Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto

Vad lagar du för delikat till middag idag?


  • Vänligen logga in för att kunna svara
484 svar till detta ämne

#481 rolfis

rolfis

    Hedersmedlem

  • Members
  • 2 795 inlägg

Postad 02 december 2019 - 02:49

Är det något i still med gammeldags långfil som bönderna gjorde hemma på gårdarna för i tiden?

Hemmagjord långfil har jag ätit här uppe och det var gott. :) Lite speciell konsistens.

 

Nu har jag googlat och det är inte likt långfil.

Har du gjort som här i receptet?

https://www.arla.se/recept/filbunke/

Nä jag har gjort efter hur morsan gjorde när hon levde.


  • Norges fiskaren och bondersbyn gillar detta

#482 rolfis

rolfis

    Hedersmedlem

  • Members
  • 2 795 inlägg

Postad 02 december 2019 - 03:29

Texasbiff

Värm upp ugnen till 150 grader
Salta och gnid in svartpeppar runt om i steken och sätt i en köttermometer i den.
Sätt in steken i ugnen och låt den stå där tills köttermometern visar ca47 grader
Ta sedan ut steken och låt den vila i några minuter mens du hettar upp en stekpanna med rikligt med smör.
Bryna sedan alla sidor på steken i den höga värmen i pannan och ös över skyn på steken då och då.
Sedan är det bara och låta steken vila i några minuter innan du man skär upp den.
Varning för en supergod stek!

  • Norges fiskaren och bondersbyn gillar detta

#483 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare. Gäller ej flugfiske

  • Moderators
  • 3 846 inlägg

Postad 02 december 2019 - 08:37

Nä jag har gjort efter hur morsan gjorde när hon levde.

 

Ok! Vill du dela med dig av din mammas recept? Alltid kul att prova något annat. :) Du kan skriva pm om du vill göra det offentligt.


/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

:wub: HV71 & IFK Göteborgsupporter :wub: 

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke


#484 rolfis

rolfis

    Hedersmedlem

  • Members
  • 2 795 inlägg

Postad 02 december 2019 - 09:20

[t-quote name="bondersbyn" post="281761" timestamp="1575272266"]

Ok! Vill du dela med dig av din mammas recept? Alltid kul att prova något annat. :) Du kan skriva pm om du vill göra det offentligt.[/t-quote]
Det är skit enkellt
Värm upp 1 liter fetaste mjölken du kan hitta strax under kok punkten (den får absolut inte koka.
Låt den sedan svalna i kastrullen till ungefär rumstemperatur.
Blanda sedan i 1dl grädde och en dl gräddfil eller filmjölk i den. Täck över med en handduk eller liknande.
Låt det sedan stå i rumsvärmen i ca 17 timmar eller så länge till den stelnar så det goda flyter upp som ett täcke
Ställ det sedan in i kylen och svalna innan du äter den.....gott med lite kanel eller ingefära på.
  • bondersbyn gillar detta

#485 bondersbyn

bondersbyn

    Expert & respekterad f. d. storfiskare. Gäller ej flugfiske

  • Moderators
  • 3 846 inlägg

Postad 02 december 2019 - 09:50

Det är skit enkellt

Värm upp 1 liter fetaste mjölken du kan hitta strax under kok punkten (den får absolut inte koka.

Låt den sedan svalna i kastrullen till ungefär rumstemperatur.

Blanda sedan i 1dl grädde och en dl gräddfil eller filmjölk i den. Täck över med en handduk eller liknande.

Låt det sedan stå i rumsvärmen i ca 17 timmar eller så länge till den stelnar så det goda flyter upp som ett täcke

Ställ det sedan in i kylen och svalna innan du äter den.....gott med lite kanel eller ingefära på.

 

Tack! :)


/Stefan
Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

:wub: HV71 & IFK Göteborgsupporter :wub: 

Det enda sättet att upptäcka gränserna för det möjliga är att gå en liten bit förbi dem in i det omöjliga. /Arthur C. Clarke





0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar