Hoppa till innehåll

Visa nytt innehåll
Foto

Barra Buster's Stories


 • Vänligen logga in för att kunna svara
315 svar till detta ämne

#1 Barra Buster

Barra Buster

  Storfiskare

 • Members
 • 1 165 inlägg

Postad 22 april 2007 - 16:21

Tjenar, som alla andra följer jag strömmen och lägger ut mina berättelser och skrönor efter hand. Trevlig läsning gott folk!!

/Niklas

BARRA DOWN UNDER
Barramundi (Lates Calcarifer) är ur sportfiskesynpunkt en av de mest eftertraktade fiskarterna i Australien. Man kan finna barramundin, eller "Barra" som den kallas i folkmun, från The Mary River, Queensland, över hela norra Australiens kust till Ashburton River, Western Australia. Man kan likna barramundin med vår svenska gädda, fast i grövre format.

"Barran" är en mycket vacker fisk, med stora fjäll, stor rund mun, pucklad rygg, djup panna och ögon som sitter tätt ihop. Färgen beror på i vilket område fisken lever. I sjöarna och dammar är fisken mer brun- eller bronsfärgad på ryggen med mörk stjärtfena, medan fisken i havet är silverblank, nästan så blank att man kan spegla sig i dess fjäll. Vistelsen i havet är ett måste för fiskens fortplantning.

Fisken är för det mesta en ytlig fighter, och är kända för sina spektakulära hopp, ibland helt ur vattnet. Det finns få fiskar som är så spännande och som ger så många utmaningar som en stor Barramundi. Det fick jag erfara när familjen var och fiskade i Lake Tinaroo, ett tiotal mil väster om Cairns, Australien oktober 2000.

Lake Tinaroo ligger 670 meter över havsytan och ca 100km fran Cairns i tropiska norra Queensland. Sjön är egentligen ett översvämmat skogsparti, med döda träd som sticker upp lite här och var. Sjön har en 200km lång kustlinje, bestående av djupt inskurna vikar och bukter.Lake Tinaroo är också ett eldorado för ornitologer. Ca 200 fågelarter besöker sjöns stränder, vilket gör sjön en fantastisk plats för fågelskådare. Lake Tinaroo är dock mest känd för sitt magnifika Barramundifiske.

Vår guide, Tinaroo Jack eller Jack Leighton som han egentligen heter, äger tillsammans med fru Pat ett "Homestay - B&B&D" (bed, breakfast and dinner) fantastiskt vackert placerat vid stranden av Lake Tinaroo.

Efter halvannan timmes bilfärd från Cairns på den slingriga Gilles Hwy, en upplevelse i sig, kommer vi fram till Tinaroo i skymningen. I väntan på att kvällsmaten skall serveras blir det lite löst prat i allmänhet och fiske i synnerhet, över en öl. Jag hade tagit med mig ett flugspö klass #6-7, för jag hade gett mig den på att ta en Barra på fluga. Om du saknar lämpliga fiskegrejor har Jack att låna ut, men på ett sk "loose it - replace it basis". Du får ersätta det du förlorar.

Vid 7-tiden följande morgon for vi ut på sjön. Jack tog oss till en av sina favoritplatser, en bred vik med stora partier av näckroser längst in. Vattnet var inte mer än 3 meter djupt vid näckroskanten. "Vi ska trolla fram och tillbaka längs kanten, och försöka lura ut dem från näckrosorna" sa Jack. Enligt ekolodet skulle det finnas flera stora fiskar som stod på lur bland växterna i väntan på en liten betesfisk. Vi trollade fram och tillbaka längs näckroskanten i nästan två timmar utan att ha kännt det minsta tillstymmelse till hugg. Då plötsligt kändes det som om jag fastnat i något skräp på botten. Jag gjorde mothugg för att bli av med eländet, men sekunden efter rusar fisken. Det fanns inget jag kunde göra, det var bara att låta fisken gå och hålla hårt i spö´t. Bromsen i Ambassadeuren skrek allt högre. Fisken hoppade helt ur vattnet. Efter hoppen blev det tyst och stilla, bromsen slutade skrika, linan blev slak och jag svor tyst för mig själv. "Veva in, Niklas, fisken följer efter" sa Jack. Ett par snabba varv på veven och slacket var hemma, och visst fisken fanns förfarande kvar i andra änden. Det blev ytterligare några minuters kamp, men sedan kände jag i spötoppen hur den ena kroken efter den andra släppte sitt grepp, och med ett ryck var fisken borta…för gott.

Inte lönt att gråta över "förlorade fjäll", det var bara att fortsätta. Timmarna gick och det var dags att åka hem för att äta lunch. Hemma hade vi en diskussion om hur stor fisken kunde ha varit. Jack uppskattade att den kunde ha vägt runt 20kg. "Fiskar mindre än 10 kilo är sällsynta" säger Jack. Den genomsnittliga vikten är omkring 18-20kg. Ett par fiskar över 30kg har fångats i sjon.

Kl 15 var vi ute igen. Vi provade ett antal nya platser men inga fler hugg den dagen. Kvällen kom, och med den mörkret. Skymningen, som normalt är en mycket bra tid för fiske, förekommer överhuvudtaget inte på dessa breddgrader. Tiden mellan solnedgång och totalt mörker är endast ca 30 minuter.

Följande morgon var vi var ute på vattnet vid 6-tiden och började, som vi gjorde dagen innan, med att trolla samma sträcka i hopp att en ny fisk kunde luras. En timme senare var vi inte så säkra längre. Ekolodet visade bara 5 fiskar jämfört med gårdagens 9.

Efter två timmars trollande fram och tillbaka utan tendens till hugg ändrade vi taktik."Vi stannar här och kastar in mot näckrosorna" föreslog vår guide. Alla tyckte att det lät bra. Motorn stoppades och ankaret kastades överbord. Jag ställde mig i aktern och kastade in mot ett avbrott i näckroskanten.. En liten stund senare fastnade min gula wobbler i någonting under ytan, vilket till min besvikelse inte var någon fisk och wobblern var förlorad. Ett nytt drag, en ljusgrön wobbler, apterades på linan och kastriktiningen justerades mot ett litet öppet parti bland näckrosorna.

Jack visade mig ett effektivt sätt att presentera wobblern. Han tog hem wobblern med kraftiga ryck och och det såg mycket effektivt ut. Wobblern liknade en skadad fisk som simmade med ryckiga rörelser. En hungrig fisk skulle inte kunna motstå frestelsen. Vid nästa kast skulle de nyvunna erfarenheterna provas. Jag ryckte en gång, två gånger och den försvann. Den gröna wobblern försvann bakom ett skimmer av silver. Jag gör ett ordentligt mothugg, och min andra fisk ar krokad. Blodet pumpar genom kroppen och spänningen stiger ännu en gång. Efter ett tiotal minuters kamp, bestående av rusningar och hopp, glider fisken in i nätet och ligger strax därefter i båten. Min första Barramundi är landad, 6 kg och 74 cm av rå styrka. Fisken kämpade väl och återfick sin frihet efter fotografering.

barramundi1.jpg

Efter luchuppehåll var vi ute igen vid 3-tiden. Jack tog oss till ett nytt ställe. Ett område långt upp i sjön. Området påminde om "the everglades" , med massor av döda träd som stack upp ur vattnet. Denna del av sjön är nattillhåll för hundra- ja kanske tusentals skarvar och hägrar, vilket starkt bidrager till den stora förekomst av långa gröna alger på botten. Bland de uppstickande trädstammarna fanns områden med näckrosor. Detta var en plats som riktigt "luktade" fisk. Stundtals kunde man se fisk som slog i ytan. Det dröjde inte länge förrän vi fick veta att vi var på rätt plats. Denna gången var det min fars tur. Hugget kom överraskande i ytan alldeles intill båten. Fisken kommer underifrån, suger i sig den ljusröda wobblern, vänder i ytan och dyker ner under båten. Med nöd och näppe lyckas vi klara linan från att fastna i utombordsmotorn. Farsan håller nerverna i styr och lyckas få upp fisken till ytan. Fiskens framfart genom algsnåren har fått massor av alger att fastna på linan. Det ser tungt ut. Den tycks vara större än morgonens fångst. Fisken verkar trött men skenet bedrar. Med nya krafter far den åter mot bottnen, linan far ut, spötoppen böjer sig mer och mer mot vatten ytan, bromsen skriker. "Farsan borde släppa på bromsen" tänker jag, men ser samtidigt att han måste hålla i med båda händer. Det oundvikliga i en sådan situation inträffar, lian brister och en del onämnbara ord rullar bort över vattnet mot den nedgående solen. Kvällen närmar sig och det blir dags att avsluta vårt två-dagars fiskepass på Lake Tinaroo. Tillbaka hos Jack och Pats spekulerar vi över vikter och storlekar samtidigt som vi låter kvällsmaten oss väl smaka.

Nja, det blev ingen Barramundi på fluga som jag hade hoppats, men som alla vi "storfiskare" säger, det få bli nästa gång. Detta har varit två fantastiska dagar. Om du vill veta mer om denna underbara fisk- och fågelrika plats kolla in Jack och Pats hemsida på:
http://www.cairnscon...m/tinaroowaters
http://www.sunfish.org.au/birdsbarra#2 kustöringen

kustöringen

  Storfiskare

 • Members
 • 2 698 inlägg

Postad 22 april 2007 - 16:29

Låter som att du har haft riktigt härligt!!
-. ><(((*> ><(())*> .-

#3 christoffer.o

christoffer.o

  Storfiskare

 • Members
 • 1 100 inlägg

Postad 22 april 2007 - 17:54

härligt.. jag såg på rexhunt häromdagen då fiskade han baramundi i havet vid starndkansten den största fisken han fick va dock bara på 3 kilo... :P
http://fiske.egetforum.se/

< ')))))>< I`ll live for this shit and I always will!< ' )))))><

#4 Barra Buster

Barra Buster

  Storfiskare

 • Members
 • 1 165 inlägg

Postad 22 april 2007 - 22:21

Jo det var kanon! Hoppas man får göra det igen dock, och DÅ ska 20+aren inte komma undan. Fick se den hoppa ur vattnet, en syn jag aldrig kommer glömma... DEN VAR STOOOOOR :shock:

Har precis kommit hem från lite kvällsfiske runt Västra Mark Karlskrona. Vinden låg sydost och vikarna/klippkanterna verkade tomma, men en fin Borre lurades och det är alltid något :)
En lagom "stekfisk" på UL-spö och vobbler var kanon-skoj. Fick dammat av lilla UL utr. vilket var bra.

//Niklas

#5 Barra Buster

Barra Buster

  Storfiskare

 • Members
 • 1 165 inlägg

Postad 09 maj 2007 - 19:53

Är någon vecka gammal men vadå.

Flickvännen satt på möte vid gäsvik så jag tog med putte när för ett litet fiskepass. Peter/Whork kom ner lite senare. Gav Putte mitt stora 9"are och några drag och jag nöjde mig med Ul-kittet. Har gett bra resultat när det gäller abborre nu sista veckan. Abus Tormentor Mini Minow funkar grymt bra med ojämna ryck och jerk. Tog inte många minuter, första eller andra kastet kom en mindre borre upp som återfick sin frihet igen.

Kollade linan lite snabbt och tyckte allt såg ok ut, hivade ut den lille vobblern igen... ett ryck.... två ryck.... *shoff!!* tvärstopp. Bra krökning i spö't gav känslan av en riktigt fin abborre, helt klar PB utan tvekan.. rulle skrek och Putte kom över som en nyfiken unge.

Kort där efter dyker ett gäddhuvud upp ur vattnet med vobblern i läppen. Panik!!! Vill inte ha några rusningar eller rystningar så han får linan mellan tänderna för då kan man lika bra klippa lina själv. (Det drar inte ut på smärtan då..:P)
Men allt gick jo vägen, tack vare en kanon mothugg och en hel-etes massa flyt. Putte plåta skönheten och vi såg hur gäddan lungt gled ner mott botten igen.

Nytt personbästa blev det men inte som jag först trodde.
Nytt PB för Gädda på UL ~1,5kg. :D:D:D

Inte mer än att gäddan försvunnit ur siktet dök Peter upp och missade allt... synd Peter!! för det var något speciellt :D

Postad bild

//Nicke

#6 whork

whork

  Hedersmedlem

 • Members
 • 3 354 inlägg

Postad 09 maj 2007 - 20:02

haha, ja den var hyfsad. Typ lika stor som den jag drog på mete-riggen idag då, men det var ju lite bättre doningar, med 0.25 mm flätlina och 8" haspel... :P

Bompassbloggen - Uppdateras nästan hela tiden!


#7 Barra Buster

Barra Buster

  Storfiskare

 • Members
 • 1 165 inlägg

Postad 14 maj 2007 - 14:38

NÄBBOR, BÅGE OCH MUSKELBIL

Crusing Ystad 2007, ett trevligt evenemang jag missade i fjol. Jänkebilar för hela slanten.
Detta var också ett utmärkt tillfälle för Peter/Whork att känna på seriöst näbbgäddefiske och kanske även ha turen att koppla up sig till sin drömfisk, Salmo Trutta, den spektakulära Sydskånska havsöringen. Lite snabb planering på stående fot och vi kom överens om helgens aktiviteter.

Fredag 11 Maj 2007
Vi lämnade Karlskrona bakom oss vid 12 snåret och satte kurs mot Ystad, 20+ mil och ca 2,5 timme i sydlig riktning. Vi kom väl fram runt 16 efter en snabbvisit inne på Fiske & Sportboden. In med packningen i huset och ner med vadarbyxor och andra doningar istället. Detta skulle bli Peters första fisketur i vadare.
Ikväll stod Näbbgäddan högst på listan. Öring står i och för sig ännu högre men chanserna för hugg vid denna tiden på året är ganska liten.. Skvätt från himmelen blandades snabbt med en hel del skvättande på ytan. Vi stod och fiskade på ”Engelskan” från 17 tiden och 4 timmar fram på kvällen. Hugg i vart enda kast och efterföljare hela vägen fram till fötterna.

Kvällen kom och med den mörkret. Engelskan är ingen trevlig plats att stå på i mörker så vi begav fisket för denna dag. Peter/Whork har nu tagit sina livs första 17 horngäddor och varit med om en huggsexa utan dess like.

Lördag 12 Maj 2007
Idag stod det bilar på schemat, i alla fall under morgonen. Upp tidigt för besiktning av Mustang 66an och vid middag var allt klart och gårdagens fiske kunde tas med nya krafter. Tillbaks till Engelskan och fisken kokte lite här och där så att du nästan kunde ta den med näven. Peter fortsatte med sin lånade 10 fots spö och trimmade ”Snapps” medan jag efter 7 spinnfiskar och därmed tagit 20 totalt vandrade in för att byta till flugspö. Om du tycker det är för lätt med spinn, testa då fluga. DET är en utmaning som heter duga.

Peter drog fisk på fisk och jag provade lite allt möjligt i flugväg. Dessa horngäddor är så förbannat svåra att kroka ordentligt men så småningom lyckades jag nå mina 6 flugfiskar. Hittade en hemmagjord popperliknande historia i asken och tänkte att de skulle vara helt fantastiskt att se en horgädda plocka skumgummifisken i ytan. Och vist, det var det absolut. Helt hysteriskt roligt!! Men problemet var fortfarande att kroka dem ordentligt. Det blev aldrig någon landad fisk på poppern och klockan slog 17 så det var dags att lämna näbborna för denna helgen.

Kvällen och natten slutade med bilar, bilar och fler bilar. Stora amerikanska vrålåk med mullrande V8or i karavan kom från sockerbruket i Köpingebro till Ystad. 600 bilar i runda slängor deltog i år och det var mycket trevligt att titta på trots det går täcket ovan. En liten runda med vår egen Mustang blev det givetvis också men när regndropparna ökade i storlek var det dags att vända blickarna hemåt igen
Postad bild

Söndag 13 Maj 2007
Idag var det dags att sätta kurs tillbaka till Karlskrona. Helgen var över, bilarna ställts tillbaka i sina förvaringsplatser och skolan kallade. Fast än var det många ljusa timmar på dygnet som kunde förbrukas med spö i hand. Det finns nämligen otaliga sjöar på vägen tillbaka så en liten de-tour på Österlen till en mindre Put & Take –sjösom heter Tunbyholm, strax utanför St. Olof, fick bli sista fiskepasset. Sjön sägs hålla många och stora regnbågar uppåt 6 kg. Väl där, runt 10 på morgonen låg vattnet tyst och blankt. En och annan fisk visade sig med de kunde räknas på en hand när kvällen kom.
Pratade lite löst med kontrollanten om isättningar, fisket och annat fiskerelaterat.

Timmarna gick utan hugg på varken flugfiske eller spinn. Ok, Peter, gäddspecialisten, lyckades lura 2 mindre gäddor men såg det mer som en förnedring än något annat. Även jag tog en något större som kom billigt undan då den lyckades fly från klubban. Gäddor måste avlivas i denna sjö. Lyckligtvis är det bara mindre fisk som vistas i denna sjö. Grannsjön håller lite större krokodiler för den inbitne gäddfiskaren.

Peter stor ute på en av bryggorna och jag vandrade ut för att hålla honom sällskap. Bytte flugspö’t mot mitt lille UL-spö med röda vibraxspinnaren. Efter några kast tog det stopp, rullen ljöd till och en blank fisk kom flygande ur vattnet. På UL-spö med .12 lina kan man inte jäkta för då är det något som ger sig och det brukar vara linan och det ville vi inte. 150 spänn för ett kort och man vill knappast gå tomhänt hem. Speciellt inte just nu med fisk i andra ändan. Efter några rusningar, en hel del luftakrobatik och nervförstörande djupdykningar bland växligheten kom fisken tillräckligt nära för att tas med ett säkert grepp runt nacken. 1 kg av en av de vackraste laxfiskar på denna sidan horisonten. Även Peter fick känna på regnbågens luftsprång med dessvärre kasta fisken tillbaks spinnaren mitt i lufthoppet.

Det blev inga fler hugg eller luftakrobatik. Vinden tog i allt mer och mer och vid 17 tiden fick det vara nog. Magen skrek efter mat och kvällen nalkades.

Allt som allt har helgen varit mycket lyckad. Peter fick åka Muskelbil, landa sina första (många) näbbor och koppla upp sig till det näst bästa till en förbannad havsöring, en förvånad och frustrerad regnbåge. Vi ska nog spräcka Peters ”nolla” snart.
Postad bild

//Nicke

#8 Plankton

Plankton

  Fiskegalning

 • Members
 • 737 inlägg

Postad 14 maj 2007 - 18:02

Grymt fin!
Den måste vägt en bra bit över 1000kg.
Team slemmig jävel

#9 elfsborgaren

elfsborgaren

  Fiskegalning

 • Members
 • 699 inlägg

Postad 14 maj 2007 - 19:17

Grymt fin!
Den måste vägt en bra bit över 1000kg.

nja tveksamt... tror mer att den väger ungefär 1.5 till 2 kg. 1000 kg är nog lite för mkt! ;)

#10 whork

whork

  Hedersmedlem

 • Members
 • 3 354 inlägg

Postad 14 maj 2007 - 21:26

Kan ju säga med en gång att den vägde in kring kilot. Dessutom är det förjävla förnedrande att bara dra gädda i en regnbågesjö...

Bompassbloggen - Uppdateras nästan hela tiden!


#11 Barra Buster

Barra Buster

  Storfiskare

 • Members
 • 1 165 inlägg

Postad 16 maj 2007 - 13:42

Haha, vilken menar du Plankton?? Bilen ;) isåfall är du ganska rätt på det. Den väger ungefär 1600kg som är en bit över 1000kg.. ;) hehe

Fisken (som Peter sa) vägde nätt och jämt 1kg.

//Nicke

#12 Barra Buster

Barra Buster

  Storfiskare

 • Members
 • 1 165 inlägg

Postad 21 maj 2007 - 14:40

Söndag 20 Maj

Har inte fiskat något på en vecka nu, sedan jag och Peter kom hem från vår skåne-trip, så jag passade på att vispa runt lite med UL-spö't nere vid bryggan när solen gick ner. Vattnet låg spegelblankt och man kunde se varenda liten betesfisk som sprätte i ytan.

Lite då och då explodera ytan lite häftigt. Troligtvis någon gädda eller abborr-trupp som gick till attack. Den lille bytesfisken hade det inte lätt. Rovfiskar underifrån och skäggdoppingar och måsar ovanifrån.

Än en gång gjorde den lille vobbler ett kanon jobb och lurade borre efter borre. Dock ganska små, men ett kast hade jag 2 efterföljare till bryggkanten. En liten men också en fin fisk runt halvkilot skulle jag gissa (vattnet har ju i och för sig en "förstorande" effekt, inte sant ;)) Den lille högg först... tappa... sen kom den stora... och även den lyckades undkomma trekrokarna.

Några kast senare lurades en liten liten gäddpinne som åkte tillbaks lika fort igen. Klockan slog 22 och det var hög tid att lägga av för kvällen. Gjorde ett snabbt kast bakom en lite båt och det tog inte många hjärtslag innan något sög i sig vobblern. Det låg lite vikt bakom denna firren och det visade sig (inte helt överaskande) vara en lite större gäddpinne kring halvkilot. Provade filma händelsen med mobilen för skoj skull samtidigt som man navigera den icke så sammarbetsvilliga rovfisken mellan båtar och lintampar.

Kan varmt rekomendera Tormentor Mini Minnow till er UL-fiskare =)
Postad bild

//Nicke

#13 Barra Buster

Barra Buster

  Storfiskare

 • Members
 • 1 165 inlägg

Postad 22 maj 2007 - 23:44

EN RIKTIG PB-STÄNKARE TILL VECKA... och veckan har precis börjat :D

Måndag 21 Maj

Kom så småningom ner till bryggan för att möta upp med Peter. Klockan var nära 21 snåret och redan när man kom ner var Peter i full gång med att dra metade borrar som snittade säkert 350-400 gram utan tvekan.

Jag nöjde mig med mitt UL spö och min kära Tormentor Mini Minnow (smygreklam..;)) som funkat tokbra den senaste tiden. Men huggen uteblev ikväll, inte ett påslag fick jag. Spinnare, vobbler, skedar... inget verkade falla borren i smaken.

Men Peters agnade löjor kunde inte funka bättre. Abborre på Abborre kom över kajkanten och det dröjde inte länge innan det small till ordentligt. Flötet sa "plupp!" så var det inget mer. Mothugg och rejält böjt spö. Vi började till och med spekulera om gädda men när den randinga riddaren bröt vattenytan och visade stolt upp ryggfenan kastades alla spekulationer genom fönstret. En Abborre på hela 750gr fick tas med säkert mungrepp (efter många om och men) och efter fotografering fick återse karlskronas skärgård igen. Nytt PB för Peter som inte kunde vara gladare. Stort Grattis till honom!

Tisdag 22 Maj

Jag var så taggad efter en heldags hårda studier inför tentavecka, efter att ha sett Peters bjässe till Abborre igår att jag var tvungen att test om jag kunde lura en på UL spö. Tog med alla grejor jag hade, men det blev kortlivat. Min 9's kustspö gick sönder, troligtvis på grund av utmattning, men som tur var hade Peter med sitt "nya" spö som han fick av mig bara en vecka sedan då vi var på vår Skånetur. Testade lite flötmete men de verkade svåra idag. Om det berodde på den massiva åskbyn som slog ner över Kallekrona inatt vet jag inte... men något var det som inte stämde alls.

Timmarna gick och fisken nekade både det ena och det andra. Småfisken fanns ändå kvar runt bryggan, dock inte i vanliga antal som tidigare. Mörkret börja falla, och jag tänkte, ev. att fisken låg lite och tryckte på djupet. Detta fodra att man kom ner en bit... Jigg!!. Hängde på en klassisk vit/röd jigg lagom stor för en borre att suga i sig och hivade ut mellan båtplatserna. Metern innan land ut tog det tvärstopp. Till en början verkade det som en lagom fisk, gjorde inte mycket till motstånd och det kunde till och med vara en fin Abborre... men ack vad skenet kan bedra :shock: Utan det huvudet som nådde ytan fick kalla kårar att fara upp och ner i kroppen flera gånger om... En Gädda i storlek "MONSTER"... "KROKODIL" och då jämför jag med mina tidigare storfångster på 3-3.5kg somär mina till dagen största Gäddor

En bjässe på i alla fall 4kg om inte mer stirrar ilsket på tattaren på land. Fisken bär av mot botten och rullen skriker. Jag vet nu att detta kommer kanske ta tid... och jag måste ha tålamod.... mycket tålamod. Med UL går det inte att hiva och dra hur som helst. Vist .17mm FireLine, god för 10kg+ men man får likväl ta det lite "piano"..

Stressen och pressen ökar kollosalt när fisken får för sig att simma under flytförtöjningarna till båtarna... kvickt under med spö och fortsätta drillandet på andra sidan. Inser snabbt att försöka landa fisken här är ganska lönlöst så jag och Peter hoppar tillbaks upp på kajen och vandrar in mot fast mark. Väl där börjar vi få lite stil på grejorna. Några snabba rusningar mot botten fick snabbt motarbetas och fisken tvingas upp till ytan igen. Med ett halvsäkert gälgrepp och stöd under buken kunde madamen äntligen landas. Och efter fotografering och återhämtning simmade hon lungt ner mot botten igen.
Just det!, för en gång skull hade jag vågen med mig och den stannade på hela 5.1kg vilket är PB två gånger om... både i min Gäddaklass och ULklass, med stormsteg.

Helvete vilken kväll säger jag bara!!! :D

Postad bild
Postad bild

//Nicke

#14 Conny

Conny

  Trogen medlem

 • Members
 • 231 inlägg

Postad 23 maj 2007 - 09:56

Låter najs :D men är inte 0,17 fireline lite tjockt för ul-fiske egentligen? Har funderat på att köra tjockar lina på mitt ul eftersom jag har problem med trassel ( kör 0.12 Spiderwire stealth och körde 0.12 fireline innan och har haft problem med trassel med båda linorna) men jag vet inte om det hjälper, min rulle trasslar till och med när man kör nylonlina så jag får väl ta med den till fiskeosportboden och få den kollad :?
Gädda 3 kg
Regnbåge 6,2 kg
Bäcköring 1,1 kg
Ruda 0,7 kg
Stationär Öring 4,2 kg
Havsöring: ca 2 kg
Harr: ca 0,4 kg
Näbbgädda: -
Björkna:-
Sarv:-
Abborre:-
Mört:-

#15 Barra Buster

Barra Buster

  Storfiskare

 • Members
 • 1 165 inlägg

Postad 23 maj 2007 - 10:06

Fiske & Sportboden !?!?! fan där brukar jag jobba ibland :D Har säkert träffat dig någongång.

Jo .17 är väl en aning overkill, men min rulle är precis lika dan. Hade .12 nylon för några dagar sedan, men den blev bara tvinnad något sanslöst. Och jag hitta några meter (halv rulle) fireline .17 här hemma och det fick duga för tillfälligt. Innan har jag haft besvär med gäddor som klipper linan för mig och firelinen skulle väl ta lite mer stryk då jag helst inte vill använda tafs. Men .17 funkar tydligen helt OK... så den får sitta på, och tvinnandet är inte like jävligt nu längre.

//Nicke

#16 whork

whork

  Hedersmedlem

 • Members
 • 3 354 inlägg

Postad 23 maj 2007 - 14:30

grattis, som fan. Ikväll tar vi dom igen!

Bompassbloggen - Uppdateras nästan hela tiden!


#17 Conny

Conny

  Trogen medlem

 • Members
 • 231 inlägg

Postad 23 maj 2007 - 14:53

Fiske & Sportboden !?!?! fan där brukar jag jobba ibland :D Har säkert träffat dig någongång.

Jo .17 är väl en aning overkill, men min rulle är precis lika dan. Hade .12 nylon för några dagar sedan, men den blev bara tvinnad något sanslöst. Och jag hitta några meter (halv rulle) fireline .17 här hemma och det fick duga för tillfälligt. Innan har jag haft besvär med gäddor som klipper linan för mig och firelinen skulle väl ta lite mer stryk då jag helst inte vill använda tafs. Men .17 funkar tydligen helt OK... så den får sitta på, och tvinnandet är inte like jävligt nu längre.

//Nicke


Jag tror faktiskt jag har träffat dig, känner igen dig på bilden :P Jag har problem med att jag måste hålla i linan hela tiden för om den är det minsta slak så blir det trassel, så jag vet inte om de hjälper med grövre lina. Får nog ta med den till Ystad nån dag och få den kollad.
Gädda 3 kg
Regnbåge 6,2 kg
Bäcköring 1,1 kg
Ruda 0,7 kg
Stationär Öring 4,2 kg
Havsöring: ca 2 kg
Harr: ca 0,4 kg
Näbbgädda: -
Björkna:-
Sarv:-
Abborre:-
Mört:-

#18 Barra Buster

Barra Buster

  Storfiskare

 • Members
 • 1 165 inlägg

Postad 05 juni 2007 - 12:26

Conny: Det får du nog göra. Har lite av samma problem med min UL utrustning, om man jerkar för häftigt så blir det slaklina som lägger sig på spolkanten. Händer det blir piss av allt nästa gång man kastar ut. Jag har fått finjustera jerktekninken något för att det ska fungera på UL spöt.

Jaha, nu har Peter farit till Jkg, och så blev man ensam. Hmm.... får leta upp en ny fiskepolare. Har tentat av en massa resttentor som jag har liggandes efter mig. 4 totalt denna perioden, och om allt går vägen så har jag bara 4 resttentor kvar efter detta... men det är om allt går vägen ;). Inte alltid det gör det...
Har sista tentan på nu på fredag, sen är det semester... i alla fall över helgen. Sen börjar jag jobba på flextronics i 2 månader, och ni kan ju gissa var lönen kommer gå =) FISKEUTRUSTNING!!!!!!

Så nu är frågan... vad ska man spara till?? :S Mitt 9" kustspö, Abu Conolon gik åt helvete nu sist, och Cardinalrullen behövs bytas ut mot något nyare/bättre...
... eller ska man satsa på något helt annat typ ett sjyst Jerkset??

Nä nu vet jag... Jag köper en sjysst kamera... tar lite granna bilder och VINNER första priset i Fototävlingen... :D där har vi det...

Ha det gott allesammans! Glad sommar!!!

//Nicke

#19 Barra Buster

Barra Buster

  Storfiskare

 • Members
 • 1 165 inlägg

Postad 21 juli 2007 - 22:07

KASTNÄT OCH ABBORRMETE

Köpte ett kastnät med tanken att lära mig använda det (givetvis), men lätt var det ju knappast. Blir mest "bananer" istället för runda fina cirklar. Men men, övning ger färdighet får jag hoppas i alla fall.

Så jag fick vända mig till linan, krok och bröd istället. Och det gick med många om och men. Några löjor åkte upp över bryggkanten och ner i hinken. Tacklade mitt abbormete och hivade ut. Lätta på bromsen och fortsatte med löjfisket under tiden man höll ett vaksamt öga på flötet. Väntetiden blev inte värst lång innan man fick höra det där ljuvliga knarret från rullen och gungande spötopp. Kilade tillbaks till anda ändan bryggan och gjorde mothugg. Fisken drog på bra och tanken om liten gädda korsade skallen mer än en gång men ack så fel man kan ha. Ännu mer nöjd blev man när den där klassiska fenan "slicade" ytan.
Postad bild
En fin abborre kring 300-350gram (får nog köpa ny våg)

Hängde på en ny löja och hivade ut till samma område. Än en gång gick det for och ännu en fin abborre i samma storlek sög i sig löjan.
Postad bild

Gick ner igen framåt kvällen, men abborren lös med sin frånvaro. Och jag som trodde att det skulle vara bättre fiske då... men men. Får testa igen imorn...och öva mer på kastnätet.

//Nicke

#20 Barra Buster

Barra Buster

  Storfiskare

 • Members
 • 1 165 inlägg

Postad 19 september 2007 - 11:34

OINTRESSERADE LÖJOR

Vaknade i flickvännens säng och tittade ut. Kanonfint väder för en gångs skiull, och ännu bättre var det att man var ledig idag. Pussade tjejen av till skolan och jag kilade raskt hem till mitt och hämtade utrustningen.

Kilade ännu fortare ner till bryggan men möttes av en kall snålblåst vilket dämpade mina förhoppningar något.

Första steget är att få tag på lite betesfisk, och så småningom hittade jag dem bredvid en båt. Mäska lite med bröd och agna den lille provisoriska riggen. Inte en endaste reaktion från löjans sida... TOTALT ointresserade!!!

Kunde inte tro mina ögon, gång på gång dalade brödbiten igenom stimmet utan att en fisk gjorde utfall. Har aldrig varit med något liknande tidigare.

Innan den store visaren hade gått halva varvet var jag hemma framför datorn igen. Hopplöst.

JAG tror att det beror på nattens kyla. Vaknade i natt av att det var ovanligt kallt i lägenheten, och det märkte nog fisken också.
Jag får testa igen en annan dag.

//Nicke
0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar