Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto

sashimi


  • Vänligen logga in för att kunna svara
15 svar till detta ämne

#1 ramsis_iv

ramsis_iv

    Storfiskare

  • Members
  • 4 855 inlägg

Postad 05 november 2006 - 22:07

jag undrar vilka svenska fiskar man kan göra sashimi av
vill inte ha svar från folk som inte vet men tror det ändå(men tyvärr vet dessa apor inte vilka de är)

#2 krill

krill

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 48 inlägg

Postad 06 november 2006 - 16:48

torsk.. har provat både sashimi och seviche.nise :P

#3 Guest__*

Guest__*
  • Guests

Postad 06 november 2006 - 17:41

Dom i fiskedrag gör det på alla fiskar dom får upp ;)

#4 ramsis_iv

ramsis_iv

    Storfiskare

  • Members
  • 4 855 inlägg

Postad 14 december 2006 - 20:29

tack
Le poisson que vous remettez à l'eau est un cadeau que vous faites à un autre pêcheur, tout comme il s'agit peut-être d'un cadeau qu'un autre pêcheur vous a fait!

PB 2009:
Inga än, dock kan jag inte misslyckas med att slå 2008 års lista....

#5 expand

expand

    Storfiskare

  • Members
  • 1 186 inlägg

Postad 14 december 2006 - 23:04

torsk, tonfisk, harr, röding går säkert också på öring ;)
Flugfiske är det bästa!

#6 McChrille

McChrille

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 59 inlägg

Postad 04 maj 2009 - 21:36

Har faktiskt provat med rå havskräfta, det var helt ok faktiskt, men sill och ostron e inget jag rekomenderar rått =)

#7 neska

neska

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 81 inlägg

Postad 05 maj 2009 - 10:31

Har bott en längre period i Japan, och huvudreglen var att det går i stort sett att äta Sashimi på all havsfisk men inte sötvattensfisk. Dock är favoriterna i Japan, tonfisk, lax och hälleflundra. Någon nämner torsk i tråden och det funkar riktigt bra det också.
Till sashimi kan du använda soja och wasabi dock finns det en sås som heter Gochujang, en koreansk sås som många japaner använder till sin sashimi.

#8 lucas-gädda

lucas-gädda

    Trogen medlem

  • Members
  • 210 inlägg

Postad 04 juni 2009 - 06:35

vad är sashimii?
Se filmen "The End of The Line" när den kommer ut! Sök på google och se det hemska delfinslakten i Japan!

#9 Björn W

Björn W

    Storfiskare

  • Members
  • 1 191 inlägg

Postad 04 juni 2009 - 09:40

vad är sashimii?


Rå fisk.

Allt fiske är kul med rätt utrustning
Min fiskedagbok med massa bilder


#10 ramsis_iv

ramsis_iv

    Storfiskare

  • Members
  • 4 855 inlägg

Postad 04 juni 2009 - 11:42

Kan även vara bland annat rå häst eller biff
Le poisson que vous remettez à l'eau est un cadeau que vous faites à un autre pêcheur, tout comme il s'agit peut-être d'un cadeau qu'un autre pêcheur vous a fait!

PB 2009:
Inga än, dock kan jag inte misslyckas med att slå 2008 års lista....

#11 christoffer.o

christoffer.o

    Storfiskare

  • Members
  • 1 100 inlägg

Postad 04 juni 2009 - 16:01

på egenfångat har jag testat lax, öring, havsöring, harr och makrill soya och wasabi så d sticker i näsan och tårarna börjar rinna då e man i himmelriket!:D
http://fiske.egetforum.se/

< ')))))>< I`ll live for this shit and I always will!< ' )))))><

#12 ramsis_iv

ramsis_iv

    Storfiskare

  • Members
  • 4 855 inlägg

Postad 04 juni 2009 - 16:33

Jag testade odlad båge, det var inte gott....
Le poisson que vous remettez à l'eau est un cadeau que vous faites à un autre pêcheur, tout comme il s'agit peut-être d'un cadeau qu'un autre pêcheur vous a fait!

PB 2009:
Inga än, dock kan jag inte misslyckas med att slå 2008 års lista....

#13 flinus

flinus

    Trogen medlem

  • Members
  • 104 inlägg

Postad 04 juni 2009 - 17:32

Kan det inte vara parasiter i torsk?

Hur ar det med aborre? Om de kommer fran ett rent vatten, varfpr skulle det inte funka?

#14 P.S

P.S

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 43 inlägg

Postad 04 juni 2009 - 19:38

Jag är en riktig tok vad gäller sashimi/sushi, äter det minst ett par gånger i månaden. Har provat att göra det på dom flesta fisksorter, både köpta och egenfångade. En del bättre än andra, tycker själv att ju fetare fisk ju godare.

Jag rekommenderar att fisken från våra vatten fryses in minst något dygn innan den äts. Detta pga. parasiter och bakterier. Ni får göra precis hur ni vill, men jag själv skulle aldrig äta något helt rått utan infrysning.

Vidare tycker jag Kikkoman soy är den bästa och wasabin blandar jag själv på pulver som köps i asiatiska butiker.

//P.S

#15 Craw

Craw

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 85 inlägg

Postad 06 juni 2009 - 04:03

det är bra att frysa fisken innan har för mig att jag har läst det har gjort sushi ett par gånger och läst en massa recept. Det är för att döda parsiter på fisken.
Du kan gärna göra sushi ris till blir svin gott då lax, tonfik är det godaste tycker jag du kan ju googla det
Årsbästa 2009

Gädda.. 5.9 kg
Abbore..0.3 kg
Gös..3 kg
torsk..
Laxöring.. 5,2 kg

#16 Trubaduren

Trubaduren

    Nykomling

  • Members
  • 7 inlägg

Postad 26 september 2011 - 13:31

Fryser du fisken går alla fiskar bra.




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar