Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll

Nytt på Sportfiskeforum* * * * *

Novelltävling - vinn 1000 jiggar!


Har du lust att byta spöt mot pennan och dela med dig av din fiskestory!? Roliga, urflippade, ledsamma, dokumentära, fiktiva, poetiska eller naturromantiska fiskeberättelser - allt funkar lika bra och på prisbordet ligger hela 1600 Skippy fish-jiggar och väntar på nya ägare.
Tillsammans med våra vänner på Skittfiske anordnar vi nu en tävling för alla er som gillar att berätta. Skriv om en häftig fiskeupplevelse eller varför inte om när allt gick galet snett och inget blev som du tänkt dig. Skriv rakt ur fantasin eller på rim - bara berättelsen är skriven av dig så väljer du fritt tema.

På prisbordet ligger 200 paket jiggar från Skippy Fish innehållandes otroliga 1600 jiggar i alla tänkbara färger, storlekar och dofter.

Så sätt fart och skriv så tangenterna glöder - läs om tävlingen och priserna HÄR!
  • Max och Paulina gillar detta


2 Kommentarer

Foto
Pathapikebrigade
nov 28 2014 11:36
Nytt Personbästa!
En onsdag var jag ute och körde ett kvällspass med siktet inställt på Ekolns gröna krokodiler.
Det var på alla tänkbara sätt en fantastiskt vacker kväll. Dock lyste de stora gäddorna med sin frånvaro. Detta kommer dock att fokusera på något helt annat än själva gäddfisket.

Till historien hör att min båt ligger i nedre delen av Fyrisån. Vi har haft turen att få låna en privat bryggplats av en man som inte nyttjar den. För att ta sig till båten måste du klättra över en låst grind och sedan gå igenom en hage. Bra så, inga konstigheter med det. Vi körde ett fiskepass och vände båten hemåt. Solen hade försvunnit ned bakom horisonten och vinden mojnat. Vi tuffade fram genom ett helt stilla och blankt vatten, styrde upp för ån och närmade oss bryggan.

-jävla djur, hör jag från Tommy, min fiskepartner samtidigt som han börjar styra runt båten i cirklar. Uppe på land står ett gäng kor och gör som kor gör. Blänger.
Jag inser att Tommys koskräck är på riktigt, men säger att korna kommer att flytta på sig. Vi gör fast båten och jag hoppar upp på bryggan. Tar fiskeväskan och mitt spö och går iland. Den något tveksamme Tommy avvaktar på avstånd. Jag tar några steg, tittar på korna och hinner tänka att detta går ju bra. Då kommer korna. Dessutom visar det sig inte vara kor, utan fjolårs tjurar. Tretton stycken kommer springande ned för backen och in mellan mig och Tommy. Han springer ut på bryggan och kvar står jag, omringad av tjurarna. De visar inget som helst intresse av att flytta på sig. Plötsligt uppenbarar sig en lucka och jag tar chansen. Halvspringande upp för den smala stigen hör jag mullret från tjurarna som kommer springande efter i full fart. Väl ute på öppen mark omringar de mig igen. Nu mycket närmre än tidigare.

En sak kan jag säga, det hjälper föga att vifta med ett jerkspö. Inte heller att lugnt försöka fösa bort dem. Jag beräknar avståndet från min position till grinden till ca: 100 meter. Hur snabbt kan jag rusa dessa metrar? Kommer jag att bli översprungen? Hur mycket väger egentligen en sådan där tjur? Frågorna är många.
Den 16 augusti 2009 sprang jamaicanen Usain Bolt, 100 meter på 9,58 sekunder. Nu har jag ju inte riktigt samma löpsteg, dessutom släpade inte han på en överfull fiskeväska och spö. Jag inser också att flytvästen fortfarande är på, visserligen en modern uppblåsbar, men i alla fall.

Plötsligt har min kropp gett sig av i en ursinnig löpning mot den hägrande grinden. Tretton tjurar rusar efter. Efter ett par meter känns det som om hjärta och lungor skall explodera. Spring, spring försöker jag mana på mig själv. Jag greppar grinden med händerna, tappar väskan men lyckas sätta mig grensle över grinden. I ögonvrån ser jag Tommy hukandes bland buskar och träd i andra änden av hagen, försöka ta sig fram obemärkt till staketet. Då kommer misstaget.

-Jag smyger här borta, ropar han när han upptäcker att jag tittar efter honom. I samma stund som ropet kommer, formligen rusar alla tjurar mot den plats där han befinner sig. Min panikslagne fiskekamrat når stängslet och kastar sig över på ett sätt som gjort både Stefan Holm och Patrik Sjöberg avundsjuka. Själv sätter jag gapskrattet i halsen när jag slås av tanken på nästa problem. Hur skall jag nå båten vid nästa fiskepass? Det får vi lösa då. Får dock vara nöjd med ett nytt PB. Dock inte i gäddfiske, utan i löpning över distansen hundra meter.
    • AtomicHarbor och lausvik gillar detta

Pssst, Pathapike, du kanske ska posta det här inlägget i tävlingstråden på forumet och inte bara i kommentarsfältet?