Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto

Norska Gjädde kakor


  • Vänligen logga in för att kunna svara
Inga svar i detta ämne

#1 Tom Schei

Tom Schei

    Medlem

  • Members
  • 15 inlägg

Postad 29 maj 2010 - 12:26

Her er min recept på gjädd kakor.


1 kg renset gjeddfilet
150 gr spekk eller 100 g smeltat, avkjölt smör
1 ss potatismel
1 ss salt
1 stk egg
7 dl mjölk
lite pepper
revet muskat


Mala fisken to gonger med salt och mel. Spekket males til slutt. Elt alt godt i samans i en food processor eller miksmastare. Spe på med mjölk eller grädd, lite efter lite, under omrørning. Tilsett egg, krydder och smeltet koldt smør mot sluten.

Prøvestek en kaka for at se at konsistensen er som du ønskar. Er kakorna for fasta, tilsett mjölk eller grädd. Stek i smør på middels varme.
Gjädda 3,3 kg PB Svergie
Laxöring 2,1 kg PB




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar