogad bild

Føre man visste ordet av var våren på intåg och ingen glømmer væl den oførglømliga sportfiskemæssan i Jønkøping! En helg med debut på scenen och många skratt och møte med glada mænniskor!

Bifogad bild
Våren bjød annars på ett fantastisk havsøringsfiske och ju varmare det blev i vattnet ju fler store abborrar och ett par fina gæddor blev det också.
Bifogad bild Bifogad bild

I børjan av sommaren blev jag och Atle också ægare av vår helt egna båt! Trots att premiærturen blev ett punkterat dæck på slæpet och att andra turen gjorde att vi fastnade i rampen med bilen har vi fått många otroligt goda stunder med våran båt; både i salt och søtt!
Bifogad bild

Årets sommar var fin, med gott væder, mycket fiske och camping. Samt en oførglømlig tur till mæssan EFTTEX i Wien føljt med ett extremt bra karpfiske i Jakub Vagners sjø. Det var också då jag fångade årets fisk; En Beluga stør på ca 70-80 kg, tagen på ett litet abborrspø...
Bifogad bild Bifogad bild

Men sommaren svep førbi fortare æn fortast och vi satt snart på ett plan som tog oss tværs øver jordklotet! Hær fick vi uppleva snapperfiske och valskådning i vackra Nya Zeeland føre vi drog vidare till Australien dær vi både møtte nya, fantastiska vænner och æven helt vilda och extrema upplevelser i North Territory! Detta var en tur som jag aldrig kommer att glømma och ær så tacksam før alla dessa upplevelser.
Bifogad bild Bifogad bild


Nær vi var tillbaka från våran "tværs øver jorden" resa hade høsten børjat komma till Norge och det var snart dags før det efterlængtande abborrfisket i Danmark med mina bæsta fiskepolare! Fisket var som sagt helt hysteriskt och levde upp till førvæntningarna.
Høsten føljdes av ett hektiskt schema med jobb och den helt fantastiska Fiskekryssningen!
Høsten hade egentligen planerats till och vara en riktigt gæddhøst, men det blev bara några enstaka gæddturer, men bjød ændå på ett par helt OK gæddor!
Bifogad bild Bifogad bild

Så var det dags att byta år helt pløtsligt!
Och æven om 2013 har vart ett fantastisk år, så har jag æven reflekterat øver livet och vad som ær viktigast. Æven om att få resa jorden runt och se fantastiska stællen och uppleva extremt fiske, så har jag nu bestæmt mig før att lugna ner mig lite. Det ær fort gjort att låta sig drivas med av ett hektiskt liv och detta året kommer jag att prioritera att vara hemma, priortera bættre och bara ha det bra! Några resor før 2014 har inte æn blivit planerade, så jag kommer nu att fokusera på fisket hær hemma, familjen hær hemma och så vidare!

Men jag kænner på mig att 2014 ændå kommer att bjuda på många ovæntande och fantastiska øgonblick och jag tror starkt att detta året kommer att bli ænnu bættre æn 2013!
Dessutom har mitt mycket uppskattade samarbete med min absoluta favorittidning Fiskejournalen vuxit och under detta året kommer ni att kunna læsa mer material æn någonsin i denna tidning som jag producerat.

Jag hoppas att ni har haft ett minnesrikt 2013, på gott och ont Och att 2014 kommer att bjuda er på mycket skratt, glædje och erfarenheter!
Senaste inläggen

Senaste kommentarerna