Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto

Abborrom


  • Vänligen logga in för att kunna svara
1 svar till detta ämne

#1 Jonas144

Jonas144

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 63 inlägg

Postad 11 april 2008 - 18:50

Någon som vet hur man lagar abborrom?
Jag har försökt med att steka, jag vet inte om jag gjorde rätt men det blev inte gott i alla fall.
______________________________________________
PB:
Gädda:7,2kg
Abborre:1,5kg
Havsöring:2kg hoppas förbättra rekorden i år

#2 ramsis_iv

ramsis_iv

    Storfiskare

  • Members
  • 4 855 inlägg

Postad 11 april 2008 - 19:07

Det jag läst om gäddrom är att man ska låta det "koka upp"( i saltvatten) och småputtra i 5min för att döda allt inkl binnikemask. Mit favoritrecept efter det är att göra en majonäs av det. Det blir ett väldigt gott pålägg. Jag vet dock inget om proportionerna rom/olja, det är min mamma som gör det. Jag vet inte heller nått om hur man kokar dem och om man har i vatten så att det inte bränns eller samtididigt om man inte ska ha i för mycket så att man ska kunna göra majonäs av det sen. Det kanske gå ratt hälla bort vattnet sen. Hursom helst så är rommen jag köper redan kokta.
Le poisson que vous remettez à l'eau est un cadeau que vous faites à un autre pêcheur, tout comme il s'agit peut-être d'un cadeau qu'un autre pêcheur vous a fait!

PB 2009:
Inga än, dock kan jag inte misslyckas med att slå 2008 års lista....




1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar