Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto

smörstekt abborre


  • Vänligen logga in för att kunna svara
5 svar till detta ämne

#1 öringmästaren

öringmästaren

    Fiskegalning

  • Members
  • 791 inlägg

Postad 28 juni 2008 - 20:33

rensa först ut alla inälvor, och ta bort ryggraden och fjälla fisken. ta sedan en stekpanna och lägg i en smörklick och låt den smälta. lägg sedan fileén/fileérna i stekpannan och stek dom i ca 15-20 min. det är jättegott vill jag lova!

M.V.H Marcus S
M.V.H Marcus ´´öringmästaren´´ sandström

Att flugfiska är det bästa man kan göra

Mina PB:
GÖS : 3,49 kg Trolling(12 oktober 2010)
Gädda: 9 kg Jerkbait
Abborre: 9 hg Mete med löja /Abborre 5 hg Streamer
Regnbåge: 1,2 kg torrfluga
Harr: 30 cm Torrlfuga
Bäcköring: 6 hg Torrfluga
Stäm: 1 hg torrfluga

#2 Kryckan

Kryckan

    Fiskegalning

  • Validating
  • 723 inlägg

Postad 28 juni 2008 - 21:18

En odödlig klassiker!
Ett lite tillägg;


Slå på matlagningsgrädde över abborren, och tillsätt dill och persilja,., Smaskigt!

#3 öringmästaren

öringmästaren

    Fiskegalning

  • Members
  • 791 inlägg

Postad 30 juni 2008 - 21:43

tack för tillägget kryckan! det är jättegott!
M.V.H Marcus ´´öringmästaren´´ sandström

Att flugfiska är det bästa man kan göra

Mina PB:
GÖS : 3,49 kg Trolling(12 oktober 2010)
Gädda: 9 kg Jerkbait
Abborre: 9 hg Mete med löja /Abborre 5 hg Streamer
Regnbåge: 1,2 kg torrfluga
Harr: 30 cm Torrlfuga
Bäcköring: 6 hg Torrfluga
Stäm: 1 hg torrfluga

#4 Hermanssson

Hermanssson

    Trogen medlem

  • Members
  • 409 inlägg

Postad 16 juli 2009 - 13:39

Jag tycker de blir jättegoda om man kryddar dem med vitlökssalt, det är ett tips!
Glad 26-årig Göteborgare som fiskar lite då och då

Fiskedagboken (uppdateras inte ofta nu för tiden)

#5 nenja

nenja

    Trogen medlem

  • Members
  • 103 inlägg

Postad 31 augusti 2009 - 00:23

Hur stor bör en borre vara för att det skall vara värt att äta den? :P

#6 mipert

mipert

    Fiskegalning

  • Members
  • 569 inlägg

Postad 31 augusti 2009 - 13:24

Hur stor bör en borre vara för att det skall vara värt att äta den? :P

Mindre än de du drömmer om...

Bra fråga, så länge abborren är längre än 15 cm tycker jag den är mat.
Har aldrig undersökt om storlek eller ålder påverkar smak. Däremot kan livsbetingelser påverka.

Jag ser nog inga problem med att äta 30 stycken åtta centimeters abborrar för att få i sig lite protein...
...Att vada är roligare än att fiska...




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar