Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll


Gädda 9,5kg, fångad med röd-silver popper.


Gädda 9,5kg, fångad med röd-silver popper.


  Kul med en sån biff på popper! Var hugget najs?
  Inte lika spektakulärt som det brukar vara på popper, men det var helt ok :) Fiskar knappt med annat bete för tillfället. Hittills är de största popper-fångsterna 10,1kg, 9,5kg och 2st på ca 7kg.
  Inte illa du! :) Vilket popperbete är det du kör så hårt med då?
  Faktum är att samtliga gäddor av större kaliber har landats med den röd-silverfärgade poppern "Fire Plup". Den ser inte mycket ut för världen, med oj sicket bete. Kör som sagt nästan uteslutande med den nu :)
  Hehe jaha se där ja. Så du hittar ändå såna bitar på grunt vatten så här på sommaren? Det sägs ju att man gärna ska söka dom djupt, men klart att det beror på vilket vatten man fiskar i =)
  Ja precis, jag försöker utesluta faktorn/problemet med djupt kontra grunt vatten; fiskar man i sjöar som aldrig blir djupare än 0,5m så är ju det problemet ur världen.. :) Sjöar som t.ex. Hornborgasjön och Tysslingen (den sistnämnda ligger strax utanför Örebro) är ju perfekta exempel, och förmodligen några av de absolut bästa gäddsjöarna i detta land. Det grunda vattnet bidrar till en otrolig vegitation som gör att småfisken frodas, och därför såklart även gäddorna. Och därför trivs även jag! :D
  Hahah jaha ja det klart om det gäller såna sjöar! =) Jasså att Tysslingen var grym hade jag inte en aning om, fränt. Men är inte den otroligt svåråtkomlig? Får man ha båt i den sjön, det är ju värsta fågelreservatet och skit?
  Nädå, inget fågelreservat, bara mycket svanar på våren :) Dock måste man känna någon som bor där för att få fiska, eftersom hela sjön är privatägd av markägarna runtomkring. Båt är ett måste, ca 150m vass att ta sig igenom innan själva vattnet. Den är ju näst intill exakt likadan som Hornborgasjön; grund, mycket vass och många o stora gäddor :)
  Jaaha då vet jag lite mera! Tack för infon, klurigt det där med markägare. Får väl gå dit och bjuda på kakor!
  Haha ja eller så får du ta kontakt med mig så kan vi åka dit nån gång :) Inga problem.