Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto

Vad lagar du för delikat till middag idag?


  • Vänligen logga in för att kunna svara
455 svar till detta ämne

#421 saltkaret111

saltkaret111

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 36 inlägg

Postad 02 november 2019 - 10:31

ojoj vilken fråga haha.

 

Ja det blir nog gott i alla fall. kanske pulled pork räster från igår o det blir typ 1 kg kött 


  • Norges fiskaren och bondersbyn gillar detta

#422 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare

  • Moderators
  • 3 620 inlägg

Postad 02 november 2019 - 11:01

ojoj vilken fråga haha.

 

Ja det blir nog gott i alla fall. kanske pulled pork räster från igår o det blir typ 1 kg kött 

 

Det blir väl bra eftersom det var Internationella vegandagen igår. Äta kött i massor. :rolleyes:  :P  :lol:

https://www.djurensr...nspirationssajt

 

Själv åt jag och frun en delikat älgköttgryta.  :wub:


  • rolfis gillar detta
/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke

#423 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare

  • Moderators
  • 3 620 inlägg

Postad 05 november 2019 - 15:52

Creps med creme fraish o räkor o toppade med Västerbottenost.
Dricka blir mjölk! :)


  • rolfis och Norges fiskaren gillar detta
/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke

#424 Norges fiskaren

Norges fiskaren

    Storfiskare

  • Members
  • 3 337 inlägg

Postad 06 november 2019 - 14:16

Idag blir det kokt krabba!!

#425 Norges fiskaren

Norges fiskaren

    Storfiskare

  • Members
  • 3 337 inlägg

Postad 06 november 2019 - 14:17

Tror man kan smaka lite nu!! ( inte så varm)

Bifogad fil(er)


  • rolfis och bondersbyn gillar detta

#426 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare

  • Moderators
  • 3 620 inlägg

Postad 06 november 2019 - 14:25

Tror man kan smaka lite nu!! ( inte så varm)

 

Sådana har man plockat för hand i Haugesund när vi var dit på en havsfisketävling.

Det gick bra när det var ebb och små pölar på klippbotten där dom försökte gömma sig i tången. 

Det var gott Anders! Kall öl så smakar det extra bra! :)


/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke

#427 Norges fiskaren

Norges fiskaren

    Storfiskare

  • Members
  • 3 337 inlägg

Postad 06 november 2019 - 15:33

Dom plockar krabba från land här också.
Åker ut på kvällarna med ficklampa och Håvar dom.

Krabberna var full i rom. Så det var massa mat!!
Öl väntar jag med. Festen sitter fortfarande i kroppen!!!
  • rolfis och bondersbyn gillar detta

#428 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare

  • Moderators
  • 3 620 inlägg

Postad 06 november 2019 - 15:53

Dom plockar krabba från land här också.
Åker ut på kvällarna med ficklampa och Håvar dom.

Krabberna var full i rom. Så det var massa mat!!
Öl väntar jag med. Festen sitter fortfarande i kroppen!!!

 

Ok! Visst var dom goda krabborna, men du har väl ätit dom förut!

Rommen har jag inte smakat på. Vi var dit i aug.


/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke

#429 Norges fiskaren

Norges fiskaren

    Storfiskare

  • Members
  • 3 337 inlägg

Postad 06 november 2019 - 16:13

Äter inte så massa krabber.
Men när man blir bjuden så är det ok.

Vi får skaldjur på riggen ibland. Då äter jag krabba. Och alla dom andra arterna.( hummer,lerhummer etc,etc)
  • bondersbyn gillar detta

#430 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare

  • Moderators
  • 3 620 inlägg

Postad 06 november 2019 - 17:25

Äter inte så massa krabber.
Men när man blir bjuden så är det ok.

Vi får skaldjur på riggen ibland. Då äter jag krabba. Och alla dom andra arterna.( hummer,lerhummer etc,etc)

 

Jag tycker om alla slags skaldjur inklusive musslor, ostron, sniglar, m. m. :rolleyes:  :P  :lol:

 

Till vissa sorter behöver man något riktigt bra att dricka till. :P  :lol:


  • Norges fiskaren gillar detta
/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke

#431 Norges fiskaren

Norges fiskaren

    Storfiskare

  • Members
  • 3 337 inlägg

Postad 07 november 2019 - 11:22

Idag lagar vi fiskekaker till middag!
Till detta har vi kokta morötter och rödbeter och potatis!!
Till sås !! Gräddsås!!
  • rolfis och bondersbyn gillar detta

#432 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare

  • Moderators
  • 3 620 inlägg

Postad 07 november 2019 - 12:28

Idag blir det spättafiléer, potatis, citronklyftor, lite grönsaker o mjölk! :)


  • rolfis gillar detta
/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke

#433 rolfis

rolfis

    Hedersmedlem

  • Members
  • 2 749 inlägg

Postad 07 november 2019 - 12:43

Idag blir det spättafiléer, potatis, citronklyftor, lite grönsaker o mjölk! :)

Skit i gräset laga mer spättafiléer istället :-P



#434 Casper

Casper

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 96 inlägg

Postad 07 november 2019 - 15:05

Kokt torskfilé med ägg-och-persiljesås. ärter och potatis.

 

Dock: frusen torskfilé är en eländig form av torsk. Den ska ju vara skapligt stor, ha skinn och ben kvar, ligga skivad och saltströad i kylskåp över natt och kokas i bubblande vatten. Till dricker man då helst ett bra rödvin.


  • bondersbyn gillar detta

 "Lelle pôjk, bider di, så bider di; bider di ente, så bider di ente!"


#435 rolfis

rolfis

    Hedersmedlem

  • Members
  • 2 749 inlägg

Postad 07 november 2019 - 15:12

Stekt  Renfilé och pottis med grönpepparsås hade en sån sås påse hemma av någon anledning.


  • bondersbyn gillar detta

#436 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare

  • Moderators
  • 3 620 inlägg

Postad 07 november 2019 - 20:59

Stekt  Renfilé och pottis med grönpepparsås hade en sån sås påse hemma av någon anledning.

 

Det är gott! :) Man måste ju variera kosten så att man bara inte äter älgkött o orre. :)


/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke

#437 lausvik

lausvik

    Fiskargubbe

  • Members
  • 5 761 inlägg

Postad 08 november 2019 - 17:59

Jag har just gnidit in två bitar lammlägg i kryddor (spiskummin, chilli, koriander och curry) och olivolja. När det gottat till sig i någon timme så ska jag bryna dem med hackad vitlök och ingefära. Sedan ska de få puttra under lock en stund innan jag slänger i hackad rödlök och eventuellt tillsätter vätska. Efter ytterligare en stunds puttrande under lock slänger jag i hackade tomater och äpplen och sedan på med locket igen. Så får det stå ytterligare ett tag tills jag inte ids vänta längre. Då klipper jag över färsk koriander, sätter på locket igen och kokar ris eller bulgur (har inte bestämt vilket ännu och inte kollat om lämpligt ris finns hemma). Till detta Melleruds paradpilsner och sedan tänkte jag titta på John Wick 3 (om jag hitta fjärpan till DVD-spelaren).


  • Norges fiskaren gillar detta

#438 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare

  • Moderators
  • 3 620 inlägg

Postad 08 november 2019 - 18:28

Taco med sallad, älgköttfärs, m. m. o en flaska rödtjut.  :rolleyes:  :wub:  :P  :D


  • rolfis gillar detta
/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke

#439 rolfis

rolfis

    Hedersmedlem

  • Members
  • 2 749 inlägg

Postad 08 november 2019 - 18:58

Älgköttbullar och pottis


  • bondersbyn gillar detta

#440 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare

  • Moderators
  • 3 620 inlägg

Postad 08 november 2019 - 19:01

Älgköttbullar och pottis

 

Gott! :wub:


/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar