Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto

Vad lagar du för delikat till middag idag?


  • Vänligen logga in för att kunna svara
514 svar till detta ämne

#441 lausvik

lausvik

    Fiskargubbe

  • Members
  • 6 089 inlägg

Postad 08 november 2019 - 19:22

Nu doftar det gott. Snart dags att slänga i tomaterna och äpplena. Sedan får det puttra under Doobidoo och så får vi se hur det artar sig. Det blir sen middag i kväll och sovförmiddag i morgon.


  • Norges fiskaren gillar detta

#442 pegaso

pegaso

    Trogen medlem

  • Members
  • 399 inlägg

Postad 08 november 2019 - 19:36

Har just talat om för frugan, att det kanske är dax för lite krubb...
Får se om det "receptet" funkar.
  • Norges fiskaren gillar detta

Visst fn är det en materialsport!


#443 lausvik

lausvik

    Fiskargubbe

  • Members
  • 6 089 inlägg

Postad 08 november 2019 - 19:39

Herregud...



#444 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare. Gäller ej flugfiske

  • Moderators
  • 4 316 inlägg

Postad 13 november 2019 - 12:19

Idag har Jonsson gjort ca 14 l köttfärssås av älgfärs. Alltid bra med färdig mat o vill man göra Lasange så är det bara att ta fram en burk o tina köttfärssåsen. 1/2:a arbetet gjort. Sedan är det bara vitsås o lägga lasangeplattor.

Jonssons kompis i köket är när det gäller att hacka lök är matberedaren. Inga tårar när man hackar 4 lökar snabbt o effektivt.

Bifogad fil  20191113_085238.jpg   67,48K   0 Antal nerladdningar

Bifogad fil  20191113_113006 1.jpg   141,9K   0 Antal nerladdningar

 

Vad som blir till middag har ni nog räknat ut vid det här lagret. :rolleyes:  :P  :D


  • rolfis och Norges fiskaren gillar detta

/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

:wub: HV71 & IFK Göteborgsupporter :wub:

 

http://forum.robsoft...p?f=21&t=100304

 

 

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke


#445 rolfis

rolfis

    Hedersmedlem

  • Members
  • 2 898 inlägg

Postad 13 november 2019 - 12:34

Stekt fläsk och Jokkmokkskorv med kokt Mandelpotatis och dricka till detta blev som Fantomen dricker dvs mjölk.


  • Norges fiskaren och bondersbyn gillar detta

#446 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare. Gäller ej flugfiske

  • Moderators
  • 4 316 inlägg

Postad 13 november 2019 - 14:29

Stekt fläsk och Jokkmokkskorv med kokt Mandelpotatis och dricka till detta blev som Fantomen dricker dvs mjölk.

 

Jokkmokkskorven är god! Riktigt god! :wub: Av mjölk blir man inte dum i huvudet utav.  :rolleyes:  :P  :D


/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

:wub: HV71 & IFK Göteborgsupporter :wub:

 

http://forum.robsoft...p?f=21&t=100304

 

 

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke


#447 saltkaret111

saltkaret111

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 44 inlägg

Postad 15 november 2019 - 21:07

Det blir väl bra eftersom det var Internationella vegandagen igår. Äta kött i massor. :rolleyes:  :P  :lol:

https://www.djurensr...nspirationssajt

 

Själv åt jag och frun en delikat älgköttgryta.  :wub:

nu blev jag avis! får göra nån soppa av älgfärsen jag malde för några veckor sedan (och innan någon frågar så är all färs och andra köttbitar vakuum paketerade och djupfrysta)


  • bondersbyn gillar detta

#448 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare. Gäller ej flugfiske

  • Moderators
  • 4 316 inlägg

Postad 15 november 2019 - 21:22

nu blev jag avis! får göra nån soppa av älgfärsen jag malde för några veckor sedan (och innan någon frågar så är all färs och andra köttbitar vakuum paketerade och djupfrysta)

 

Dreglar du över tangentbordet nu? ;) :)

Gott var det iaf! :wub:

Jagar någon i din fam?


/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

:wub: HV71 & IFK Göteborgsupporter :wub:

 

http://forum.robsoft...p?f=21&t=100304

 

 

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke


#449 rolfis

rolfis

    Hedersmedlem

  • Members
  • 2 898 inlägg

Postad 16 november 2019 - 09:47

Krogen gör succé med sin macka – för 1 800 kronor

Resa En macka – för 1800 kronor? Japp. Restaurangen Wagyumafia i Tokyo gör succé med sin svindyra ”steak sandwich” som är fylld av kobekött, skriver CNN.

Mackan heter "Katsu Sando" och har en cirka tre centimeter tjock skiva kobekött skuren ur filéns mitt. Konsistensen är ungefär som gravad lax. Håller du kobeköttet i handen ser du hur det börjar smälta.

Efter att kändisar som David Beckham, Ed Sheeran och Twitters vd Jack Dorsey hyllat krogen i sociala medier står folk på kö, enligt CNN. Faktum är att David Beckham är så galen i mackan att han låtit flyga hem Wagyumafias ägare för att tillaga den.

Innan köttet steks vänds det i ett särskilt ströbröd, ”panko”, som görs på fem olika sorters bröd. Sedan lättrostas två skivor mjölkbröd. Restaurangens unika sås är gjord på bland annat 20-årig kamebishisoja och fujivinäger från Kyoto.

Men vänta dig inte någon särskild atmosfär. Eller stolar. Man står vid ett litet bord och äter, skriver The Japan Times.


  • bondersbyn gillar detta

#450 lausvik

lausvik

    Fiskargubbe

  • Members
  • 6 089 inlägg

Postad 16 november 2019 - 10:11

Man kanske skulle fixa en biffmacka till kvällen?



#451 rolfis

rolfis

    Hedersmedlem

  • Members
  • 2 898 inlägg

Postad 16 november 2019 - 10:22

Man kanske skulle fixa en biffmacka till kvällen?

kobekött?


  • lausvik gillar detta

#452 lausvik

lausvik

    Fiskargubbe

  • Members
  • 6 089 inlägg

Postad 16 november 2019 - 13:37

kobekött?

Knappast. Jag dricker hellre upp ölen själv.



#453 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare. Gäller ej flugfiske

  • Moderators
  • 4 316 inlägg

Postad 16 november 2019 - 13:46

Ugnsstekt lax från Kalix älven med ABBA:s laxsås, potatis och mjölk.

Sista biten lax så sedan blir det sik från Kalix älv, inlagd sill och ibland spättafilé.

Bra med variation i kosten! :)


/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

:wub: HV71 & IFK Göteborgsupporter :wub:

 

http://forum.robsoft...p?f=21&t=100304

 

 

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke


#454 rolfis

rolfis

    Hedersmedlem

  • Members
  • 2 898 inlägg

Postad 16 november 2019 - 13:49

Köttsoppa med en massa kött i (älgkött) inte ren denna gång man måste ju variera lite haha


  • Norges fiskaren och bondersbyn gillar detta

#455 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare. Gäller ej flugfiske

  • Moderators
  • 4 316 inlägg

Postad 16 november 2019 - 14:19

Köttsoppa med en massa kött i (älgkött) inte ren denna gång man måste ju variera lite haha

Gott! :wub:


/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

:wub: HV71 & IFK Göteborgsupporter :wub:

 

http://forum.robsoft...p?f=21&t=100304

 

 

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke


#456 lausvik

lausvik

    Fiskargubbe

  • Members
  • 6 089 inlägg

Postad 16 november 2019 - 16:07

Nu ska jag ut i köket och karamellisera lök. Alltid en början.

 

https://www.youtube....h?v=AhgZXNFxn6g


  • Norges fiskaren gillar detta

#457 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare. Gäller ej flugfiske

  • Moderators
  • 4 316 inlägg

Postad 17 november 2019 - 12:40

Idag blir det älgstek m gräddsås, ris, div. grönsaker o en flaska rödtjut. :wub:

Till desert blir det blåbärspaj o marsansås. :wub:


  • rolfis och Norges fiskaren gillar detta

/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

:wub: HV71 & IFK Göteborgsupporter :wub:

 

http://forum.robsoft...p?f=21&t=100304

 

 

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke


#458 rolfis

rolfis

    Hedersmedlem

  • Members
  • 2 898 inlägg

Postad 17 november 2019 - 13:45

Renskav och pottis senare ikväll för jag skall bada bastu först.


  • Norges fiskaren och bondersbyn gillar detta

#459 Norges fiskaren

Norges fiskaren

    Storfiskare

  • Members
  • 3 517 inlägg

Postad 17 november 2019 - 13:46

Idag blir det restmiddag. Blev en del hjort igjen.
  • rolfis och bondersbyn gillar detta

#460 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare. Gäller ej flugfiske

  • Moderators
  • 4 316 inlägg

Postad 17 november 2019 - 14:40

Idag blir det restmiddag. Blev en del hjort igjen.

 

Hjortkött är riktigt mört och fint.  :wub:


  • Norges fiskaren gillar detta

/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

:wub: HV71 & IFK Göteborgsupporter :wub:

 

http://forum.robsoft...p?f=21&t=100304

 

 

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke





0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar