Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto

Äter ni gädda?


  • Vänligen logga in för att kunna svara
20 svar till detta ämne

#21 mfly

mfly

    Medlem

  • Members
  • 22 inlägg

Postad 12 mars 2015 - 19:57

Ja, smaken är som baken, men det finns mycket fördomar djupt rotade mot gäddan som matfisk. Jag har dock omvänt

många med riktigt tilllagad gädda. Gäddan är (liksom andra fiskar) väldigt känslig för överlagning. En innertemp på 52-55 grader

är lagom. Ju mer det överskrids dessto tråkigare blir resultatet. Gäddan vinner faktiskt också på att ha varit fryst när den tillagas,

vilket ger en mjällare konsistens.

 Gäddpaté, stekt gäddfilé med pepparotssås och ugnstekt, hel gädda, med grädde, lök och palsternacka hör till livets goda. :)

Behåll någon matgädda på 2-3kg ibland - SÄTT TILLBAKA RESTEN!!


  • JontaK gillar detta




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar