Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto

Vad lagar du för delikat till middag idag?


  • Vänligen logga in för att kunna svara
318 svar till detta ämne

#301 rolfis

rolfis

    Hedersmedlem

  • Members
  • 2 399 inlägg

Postad 01 december 2018 - 11:08

Rullat köttbullar på älgfärs nu på morgonen ihop med frun. Det finns 2 tallrikar till i kylen som är ostekta. 
Detta blir även dagens middag sedan ihop med eget potatismos, gräddsås, lingonsylt o div. grönsaker. 

attachicon.gif20181201_075437 1.jpg

Mmmmmmmmmmmmm! :wub:

jepp nu gäller det och äta älgkött utav helskotta så man får plats i frysarna igen för det är inte så långt kvar till nästa älgjakt haha


  • bondersbyn gillar detta

#302 bondersbyn

bondersbyn

    Storfiskare

  • Members
  • 1 708 inlägg

Postad 01 december 2018 - 14:22

jepp nu gäller det och äta älgkött utav helskotta så man får plats i frysarna igen för det är inte så långt kvar till nästa älgjakt haha

 

Oh yes!

Bifogad fil  ladda ned.jpg   9,42K   0 Antal nerladdningar


/Stefan

Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke


#303 lausvik

lausvik

    Fiskargubbe

  • Members
  • 4 031 inlägg

Postad 01 december 2018 - 17:10

Gotländsk lammentrecote blir det och en potatisgratäng (som jag lagade för två veckor sedan och frös in den ena) Just nu s,lickar jag såren efter ett bompass på Väddö med en Norrlands djup och en lagom nedvattnad Highland Park Cask Strength. Man kan ha det sämre.



#304 lausvik

lausvik

    Fiskargubbe

  • Members
  • 4 031 inlägg

Postad 02 december 2018 - 16:13

...och till söndagmiddag blir det kålsoppa. Fransk sådan. Soupe aux Choux. Om ca två timmar bör den vara klar. Till den tänker jag servera mig baguette med Chevre (gratinerad/rostad i ugn). Pga ett logistiskt förbiseende har huset inget franskt rödvin så vanlig svensk pilsner får duga. Och det gör den.

 

edit. Vilken doft!



#305 bondersbyn

bondersbyn

    Storfiskare

  • Members
  • 1 708 inlägg

Postad 02 december 2018 - 17:46

:wub: I Kalix blev det Grekisk Pytt-i-panna med limesås. Mmmmmmmmmmmmmm! :wub:

https://www.viktvakt...800b00b34e0491a


  • Anders jansson gillar detta

/Stefan

Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke


#306 JontaK

JontaK

    Storfiskare

  • Members
  • 5 443 inlägg

Postad 03 december 2018 - 03:01

Till den tänker jag servera mig baguette med Chevre (gratinerad/rostad i ugn).

Jag som inte äter kött från däggdjur och fågel får plocka ett fåtal russin ur den här tråden.

Det där lät ju alldeles fantastiskt gott, kanske får mig att börja baka igen bara för att ha en kalljäst baguette att lägga getosten på!


Vänstervevat är bara en fluga.
Bättre att ha men inte behöva än att behöva men inte ha.

#307 rolfis

rolfis

    Hedersmedlem

  • Members
  • 2 399 inlägg

Postad 03 december 2018 - 03:34

I Luleå blev det spjäll från halva grisen som jag köpte för ett tag sedan....provsmak haha

 

 

Bifogad fil(er)


  • Anders jansson, lausvik och bondersbyn gillar detta

#308 JontaK

JontaK

    Storfiskare

  • Members
  • 5 443 inlägg

Postad 10 december 2018 - 20:17

Idag blev det både förrätt och varmrätt minsann.

Förrätten bestod av gäddrom stekt med schalottenlök och timjan samt småskvättar citron och konjak. Serverad på knäckebröd med creme fraiche.

 

Huvudrätten kom från samma fisk, senapspanerad gäddfilé med knärullad senap från Visingsö och äggula från en granngård.

Fisken en dryg timme från vattnet när den tillagades, mums!


  • Anders jansson och lausvik gillar detta
Vänstervevat är bara en fluga.
Bättre att ha men inte behöva än att behöva men inte ha.

#309 lausvik

lausvik

    Fiskargubbe

  • Members
  • 4 031 inlägg

Postad 10 december 2018 - 21:50

Förrätten bestod av gäddrom stekt med schalottenlök och timjan samt småskvättar citron och konjak. Serverad på knäckebröd med creme fraiche.

 

Att man vill åt rommen är den enda godtagbara anledningen att fiska på förleksgädda.



#310 Anders jansson

Anders jansson

    Storfiskare

  • Members
  • 2 368 inlägg

Postad 12 december 2018 - 10:29

Nu är skinkan min färdig.
Så idag blir det skinka, stekt grönkål i grädde och kanel.
Köttbollar och sill till middag!!!

#311 lausvik

lausvik

    Fiskargubbe

  • Members
  • 4 031 inlägg

Postad 23 december 2018 - 15:01

Jag tror att det blir Janssons Frestelse och stekt grönkål med köttbullar. Till det en Aalborg (2014) och mumma.

 

edit. Nu vet jag att det i alla fall blir Jansson. Den står nu i ugnen.


  • JontaK och Anders jansson gillar detta

#312 JontaK

JontaK

    Storfiskare

  • Members
  • 5 443 inlägg

Postad 23 december 2018 - 17:28

Lagas på allvar ska göras imorgon, idag fick frugan slänga ihop ett par halloumiburgare.

Däremot ska jag ge mig på att baka ett par någorlunda julinspirerade bröd idag.

En ciabattavariant med lite frön och torkade aprikoser samt ett rågbröd på surdeg och sirap, bastant

nog att slå ihjäl gammalgäddan med!


  • Anders jansson och lausvik gillar detta
Vänstervevat är bara en fluga.
Bättre att ha men inte behöva än att behöva men inte ha.

#313 JontaK

JontaK

    Storfiskare

  • Members
  • 5 443 inlägg

Postad 23 december 2018 - 18:50

...som ackompanjemang till baket lagade jag till ett litet glas 16-årig Lagavulin.

En trevlig anrättning må jag säga!


Vänstervevat är bara en fluga.
Bättre att ha men inte behöva än att behöva men inte ha.

#314 rolfis

rolfis

    Hedersmedlem

  • Members
  • 2 399 inlägg

Postad 24 december 2018 - 02:40

Vildsvinsskinka och älgköttbullar och spjäll från grisen jag köpte för ett tag sedan och så lite pottis det får räcka för mig.


  • Anders jansson gillar detta

#315 Anders jansson

Anders jansson

    Storfiskare

  • Members
  • 2 368 inlägg

Postad 25 december 2018 - 13:19

Har inte lagat julmaten. Men jag har ätit massa.
Jultomten hitta ut till plattformen.Så julklappar fick vi också.

Bifogad fil(er)


  • rolfis och bondersbyn gillar detta

#316 bondersbyn

bondersbyn

    Storfiskare

  • Members
  • 1 708 inlägg

Postad 25 december 2018 - 13:34

Har inte lagat julmaten. Men jag har ätit massa.
Jultomten hitta ut till plattformen.Så julklappar fick vi också.

Snyggt! Inte behöver ni svälta där ute mitt i Nordsjön. ;) :)


/Stefan

Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke


#317 Anders jansson

Anders jansson

    Storfiskare

  • Members
  • 2 368 inlägg

Postad 26 december 2018 - 19:34

Snyggt! Inte behöver ni svälta där ute mitt i Nordsjön. ;) :)


Det ska jag lova deg,att det är det minsta problemet.
Det är så mycke gott,det är det stora problemet.

#318 Anders jansson

Anders jansson

    Storfiskare

  • Members
  • 2 368 inlägg

Postad 26 december 2018 - 20:27

Idag blev det serverat kveite,som fiskmiddag.
Eller indrefilet av okse,med gräddgratenerade potatis som köttmiddag.
  • JontaK och lausvik gillar detta

#319 lausvik

lausvik

    Fiskargubbe

  • Members
  • 4 031 inlägg

Postad 26 december 2018 - 22:23

Idag blev det serverat kveite,som fiskmiddag.
Eller indrefilet av okse,med gräddgratenerade potatis som köttmiddag.

Jag fick i veckan både kveite och skrei av svärsonen men de ligger ännu i frysen.


  • Anders jansson gillar detta




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar