Hoppa till innehÄll

Visa nytt innehÄll
Foto

Abborrom


  • VĂ€nligen logga in för att kunna svara
1 svar till detta Àmne

#1 Jonas144

Jonas144

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 63 inlĂ€gg

Postad 11 april 2008 - 18:50

NĂ„gon som vet hur man lagar abborrom?
Jag har försökt med att steka, jag vet inte om jag gjorde rÀtt men det blev inte gott i alla fall.
______________________________________________
PB:
GĂ€dda:7,2kg
Abborre:1,5kg
Havsöring:2kg hoppas förbÀttra rekorden i Är

#2 ramsis_iv

ramsis_iv

    Storfiskare

  • Members
  • 4 852 inlĂ€gg

Postad 11 april 2008 - 19:07

Det jag lÀst om gÀddrom Àr att man ska lÄta det "koka upp"( i saltvatten) och smÄputtra i 5min för att döda allt inkl binnikemask. Mit favoritrecept efter det Àr att göra en majonÀs av det. Det blir ett vÀldigt gott pÄlÀgg. Jag vet dock inget om proportionerna rom/olja, det Àr min mamma som gör det. Jag vet inte heller nÄtt om hur man kokar dem och om man har i vatten sÄ att det inte brÀnns eller samtididigt om man inte ska ha i för mycket sÄ att man ska kunna göra majonÀs av det sen. Det kanske gÄ ratt hÀlla bort vattnet sen. Hursom helst sÄ Àr rommen jag köper redan kokta.
Le poisson que vous remettez Ă  l'eau est un cadeau que vous faites Ă  un autre pĂȘcheur, tout comme il s'agit peut-ĂȘtre d'un cadeau qu'un autre pĂȘcheur vous a fait!

PB 2009:
Inga Àn, dock kan jag inte misslyckas med att slÄ 2008 Ärs lista....




1 anvÀndare lÀser detta Àmne

0 medlemmar, 1 gÀster, 0 anonyma medlemmar