Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto

Vad lagar du för delikat till middag idag?


  • Vänligen logga in för att kunna svara
404 svar till detta ämne

#381 lausvik

lausvik

    Fiskargubbe

  • Members
  • 5 386 inlägg

Postad 21 maj 2019 - 17:33

Det blir hemlagad pizza till sovjetmatchen.


  • Troll och Norges fiskaren gillar detta

#382 lausvik

lausvik

    Fiskargubbe

  • Members
  • 5 386 inlägg

Postad 26 maj 2019 - 19:28

Inför finalen slängde jag ihop en carbonara.



#383 bondersbyn

bondersbyn

    Storfiskare

  • Moderators
  • 3 018 inlägg

Postad 27 maj 2019 - 14:08

Spagetti med älgköttfärssås o div grönsaker. :)


  • Norges fiskaren gillar detta
/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke

#384 lausvik

lausvik

    Fiskargubbe

  • Members
  • 5 386 inlägg

Postad 27 maj 2019 - 18:18

Det blev carbonara. igen. I går körde jag med lokalt producerat ekologiskt etc etc rökt sidfläsk. Idag körde jag med Schwartzwaldskinka och labbade litet med kryddningen´. Nöjd med resultatet. Att laga samma rätt flera gånger på rad är nödvändigt för att få upp snitsen, men om man själv måste äta det man lagar så kan det ta några dagar... Hursomhelst så vågar jag utmana vem som helst på forumet i grenen carbonara.


  • Norges fiskaren gillar detta

#385 Norges fiskaren

Norges fiskaren

    Storfiskare

  • Members
  • 3 131 inlägg

Postad 27 juni 2019 - 16:11

Makrill i grillen och en kall öl!!

Bifogad fil(er)


  • rolfis och bondersbyn gillar detta

#386 bondersbyn

bondersbyn

    Storfiskare

  • Moderators
  • 3 018 inlägg

Postad 27 juni 2019 - 18:13

Makrill i grillen och en kall öl!!

 

:wub: Gott!  :wub:


  • rolfis och Norges fiskaren gillar detta
/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke

#387 Norges fiskaren

Norges fiskaren

    Storfiskare

  • Members
  • 3 131 inlägg

Postad 27 juni 2019 - 18:49

:wub: Gott!  :wub:


Den var saftig och god!! ( fisken)
Ölen var kall och god den också!!
  • bondersbyn gillar detta

#388 bondersbyn

bondersbyn

    Storfiskare

  • Moderators
  • 3 018 inlägg

Postad 27 juni 2019 - 20:12

Den var saftig och god!! ( fisken)
Ölen var kall och god den också!!

 

Det är aldrig fel med färsk tillagad marill o en kall öl! :)


  • Norges fiskaren gillar detta
/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke

#389 Norges fiskaren

Norges fiskaren

    Storfiskare

  • Members
  • 3 131 inlägg

Postad 27 juni 2019 - 20:58

Det är aldrig fel med färsk tillagad marill o en kall öl! :)


Den serveras inte en gång i veckan i detta huset!!
Kanske 2-3 gånger i året!!!

Men den är bäst nu,innan den blir för fet!!
Då passar den bäst för röken!!
  • bondersbyn gillar detta

#390 bondersbyn

bondersbyn

    Storfiskare

  • Moderators
  • 3 018 inlägg

Postad 28 juni 2019 - 04:14

Den serveras inte en gång i veckan i detta huset!!
Kanske 2-3 gånger i året!!!

Men den är bäst nu,innan den blir för fet!!
Då passar den bäst för röken!!

 

Visst är det så Anders!


/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke

#391 bondersbyn

bondersbyn

    Storfiskare

  • Moderators
  • 3 018 inlägg

Postad 24 augusti 2019 - 13:40

:wub: Idag blir det ungsstekt öring från Finnmarksvidda levererade av Troll med potatis, tunnbröd, smör, mjölk o div. grönsaker! :wub:


  • Norges fiskaren gillar detta
/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke

#392 bondersbyn

bondersbyn

    Storfiskare

  • Moderators
  • 3 018 inlägg

Postad 24 augusti 2019 - 19:08

@Troll

 

:wub: Tack för öringen!  :wub:

:wub: Det smakar mera! :wub:


/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke

#393 Troll

Troll

    Trogen medlem

  • Members
  • 238 inlägg

Postad 24 augusti 2019 - 20:43

@Troll

 

:wub: Tack för öringen!  :wub:

:wub: Det smakar mera! :wub:

 

 

 

Vad roligt att det smakade.

Det blev öring och röding här också i dag. Bjöd in grannarna på middag (dom har en lite större rök)

så dom rökte fisken, riktigt gott

Bifogad fil  20190824_1813451.jpg   237,86K   0 Antal nerladdningar

Bifogad fil  20190824_1815001.jpg   112,57K   0 Antal nerladdningar


  • lausvik och bondersbyn gillar detta

#394 bondersbyn

bondersbyn

    Storfiskare

  • Moderators
  • 3 018 inlägg

Postad 25 augusti 2019 - 01:56

Vad roligt att det smakade.

Det blev öring och röding här också i dag. Bjöd in grannarna på middag (dom har en lite större rök)

så dom rökte fisken, riktigt gott

attachicon.gif20190824_1813451.jpg

attachicon.gif20190824_1815001.jpg

 

Ja, den var riktigt god! :wub:

Tack!


/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke

#395 bondersbyn

bondersbyn

    Storfiskare

  • Moderators
  • 3 018 inlägg

Postad 27 augusti 2019 - 13:37

Jonssons ägfärsbiffar ( det är på förra årets älgfärs. Fint med vakuumpack) med gräddsås, potatis, div grönsaker o mjölk. :wub:

Jag gjorde en laddning med köttfärsbiffar idag på drygt 2 kg älgfärs. Det blir fint ist för korv under älgjakten.

Jag var med alla älgar som vi sköt förra året (ca 70 kg på min lott) men ändå har jag kvar ca 10 kg. Hur kan detta vara möjligt för jag tycker att vi har ätit bra hela hösten förra året o fram tills nu. :rolleyes:  :P  :lol:


  • Troll gillar detta
/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke

#396 Troll

Troll

    Trogen medlem

  • Members
  • 238 inlägg

Postad 27 augusti 2019 - 14:32

Jonssons ägfärsbiffar ( det är på förra årets älgfärs. Fint med vakuumpack) med gräddsås, potatis, div grönsaker o mjölk. :wub:
Jag gjorde en laddning med köttfärsbiffar idag på drygt 2 kg älgfärs. Det blir fint ist för korv under älgjakten.
Jag var med alla älgar som vi sköt förra året (ca 70 kg på min lott) men ändå har jag kvar ca 10 kg. Hur kan detta vara möjligt för jag tycker att vi har ätit bra hela hösten förra året o fram tills nu. :rolleyes:  :P  :lol:


Tror du har ätit lite mera röding och öring det här året, fast det är en vild gisnig.
  • Norges fiskaren och bondersbyn gillar detta

#397 bondersbyn

bondersbyn

    Storfiskare

  • Moderators
  • 3 018 inlägg

Postad 27 augusti 2019 - 14:44

Tror du har ätit lite mera röding och öring det här året, fast det är en vild gisnig.

 

Ja, så kan det vara broder! ;) :)


/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke

#398 Casper

Casper

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 inlägg

Postad 09 september 2019 - 11:24

Stekta abborrfiléer med stuvad fänkål till.

 

/ P.


  • lausvik och bondersbyn gillar detta

 "Lelle pôjk, bider di, så bider di; bider di ente, så bider di ente!"


#399 bondersbyn

bondersbyn

    Storfiskare

  • Moderators
  • 3 018 inlägg

Postad 09 september 2019 - 11:35

Stekta abborrfiléer med stuvad fänkål till.

 

/ P.

 

Det låter gott C! :)

Jag har aldrig provat den varianten varken i yngre el. äldre dagar.


/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke

#400 lausvik

lausvik

    Fiskargubbe

  • Members
  • 5 386 inlägg

Postad 09 september 2019 - 11:54

Stekta abborrfiléer med stuvad fänkål till.
 
/ P.


Fänkål är en utmärkt fiskkrydda och jag bruka använda dennär jag lagar sopp eller gryta. Stuvad fänkål har jag aldrig testat. Recept?




1 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar