Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto

55 kg torsk fångad i Norge


  • Vänligen logga in för att kunna svara
12 svar till detta ämne

#1 bondersbyn

bondersbyn

    Storfiskare

  • Members
  • 1 411 inlägg

Postad 09 april 2018 - 04:00

https://www.aftonbla...ar-varldsrekord

 

Sicket as till torsk! :o


/Stefan

Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka. /Albert Einstein


#2 Anders jansson

Anders jansson

    Storfiskare

  • Members
  • 1 938 inlägg

Postad 09 april 2018 - 06:13

https://www.aftonbla...ar-varldsrekord
 
Sicket as till torsk! :o


Det var en fin bit fisk!!
  • bondersbyn gillar detta

#3 bondersbyn

bondersbyn

    Storfiskare

  • Members
  • 1 411 inlägg

Postad 09 april 2018 - 06:33

Det var en fin bit fisk!!

Det blir många fiskkakor av den. ;) :)

Bifogad fil  Q0L1obBM_NeqsfuxPW435wFUBMP6S0h5cCoUeqALHojg.jpg   144,85K   0 Antal nerladdningar

https://www.nrk.no/f...ddag-1.13994150


/Stefan

Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka. /Albert Einstein


#4 Anders jansson

Anders jansson

    Storfiskare

  • Members
  • 1 938 inlägg

Postad 09 april 2018 - 10:55

Ha,ha!! Ca 80 på 2kg. Så får ni räkna ut själva!!!

#5 bondersbyn

bondersbyn

    Storfiskare

  • Members
  • 1 411 inlägg

Postad 09 april 2018 - 12:33

Ha,ha!! Ca 80 på 2kg. Så får ni räkna ut själva!!!

Jag är kvicktänkt o kom genast att tänka på dig o dina fiskekakor. :P

 

Du anv. väl bara filéerna på torsken o inte ben o skalle? Vad väger filéerna på en 5 kg orensad torsk så får jag fundera lite? ;)  :lol:


/Stefan

Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka. /Albert Einstein


#6 lausvik

lausvik

    Fiskargubbe

  • Members
  • 3 271 inlägg

Postad 09 april 2018 - 15:36

Jag är kvicktänkt o kom genast att tänka på dig o dina fiskekakor. :P

 

Du anv. väl bara filéerna på torsken o inte ben o skalle? Vad väger filéerna på en 5 kg orensad torsk så får jag fundera lite? ;)  :lol:

Beroende på vad den har i magen och hur duktig man är med kniven men runt 1,5 kg per filé.



#7 Anders jansson

Anders jansson

    Storfiskare

  • Members
  • 1 938 inlägg

Postad 09 april 2018 - 21:51

Bara fele’en ja! Tänker i samma baner som lausvik,ca 1,5kg. På en 5kg torsk.

#8 bondersbyn

bondersbyn

    Storfiskare

  • Members
  • 1 411 inlägg

Postad 11 april 2018 - 08:26

Ha,ha!! Ca 80 på 2kg. Så får ni räkna ut själva!!!

 

Vad har du mer för ingredienser än bara fisk? Mjöl, m. m.?


/Stefan

Född i Borås, emigrerat från Huskvarna till Kalix via Aneby och sedan via Luleå.

 

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka. /Albert Einstein


#9 Anders jansson

Anders jansson

    Storfiskare

  • Members
  • 1 938 inlägg

Postad 11 april 2018 - 13:49

Mjölk. Salt så lite muskatnöt! Så steka på svag värme!
Men det finns säkert många olika sätt att göra dom på!!

Kolla in en kokbok. Lätt som en plätt att laga.
Du kan laga laxbullar!! Faktiskt ganska goda!!

#10 lausvik

lausvik

    Fiskargubbe

  • Members
  • 3 271 inlägg

Postad 12 april 2018 - 15:39

Vad har du mer för ingredienser än bara fisk? Mjöl, m. m.?

De är knappast rocket science. Utgå från fiskfärsen (och ev övriga ingredienser som fläsk, lök etc)och blanda i lämpligt bindemedel (mjöl, ströbröd, smulat bråd, kokt och malen potatis eller något annat liknande). Ett eller några ägg, rör om, och tillsätt önskade kryddor och vid behov vätska (vatten, vin, mjölk, buljong etc) tills du har en lagom lös smet. Forma till bullar/kakor och lägg i medelvarm stekpanna.



#11 Anders jansson

Anders jansson

    Storfiskare

  • Members
  • 1 938 inlägg

Postad 12 april 2018 - 22:26

Det är väldigt viktigt att det blir dom rätta måtten!!!!
Annars blir det andra bullar/kaker!!

För lösa eller cement! Så var någa med målen!!
  • lausvik gillar detta

#12 lausvik

lausvik

    Fiskargubbe

  • Members
  • 3 271 inlägg

Postad 13 april 2018 - 10:16

Det är väldigt viktigt att det blir dom rätta måtten!!!!
Annars blir det andra bullar/kaker!!

För lösa eller cement! Så var någa med målen!!

Du har alldeles rätt i att konsistensen är kritisk. Kan man inte avgöra det när man jobbar med smeten (vilket är det optimala) så är det säkrast att noga följa ett bra recept. Själv lagar jag alltid mat på fri hand.



#13 Anders jansson

Anders jansson

    Storfiskare

  • Members
  • 1 938 inlägg

Postad 13 april 2018 - 19:09

Klart man kan jobba med smeten!! Men när mjölken går i måste man jobba snabbt! Det är då fastheten kommer.
Samma om man kör för länge med mixmasteren. Kan gå begge vägar!!

Men det är kul när man lyckast med smeten!!




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar