Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto

Vad lagar du för delikat till middag idag?


  • Vänligen logga in för att kunna svara
514 svar till detta ämne

#481 rolfis

rolfis

    Hedersmedlem

  • Members
  • 2 898 inlägg

Postad 02 december 2019 - 02:49

Är det något i still med gammeldags långfil som bönderna gjorde hemma på gårdarna för i tiden?

Hemmagjord långfil har jag ätit här uppe och det var gott. :) Lite speciell konsistens.

 

Nu har jag googlat och det är inte likt långfil.

Har du gjort som här i receptet?

https://www.arla.se/recept/filbunke/

Nä jag har gjort efter hur morsan gjorde när hon levde.


  • Norges fiskaren och bondersbyn gillar detta

#482 rolfis

rolfis

    Hedersmedlem

  • Members
  • 2 898 inlägg

Postad 02 december 2019 - 03:29

Texasbiff

Värm upp ugnen till 150 grader
Salta och gnid in svartpeppar runt om i steken och sätt i en köttermometer i den.
Sätt in steken i ugnen och låt den stå där tills köttermometern visar ca47 grader
Ta sedan ut steken och låt den vila i några minuter mens du hettar upp en stekpanna med rikligt med smör.
Bryna sedan alla sidor på steken i den höga värmen i pannan och ös över skyn på steken då och då.
Sedan är det bara och låta steken vila i några minuter innan du man skär upp den.
Varning för en supergod stek!

  • Norges fiskaren och bondersbyn gillar detta

#483 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare. Gäller ej flugfiske

  • Moderators
  • 4 314 inlägg

Postad 02 december 2019 - 08:37

Nä jag har gjort efter hur morsan gjorde när hon levde.

 

Ok! Vill du dela med dig av din mammas recept? Alltid kul att prova något annat. :) Du kan skriva pm om du vill göra det offentligt.


/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

:wub: HV71 & IFK Göteborgsupporter :wub:

 

http://forum.robsoft...p?f=21&t=100304

 

 

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke


#484 rolfis

rolfis

    Hedersmedlem

  • Members
  • 2 898 inlägg

Postad 02 december 2019 - 09:20

Ok! Vill du dela med dig av din mammas recept? Alltid kul att prova något annat. :) Du kan skriva pm om du vill göra det offentligt.

Det är skit enkellt

Värm upp 1 liter fetaste mjölken du kan hitta strax under kok punkten (den får absolut inte koka.

Låt den sedan svalna i kastrullen till ungefär rumstemperatur.

Blanda sedan i 1dl grädde och en dl gräddfil eller filmjölk i den. Täck över med en handduk eller liknande.

Låt det sedan stå i rumsvärmen i ca 17 timmar eller så länge till den stelnar så det goda flyter upp som ett täcke

Ställ det sedan in i kylen och svalna innan du äter den.....gott med lite kanel eller ingefära på.


  • bondersbyn gillar detta

#485 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare. Gäller ej flugfiske

  • Moderators
  • 4 314 inlägg

Postad 02 december 2019 - 09:50

Det är skit enkellt

Värm upp 1 liter fetaste mjölken du kan hitta strax under kok punkten (den får absolut inte koka.

Låt den sedan svalna i kastrullen till ungefär rumstemperatur.

Blanda sedan i 1dl grädde och en dl gräddfil eller filmjölk i den. Täck över med en handduk eller liknande.

Låt det sedan stå i rumsvärmen i ca 17 timmar eller så länge till den stelnar så det goda flyter upp som ett täcke

Ställ det sedan in i kylen och svalna innan du äter den.....gott med lite kanel eller ingefära på.

 

Tack! :)


/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

:wub: HV71 & IFK Göteborgsupporter :wub:

 

http://forum.robsoft...p?f=21&t=100304

 

 

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke


#486 rolfis

rolfis

    Hedersmedlem

  • Members
  • 2 898 inlägg

Postad 17 december 2019 - 10:33

Laga lite spjäll idag....jag vegan?... glöm det.

 

 

Bifogad fil(er)


  • Norges fiskaren och bondersbyn gillar detta

#487 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare. Gäller ej flugfiske

  • Moderators
  • 4 314 inlägg

Postad 17 december 2019 - 12:27

Laga lite spjäll idag....jag vegan?... glöm det.


Varken du el jag svälter till döds.
Bara att nagga lite i frysen så hittar man alltid något delikat t middag. :)
  • rolfis gillar detta

/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

:wub: HV71 & IFK Göteborgsupporter :wub:

 

http://forum.robsoft...p?f=21&t=100304

 

 

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke


#488 lausvik

lausvik

    Fiskargubbe

  • Members
  • 6 087 inlägg

Postad 17 december 2019 - 15:57

Pasta al sarde, tror jag.



#489 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare. Gäller ej flugfiske

  • Moderators
  • 4 314 inlägg

Postad 21 december 2019 - 17:47

Provsmakat årets julmat samt julmust. :)


/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

:wub: HV71 & IFK Göteborgsupporter :wub:

 

http://forum.robsoft...p?f=21&t=100304

 

 

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke


#490 lausvik

lausvik

    Fiskargubbe

  • Members
  • 6 087 inlägg

Postad 21 december 2019 - 18:09

Det blir nog bara en ostmacka. Man måste ju förbereda julens frosseri och göra plats för allt man ska moffa i sig...



#491 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare. Gäller ej flugfiske

  • Moderators
  • 4 314 inlägg

Postad 21 december 2019 - 18:24

Det blir nog bara en ostmacka. Man måste ju förbereda julens frosseri och göra plats för allt man ska moffa i sig...

 

Då är det väl bara att gå över till dietkost så att du blir riktigt hungrig till julhelgen. :)


/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

:wub: HV71 & IFK Göteborgsupporter :wub:

 

http://forum.robsoft...p?f=21&t=100304

 

 

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke


#492 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare. Gäller ej flugfiske

  • Moderators
  • 4 314 inlägg

Postad 21 december 2019 - 19:01

Bifogad fil  EMSqYXxXUAAm5Lu.jpeg   65,12K   0 Antal nerladdningar

 


  • Norges fiskaren gillar detta

/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

:wub: HV71 & IFK Göteborgsupporter :wub:

 

http://forum.robsoft...p?f=21&t=100304

 

 

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke


#493 Norges fiskaren

Norges fiskaren

    Storfiskare

  • Members
  • 3 517 inlägg

Postad 22 december 2019 - 10:48

Idag blir det tynnribba med medisterkorv surkål och potatis.
  • rolfis gillar detta

#494 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare. Gäller ej flugfiske

  • Moderators
  • 4 314 inlägg

Postad 22 december 2019 - 11:01

Älgstek, potatisgratäng, div. grönsaker o julmust. :)


  • rolfis och Norges fiskaren gillar detta

/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

:wub: HV71 & IFK Göteborgsupporter :wub:

 

http://forum.robsoft...p?f=21&t=100304

 

 

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke


#495 rolfis

rolfis

    Hedersmedlem

  • Members
  • 2 898 inlägg

Postad 22 december 2019 - 11:18

Tjälknöl som är gjord på av en bit rådjur kött på några mackor men det blir först efter bastun ikväll.


  • Norges fiskaren och bondersbyn gillar detta

#496 rolfis

rolfis

    Hedersmedlem

  • Members
  • 2 898 inlägg

Postad 22 december 2019 - 12:22

Idag blir det tynnribba med medisterkorv surkål och potatis.

Vad är detta.....tynnribba med medisterkorv?


  • bondersbyn gillar detta

#497 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare. Gäller ej flugfiske

  • Moderators
  • 4 314 inlägg

Postad 22 december 2019 - 13:31

Vad är detta.....tynnribba med medisterkorv?

Revbensspjäll o medvurst?

Googla!

https://www.google.c...Q4dUDCAo&uact=5

:)


  • rolfis och Norges fiskaren gillar detta

/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

:wub: HV71 & IFK Göteborgsupporter :wub:

 

http://forum.robsoft...p?f=21&t=100304

 

 

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke


#498 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare. Gäller ej flugfiske

  • Moderators
  • 4 314 inlägg

Postad 22 december 2019 - 13:32

Tjälknöl som är gjord på av en bit rådjur kött på några mackor men det blir först efter bastun ikväll.

 

Gott!  :wub:


/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

:wub: HV71 & IFK Göteborgsupporter :wub:

 

http://forum.robsoft...p?f=21&t=100304

 

 

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke


#499 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare. Gäller ej flugfiske

  • Moderators
  • 4 314 inlägg

Postad 24 december 2019 - 15:03

Idag blir det fullt julbord med allt vad det innebär samt nubbe o öl.  :wub:


/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

:wub: HV71 & IFK Göteborgsupporter :wub:

 

http://forum.robsoft...p?f=21&t=100304

 

 

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke


#500 Casper

Casper

    Trogen medlem

  • Members
  • 110 inlägg

Postad 27 december 2019 - 21:53

Julaftonsmiddag blev saltlånga mäd äggsås och rödvin. På jul- och annandagen vildsvinsskinkstek med rödkål. Inga och jag är inte särskilt förtjusta i julmat.

 

F.


  • Norges fiskaren gillar detta

 "Lelle pôjk, bider di, så bider di; bider di ente, så bider di ente!"





0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar