Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto

Vinyl- och HiFihörnan


 • Vänligen logga in för att kunna svara
43 svar till detta ämne

#41 X-tap

X-tap

  Trogen medlem

 • Members
 • 400 inlägg

Postad 10 oktober 2016 - 13:00

Man kan ju undra vad man ska ha en SUB till om den inte hörs ? ? ? 

 

 

 

Jag fattar uttrycket, det va ett skämt . . . 


Allt har sitt berättigande - även om jag inte förstår det - Somliga söker enbart info som bekräftar den bild dom redan har och absolut inte vill ge upp - andra söker den info som utmanar deras övertygelse.


#42 lausvik

lausvik

  Fiskargubbe

 • Members
 • 2 865 inlägg

Postad 11 november 2016 - 18:30

Just nu sitter jag och lyssnar på gamla jazzplattor medan jag väntar på att en stor bakpotatis ska bli färdig...#43 lausvik

lausvik

  Fiskargubbe

 • Members
 • 2 865 inlägg

Postad 13 april 2017 - 08:04

Min TV gav upp för några veckor sedan och med tanke på all sk*t som vevas på samtliga kanaler så har jag inte idats ersätta den. Istället har jag på dessgamla plats ställt upp ytterligare en stereoanläggning. En gammal Technics receiver och en dito skivspelare som en tid stått i källarförrådet som renoveringsobjekt. Receivern sprakade och väsnades och vile bara gå på en kanalen men jag blåste rent den och gick på med elektronikrengörings/deoxidationsspray och bråkade med reglagen tills den gav med sig. Nu låter den hur fint som helst.. Till skivspelaren beställde jag en ny nål och en ny drivrem och rengjord och med dessa på plats fungerar även den perfekt. Två överblivna högtalare och plötsligt var skrotet en välljudande anläggning. Nästan gratis.

 

Naturligtvis så ska den inte stå kvar där den nu är utan kommer nog att hamna på mitt arbetsrum på kontoret. Jag gillar musik under arbetet och lyssnar man på det gamla hederliga sättet så tvingas man ju i alla fall resa sig var tjugonde minut eller så för att vända på skivan.


 • rolfis gillar detta

#44 lausvik

lausvik

  Fiskargubbe

 • Members
 • 2 865 inlägg

Postad 13 april 2017 - 11:21

För er som bor i stockholmsområdet (eller har vägarna förbi) kan jag rekommendera den trevliga  butiken Delicious Goldfish Records på Förrådsgatan i Solna. Där kan man köpa begagnade skivor (även en del nya) till humana priser. Det är för övrigt (för de av oss som har åldern inne) att ta en trip down memory lane genom att bara bläddra i backarna. Man hittar många skivor man inte ens kan minnas att man kommer ihåg och plötsligt kommer andra minnen upp. Åtminstone för mig så handlade mycket i tonåren och åren därefter om musik. Det fanns så att säga alltid ett soundtrack och kan räcka med att se ett gammalt skivomslag för att ansikten och annat ska dyka upp ur tidens töcken. I går fick jag ett fint exemplar av Lou Reed´s Rock´n Roll Animal med mig hem. Har inte hört den på fyrtio år eller så men allt lät alldeles bekant när jag spelade den. Som om det var i går...


 • rolfis och Anders jansson gillar detta
0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar